?>

ARGUNAĞA “TARIM ARAZİSİ TOPRAKLAR YOK OLUYOR”

Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa, Batman Barajından bırakılan yüksek debili suların verimli toprakları yok ettiği belirtti.

Gündem - 3 yıl önce

Batman Malabadi Diyarbakır Karayoluna vuran baraj suları yerel ve ulusal medyada haber olunca, yol için bazı tedbirler alınırken, patır patır suya dökülen tarım arazileri için hiçbir önlem alınmamasını sorumsuzluk olarak değerlendiriyoruz diyen Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Hasan Argunağa “Kaliteli sebzelerin elde edildiği tarım arazileri için hiçbir önlem alınmaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur. Maliye Bakanı iken Mehmet Şimşek, güpegündüz havaalanı yanında havai fişeklerin patlatıldığı törende yaptığı konuşmada, 2014 yılına kadar Malabadi Köprüsünden, Zilek Köprüsüne kadarki Çay yatağının ıslahının biteceğini, Batman Çayının sularının kontrollü akacağını, barajın taşkın koruma görevini yapacağını ifade etmişti. Kaç trilyon harcandı bilmiyoruz, günümüze kadar baraj suları sadece taşkın koruma değil, taşkın sebebi olmuştur.

Rusya Ukrayna savaşı ile dünya, tarımın ne kadar önemli olduğunu gördü. Bizde ise çay yatağı kenarındaki yüzlerce dönüm verimli toprak elden gidiyor. Bir emekçimizin hayatına mal olan barajdan bırakılan sular hakkında bilgilendirilmemiş Valimizin, durumdan haberdar edilmesi için ilgileri duyarlı olmaya davet ediyoruz. Görünen odur ki Tarım ve DSİ ile ilgili kurumlar görevlerini yapmıyorlar. Derneğimiz adına dün yerinde gözlem ve tespitler yaptık.

Sadece karayolu için bir çalışma yürütülürken, kaya dolgu yapılıyordu. Orada güçlü akıntılı suyun vurduğu tarım arazisi için hiçbir çalışma yapılmaması büyük sorumsuzluktur. Başta Batman Valiliği, Milletvekillerini duyarlılığa, İl Toprak Koruma Kurulu, Batman Mahallî Çevre Kurulu, DSİ, Tarım gibi ilgili kamu kurum ve kuruluşlarını göreve çağırıyoruz. Batman Çevre Gönüllüleri Derneği olarak geçmişte eylem yaparak uyardığımız topraklar için duyarlılığımız devam edecektir” ifadelerini kullandı.

 

Haftanın Öne Çıkanları

DEV KÜLLİYE, AÇILIŞA HAZIRLANIYOR

2023-04-13 02:05 - Gündem

CHP’YE TOPLU KATILIM

2023-04-14 01:58 - Politika

RAMAN AŞİRETİ’NDEN BİRLİK MESAJI

2023-04-18 14:02 - Gündem

BAHAR AYLARINDA BU BELİRTİLERE DİKKAT!

2023-04-13 16:10 - Sağlık

BBP, SEÇİMLERE İDDİALI HAZIRLANIYOR

2023-04-17 15:21 - Politika

YEŞİL SOL’DAN KÖYLERE ÇIKARMA

2023-04-16 16:21 - Politika

YAŞAR’DAN GAMA TEKSTİL’E ZİYARET

2023-04-18 02:26 - Gündem

ÖĞRENCİLERE YABANCI DİLİN ÖNEMİ ANLATILDI

2023-04-17 15:15 - Eğitim

ÖĞRENCİLERE ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE TASARRUFU EĞİTİMİ VERİLDİ

2023-04-14 01:53 - Eğitim

KUDÜS TEMALI BASIN AÇIKLAMASINA DAVET

2023-04-13 16:14 - Gündem

İlgili Haberler

VALİ CİRİT’TEN VALİ CANALP’A ZİYARET

03:51 - Gündem

GERCÜŞ’E YENİ KAYMAKAM ATANDI

03:50 - Gündem

50 KİŞİLİK NİYEP PROTOKOLÜ İMZALANDI

03:50 - Gündem

VALİ CANALP, DAMLA GÖNÜLLÜLERİNİ AĞIRLADI

03:49 - Gündem

3 MAHALLEDE EŞ ZAMANLI TEMİZLİK

03:48 - Gündem

Günün Manşetleri

VALİ CİRİT’TEN VALİ CANALP’A ZİYARET

03:51 - Gündem

GERCÜŞ’E YENİ KAYMAKAM ATANDI

03:50 - Gündem

50 KİŞİLİK NİYEP PROTOKOLÜ İMZALANDI

03:50 - Gündem

VALİ CANALP, DAMLA GÖNÜLLÜLERİNİ AĞIRLADI

03:49 - Gündem

3 MAHALLEDE EŞ ZAMANLI TEMİZLİK

03:48 - Gündem