?>

43 DURAK DAHA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Batman’da vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yeni nesil klimalı otobüs duraklarının sayısı artırılıyor. Pilot uygulamanın ardından 43 durak daha modern ve klimalı sisteme dönüştürülecek.

Gündem - 14 saat önce

Batman Belediyesi, şehir içi toplu ulaşımda vatandaşların konforunu artırmak amacıyla hayata geçirdiği Yeni Nesil Klimalı Otobüs Durakları Projesini genişletiyor. Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in talimatları doğrultusunda, pilot uygulamadan alınan olumlu sonuçların ardından projenin ikinci etabı başlatıldı.

Pilot uygulama kapsamında 4 farklı noktada toplam 6 klimalı otobüs durağı hizmete alınırken, özellikle yaz aylarında sunduğu serin ve konforlu bekleme alanları vatandaşlardan olumlu geri dönüş aldı.

Yeni etap kapsamında Batman’ın farklı noktalarında bulunan 43 otobüs durağı daha yeni nesil klimalı durak konseptine dönüştürülecek. Böylece daha fazla vatandaşın modern ve konforlu bekleme alanlarından yararlanması sağlanacak.

Yeni nesil duraklar, yaz aylarında yüksek sıcaklıklara, kış aylarında ise olumsuz hava koşullarına karşı koruma sağlayacak şekilde tasarlanıyor. Kapalı duraklarda 1 klima ve 2 hava perdesi bulunacak. Bu sistem sayesinde durak içerisindeki sıcaklığın daha verimli korunması hedefleniyor.

MODERN TASARIM VE TEKNOLOJİK DONANIM

Klimalı duraklar yalnızca iklimlendirme özelliğiyle değil, modern mimarisi ve teknolojik donanımlarıyla da dikkat çekiyor. Duraklarda bilgilendirme ekranları ve aydınlatma sistemleri yer alırken, uygulamanın kent estetiğine ve toplu ulaşım altyapısına da katkı sunması hedefleniyor.

Çalışmalar, Batman Belediyesi İşletme ve İştirakler Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülüyor. Ekipler, 43 yeni durağın altyapı, montaj ve teknik donanım çalışmalarını sürdürürken, durakların en kısa sürede vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

MALİ MÜŞAVİRLER İLE MÜSİAD’DAN NİTELİKLİ ARA ELEMAN İÇİN İŞ BİRLİĞİ MESAJI

2026-08-02 15:59 - Gündem

FERDİ KURT, KOZLUK’TA PROJELERİNİ TANITTI

2026-08-02 15:55 - Gündem

BELEDİYEDEN HASTALARA GÜVENLİ NAKİL HİZMETİ

2026-08-02 19:22 - Gündem

ADNAN YAŞAR, YENİ PARTİ KURUCU İL BAŞKANI OLARAK ATANDI

2026-08-02 15:46 - Gündem

BATMAN BASINI TİMOQ COĞRAFYASINI YERİNDE TANIDI

2026-08-02 15:58 - Gündem

YENİ BULVARIN TRAFİK DÜZENLEME ÇALIŞMALARI TAMAMLANDI

2026-08-03 16:55 - Gündem

“BATMAN'DA SAĞLIK SİSTEMİ ALARM VERİYOR”

2026-08-04 13:47 - Politika

ÇALINAN 2 MOTOSİKLET BULUNDU

2026-08-04 13:44 - Asayiş

GİRİŞİMCİLİĞE İŞKUR DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

2026-08-05 12:35 - Gündem

MAVİ YEŞİL BATMAN PROJESİ ŞEKİLLENİYOR

2026-08-02 19:24 - Gündem

İlgili Haberler

25 DÖNÜMLÜK PARK HİZMETE AÇILDI

17:37 - Gündem

BAKAN ŞİMŞEK, GERCÜŞ’TE AÇILIŞ TÖRENLERİNE KATILDI

17:36 - Gündem

RUHSATSIZ KAÇAK YAPILAŞMAYLA ETKİN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR

17:31 - Gündem

BATMAN ULAŞIM ANA PLANI'NDA SONA DOĞRU

17:28 - Gündem

STAJYER İTFAİYECİLER, GERÇEK OLAYLARDA TECRÜBE KAZANIYOR

17:23 - Gündem

Günün Manşetleri

25 DÖNÜMLÜK PARK HİZMETE AÇILDI

17:37 - Gündem

BAKAN ŞİMŞEK, GERCÜŞ’TE AÇILIŞ TÖRENLERİNE KATILDI

17:36 - Gündem

43 DURAK DAHA DÖNÜŞTÜRÜLECEK

17:32 - Gündem

RUHSATSIZ KAÇAK YAPILAŞMAYLA ETKİN MÜCADELESİNİ SÜRDÜRÜYOR

17:31 - Gündem

BATMAN ULAŞIM ANA PLANI'NDA SONA DOĞRU

17:28 - Gündem