?>

ANAOKULU VELİLERİNE MAHREMİYET BİLİNCİ EĞİTİMİ

Batman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesindeki Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü Eğitim ve Danışmanlık Birimi, çocuk istismarını önleme ve sağlıklı gelişimi destekleme çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Gündem - 1 ay önce

Damla Anaokulu velilerine yönelik ‘Çocuklarda Mahremiyet Bilinci ve Aile Eğitim Programı’ düzenlendi.

Eğitim programı, uzman eğitmenler tarafından interaktif yöntemlerle gerçekleştirildi. Velilere, çocukların beden bütünlüğü, özel alan kavramı, iyi dokunma-kötü dokunma ayrımı, mahremiyet kurallarının yaş gruplarına göre öğretilmesi gibi kritik konular detaylı bir şekilde aktarıldı. Ayrıca, aile içi etkili iletişim teknikleri, sınır koyma yöntemleri ve olası risklere karşı erken müdahale stratejileri üzerinde duruldu.

Batman Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri, bu tür eğitimlerin ailelerin bilinçlenmesini sağlayarak çocukların daha güvenli bir ortamda büyümesine katkı sunduğunu vurguladı. Çocuklarımızı her türlü istismara karşı korumak, toplum olarak en büyük sorumluluğumuz. Bu programlarla ebeveynleri güçlendiriyor, farkındalık yaratıyoruz ifadeleri kullanıldı.

Benzer eğitimler, Batman'da daha önce 100. Yıl Anaokulu, Kardelen Anaokulu gibi okullarda ve çeşitli kurumlarında başarıyla uygulanmıştı. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2025 yılı boyunca okul ve mahalle bazlı mahremiyet bilinci çalışmalarını sürdüreceğini açıkladı. Bakanlık genelinde ise bugüne kadar yaklaşık 100 bin yetişkine bu eğitimler ulaştırıldı.

Veliler, programı oldukça faydalı bulduklarını belirterek, benzer etkinliklerin düzenli olarak tekrarlanmasını talep etti. Bu girişim, Batman'da aile kurumunun güçlendirilmesi ve çocukların korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

MÜDÜR CİĞER, TÜPRAŞ ORTAOKULUNU ZİYARET ETTİ

2025-12-15 20:36 - Eğitim

AK PARTİ BEŞİRİ TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA

2025-12-16 16:34 - Gündem

MALABADİ KÖPRÜSÜ ULUSAL MEDYAYA TAŞINIYOR

2025-12-17 15:29 - Gündem

DEM PARTİ’DEN SERT MESAJ

2025-12-18 18:12 - Gündem

GENÇ YETENEK RESUL AKAY, FENERBAHÇE’DE

2025-12-16 16:33 - Spor

MALİ MÜŞAVİRLERDEN EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA

2025-12-16 16:39 - Gündem

KHK VE KAYYIM UYGULAMALARINA TEPKİ

2025-12-17 15:33 - Gündem

PWK’DEN RECEBANLILAR VE REŞKOTANLILAR DERNEKLERİNE ZİYARET

2025-12-17 15:28 - Gündem

“GERÇEKLER ÖRTBAS EDİLEMEZ”

2025-12-16 16:38 - Gündem

KÖYLERDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

2025-12-17 15:18 - Gündem

İlgili Haberler

TALEPLER YERİNDE DEĞERLENDİRİLİYOR

17:41 - Gündem

BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ

17:40 - Gündem

DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN BATMANLI KADINLAR EL ELE VERDİ

17:39 - Gündem

GENÇLER BAĞIMLILIĞA KARŞI BİLİNÇLENDİRİLDİ

17:37 - Gündem

GENÇLER GÖNLÜNCE EĞLENİYOR

17:35 - Gündem

Günün Manşetleri

TALEPLER YERİNDE DEĞERLENDİRİLİYOR

17:41 - Gündem

BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ

17:40 - Gündem

DAHA TEMİZ BİR GELECEK İÇİN BATMANLI KADINLAR EL ELE VERDİ

17:39 - Gündem

GENÇLER BAĞIMLILIĞA KARŞI BİLİNÇLENDİRİLDİ

17:37 - Gündem

GENÇLER GÖNLÜNCE EĞLENİYOR

17:35 - Gündem