Bayramdan önce AKP –CHP koalisyonu için umutlar yeşermişken, bayram içindeki bayramlaşmalar maalesef tam bir hayal kırıklığı yarattı.
Başbakan Davutoğlu ile ana muhalefet Başkanı Kılıçdaroğlu arasındaki sıcak ve samimi pozların yanı sıra, verilen umut dolu mesajlar kamuoyunda beklenti yaratmıştı.
Bayram ile birlikte şahlanan ve canlanan iktidar partisi, önce Cumhurbaşkanı'nın, erken genel seçim açıklamaları, ardından da Başbakan'ın il başkanlarına seçim için hazır ol çağrısı yapması, ilginç oldu.
Bu beklenmeyen gelişme ile ilgili görüşüne baş vurduğum İl Başkanı Uçar: Başbakan bayramlaşmak için bayramın ikinci günü beni aradı.
Seçim ve olası erken seçim ile ilgili sorduğum soruya ise Başbakanımız seçimden hemen sonra yapılan ilk İl Başkanları toplantısında zaten bu mesajı vermiş ve hemen hemen her toplantıda erken seçime hazırlıklı olun mesajı verdiği, cevabını aldım.
Doğrusu Ak Parti Batman için Batmanlıların kafasında olan ve sürekli dillendirdikleri bir soruyu da sormadan geçemedim.
Erken seçime Ak Parti bu teşkilat, bu vekiller ve bu sistemle mi gidecek? Bu soruyu sormamdaki amaç maden aynı tas aynı hamam bu kadar gürültüye ne gerek var?
Madem hiçbir şey değişmeyecek madem, düşüşe geçen bir iktidar partisinde hiçbir yenilik ve değişiklik olmayacak, o zaman seçime ne gerek var.
Yani Cumhurbaşkanı meydanlara çıkacaksa, yani niteliksiz ve liyakatsız siyasileri halka, seçmeleri için dayatacaksa, yani işlevsiz il teşkilatları ile halka inemeyecekse, halka rağmen halkın karşısında ve her çözümde olduğu gibi bir ileri iki geri adım atacaksa, neye seçime gidiyor?
Başkana sordum, bu teşkilat ve bu adaylarla mı olacak? Sorusuna karşılık, hayır bu adaylarla ve bu kafayla seçime gitmemiz mümkün değil.
Her toplantıda dile getiriyoruz, Sayın Cumhurbaşkanı'nın meydanlara inmesi ve her şeye müdahil olmasının zararlarını gördük.
Biz bundan sonra yeni strateji ve yeni bir yapılanma ile erken genel seçime hazırlanacağız diyen İl Başkanı Uçar’a bu seçimde milletvekili adayı olup olmayacağını da sorduk?
Ak Parti'de geleneksel bir yapı mevcuttur. Hemen hemen tüm il başkanlarının aday olduğu bir parti iradesi mevcuttur.
Her il başkanının da gönlünde yatan günün birinde milletvekili adayı olmak ve meclise gitmek var. Bende bunu düşünmüyorum desem yalan olur.
Ama şimdilik ben il başkanıyım ve halkımıza, partimize, tabanımıza nasıl yararlı oluruz, çalışması içindeyiz.
Kısmet olurda günün birinde seçime gitsek ve ben bunu en erken Kasım ayı olarak tahmin ediyorum. Beni de genel merkez uygun görse neden olmasın, cevabı ile bu görüşmemizi sonlandırdık.
Evet bayram sonrası koalisyon hükümeti kurulması beklenirken maalesef bizler şimdi erken seçimi konuşuyoruz, yarın ne olacağı belli olmaz.
Ama rüzgarın henüz dönmediği, mağdurların henüz değişmediği, büyük bir sosyal beklentinin olmadığı bu kısa dönemde Ak Parti'nin seçime gideceğini, seçim kararı alacağını pek tahmin etmiyorum.
İmsak | Güneş | Öğle | İkindi | Akşam | Yatsı |