?>

AYHAN EREN, İSTİFA ETTİ

Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Kozluk ilçe Belediye Başkanı seçilen Ayhan Eren Partisinden istifa etti.

Gündem - 6 yıl önce

Halkların Demokratik Partisi'nden (HDP) Kozluk ilçe Belediye Başkanı seçilen Ayhan Eren Partisinden istifa etti. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Kozluk ilçesinde HDP'nin belediye başkan adayı olarak seçimlere giren ve oyların çoğunluğunu alarak Belediye Başkanı seçilen Ayhan Eren Partisinden istifa etti.

HDP’DEN SERT AÇIKLAMA

HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eş Sözcüleri Hediye Karaaslan ve Salim Kaplan yaptığı açıklamada “Ayhan Eren sorumlu olduğu halka karşı sırtını dönmüştür” dedi.

Konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada  “Tüm zorluklara rağmen devletten, iktidardan beklenti içine girmemiş, kısıtlı imkan ve olanaklarla, gücünü halktan alarak, yerel dinamiklerle ortaklaşarak çalışmalarını yürütmüşlerdir. Hiçbir belediyemiz, belediye eşbaşkanımız kendi koltuğunu, bireysel menfaatini koruma adına, bu faşist iktidardan medet ummamış, tehditlerine boyun eğmemiştir. Görevden alınan ve tutuklanan belediye eşbaşkanlarımızın bu tutum ve duruşu, hepimiz için örnek teşkil edecek mahiyettedir.  Fakat Ayhan Eren, tehdit ve korku siyasetine boyun eğmiş, toplumcu belediyecilik pratiğini ve demokratik bir işleyişi belediye içinde işletmemiştir. Bireysel menfaatleri doğrultusunda iradesini faşizme teslim etmiştir. Her şeyden önce gösterdiği bu zayıf ve işbirlikçi tavrı ile kendine, ailesine ve sorumlu olduğu halka karşı sırtını dönmüştür. Partimizin program ve tüzüğüne ters düşmüştür. Altını çizerek belirtmek istiyoruz ki, yaşadığı içten çürüme, partimizin haklı davasında, halkımızın barış ve demokrasi mücadelesinde yer almayı hak etmemektedir. Halkımıza ve Kozluk halkına bu saatten sonra şeffaf, demokratik ve katılımcı bir hizmet sunacağını düşünmüyoruz. Kozluk halkı da kendisinden sadece tek bir şey beklemektedir. O da faşizmin saldırılarına karşı iradelerini savunamayıp, boyun eğdiği için bulunduğu makam olan belediye eşbaşkanlığından istifa etmesidir. Unutulmasın ki tarih boyunca akılda kalanlar sadece direnenler olmuşlardır. Faşizmden yana tavır alanlar ve onurlu bir direniş gösteremeyenler, tarihin kirli sayfaların da yer almaya devam edeceklerdir” denildi.

Haftanın Öne Çıkanları

KORONA YİNE CAN ALDI

2020-04-18 19:57 - Gündem

NERDE İMAR BARIŞI

2020-04-17 16:41 - Gündem

BİR ALKIŞTA MALİ MÜŞAVİRLERE

2020-04-14 14:24 - Gündem

YENİ İL HALK KÜTÜPHANESİ İNCELENDİ

2020-04-17 09:30 - Gündem

DİKKAT; ELEKTRİKLER KESİLECEK

2020-04-18 18:43 - Gündem

BAŞKAN YARDIMCISI YÜRÜK, ÇALIŞMALARI İNCELEDİ

2020-04-17 13:24 - Gündem

BELEDİYE'DEN ÖNEMLİ DUYURU

2020-04-16 18:35 - Gündem

VAKA SAYISI YÜKSELDİ!

2020-04-16 19:35 - Gündem

ÖZDEMİR, GÜNDEME DAİR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

2020-04-17 14:06 - Gündem

BELEDİYE TAPU SİSTEMİNE ENTEGRE OLDU

2020-04-17 16:30 - Gündem

İlgili Haberler

ZABITADAN BAYRAM DENETİMİ

17:52 - Gündem

GÜVENLİK TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

17:50 - Gündem

AİLELERE YÖNELİK AİLE İÇİ İLETİŞİM EĞİTİMİ

17:49 - Gündem

KADİR GECESİ’NDE MANEVİ BULUŞMA

17:49 - Gündem

KIZ YURDU PERSONELİNE EĞİTİM

17:44 - Gündem

Günün Manşetleri

ZABITADAN BAYRAM DENETİMİ

17:52 - Gündem

YILIN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÖDÜL

17:51 - Sağlık

GÜVENLİK TEDBİRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

17:50 - Gündem

AİLELERE YÖNELİK AİLE İÇİ İLETİŞİM EĞİTİMİ

17:49 - Gündem

KADİR GECESİ’NDE MANEVİ BULUŞMA

17:49 - Gündem