?>

‘ASKIDA EKMEK’ PATLAMA YAPTI

Ramazan Ayında “Askıda Ekmek” Daha Fazla Hayırsever İl Batman Batman’da ‘Askıda Ekmek' geleneği yaşatılmaya devam ediyor.

Gündem - 4 yıl önce

Her gün binlerce ekmeğin ihtiyaç sahibine ulaştığı, ekmeği alanla veren dışında, kimsenin ihtiyaç sahibini tanımadığı gelenekte askıda ekmek noktalarının da sayısı giderek artıyor.

Osmanlı geleneği olan ve asırlardır süregelen yardımlaşma ve dayanışma geleneği ‘askıda ekmek' kültürünü yaşatarak, kendilerinin yanı sıra hayırseverlerin de katkıları ile binlerce ekmek ve pide Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahibine ücretsiz olarak ulaşıyor. Batman’da faaliyetlerini sürdüren fırıncılar tarafından her gün düzenli olarak yürütülen askıda ekmek geleneği Batmanın her noktasında yapılıyor.

Gültepe mahallesinde bulunan Yücebağ Ekmek Fırını işletmecisi Mevlüt Çeni konuşmasında Osmanlı'dan günümüze kalan bu mirasın Batman’da en iyi şekilde uygulandığını ifade ederek “İhtiyaç sahiplerinin hiçbir mağduriyete uğramadan gönül rahatlığı ile askıda ekmeğini alabildiğini görmekteyiz. Sadaka olarak adlandırdığımız bu gelenek ve uygulamalara halkımızın desteğini bekliyoruz. Özellikle Ramazan ayında evine ekmek götüremeyen ihtiyaç sahiplerine destek vermek en önemli sosyal sorumluluk görevlerimizdendir” dedi.

“ASKIDA PİDE YOKSA KENDİMİZ VERİYORUZ”

Yücebağ Ekmek Fırını işletmecisi Mevlüt Çeni Allah razı olsun verenlerden. Vatandaşımız ve esnafımız bu konuda çok duyarlı. Allah sayılarını artırsın. Askıdan pide almaya gelenleri boş çevirmiyoruz. Askıda pide yoksa kendimiz veriyoruz.

Haftanın Öne Çıkanları

ŞAMPİYON PETROLSPOR!

2022-04-17 17:26 - Gündem

YENİ İMAR ALANLARI AÇIKLANDI!

2022-04-12 17:04 - Gündem

SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİNE ET VE SÜT KURUMU DESTEĞİ

2022-04-14 03:02 - Gündem

RAMAZAN KOLİLERİNİN DAĞITIMI BAŞLADI

2022-04-13 16:41 - Gündem

TAHSİN KANAT HAKKA UĞURLANDI

2022-04-17 15:32 - Gündem

“SPOR CAMİASININ BAŞI SAĞ OLSUN”

2022-04-12 02:55 - Gündem

ÇOCUKLAR SİHİRBAZLIK GÖSTERİSİNİ İLGİYLE İZLEDİ

2022-04-14 02:53 - Gündem

“ÇAĞRI MERKEZİ İŞÇİLERİNE HAKSIZLIK YAPILIYOR”

2022-04-17 15:38 - Gündem

KAN DOLAŞIMI DURDURULDU, DONDURULARAK AMELİYAT EDİLDİ!

2022-04-12 16:46 - Gündem

BRAVO ÇOCUKLAR

2022-04-17 15:33 - Gündem

İlgili Haberler

BAKAN ŞİMŞEK İLİMİZİ ZİYARET ETTİ

16:00 - Gündem

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU SONRASI GECE BOYU TEMİZLİK

15:59 - Gündem

UNUTULAN ALTIN DOLU ÇANTA SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

17:05 - Gündem

BİNLERCE KAÇAK ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

17:04 - Gündem

MUĞLASPOR YÖNETİMİNDEN VALİ CANALP’E ZİYARET

17:03 - Gündem

Günün Manşetleri

BAKAN ŞİMŞEK İLİMİZİ ZİYARET ETTİ

16:00 - Gündem

ŞAMPİYONLUK COŞKUSU SONRASI GECE BOYU TEMİZLİK

15:59 - Gündem

PETROLSPOR ŞAMPİYO…!

15:56 - Spor

ODUNCU “YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK”

15:51 - Spor

UNUTULAN ALTIN DOLU ÇANTA SAHİBİNE TESLİM EDİLDİ

17:05 - Gündem