?>

BATÜ’DEN ÇEVREYE DUYARLI ÖRNEK PROJE

Batman Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekan Tasarımı Programı öğretim elemanı ve öğrencileri, doğa ve çevre dostu bir projeye imza attı.

Gündem - 1 yıl önce

Proje kapsamında, marangoz atölyelerinden toplanan atık ahşap malzemeler geri dönüşümle kuş yuvalarına dönüştürüldü. Hazırlanan kuş yuvaları, üniversitenin Batı Raman Kampüsü'ndeki ağaçlara yerleştirilerek doğaya kazandırıldı.

ATIK AHŞAPLAR KUŞ YUVALARINA DÖNÜŞÜYOR

Batman Üniversitesi’nin bu çevre dostu projesi, atık malzemelerin yeniden değerlendirilmesiyle geri dönüşüme ve sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı amaçlıyor. Projede, doğadaki canlıların desteklenmesi ve çevresel etkilerin azaltılması hedefleniyor. Öğrencilerin aktif katılımıyla hayata geçirilen bu çalışma, çevre bilincini artırmayı ve geri dönüşümün önemine dikkat çekmeyi amaçlayan örnek bir uygulama olarak öne çıkıyor.

REKTÖR DEMİR’DEN DESTEK MESAJI

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, projenin Sıfır Atık Projesi kapsamında önemli bir adım olduğunu vurguladı. "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Sayın Emine Erdoğan'ın himayelerinde 2017'de başlatılan Sıfır Atık Projesi çerçevesinde geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik çalışmalar yapıyoruz. Öğrencilerimizle birlikte marangoz atıklarını toplayarak kuş yuvalarına dönüştürüyoruz. Bu yuvaları Batı Raman Kampüsümüzdeki ormanlık alanın ağaçlarına asarak doğaya ve canlılara destek oluyoruz" dedi. Prof. Dr. Demir, bu tür projelerin hem ülke ekonomisine hem de çevreye büyük katkı sağladığını belirtti.

DOĞAYA VE TOPLUMA FARKINDALIK

Proje Koordinatörü Öğr. Gör. İzham Kılınç, geçen yıllarda ahşap atıklardan kedi evleri yaptıklarını, bu yıl ise kuş yuvalarına odaklandıklarını söyledi. Kılınç, çevresel atıkları sürdürülebilir ilkeler doğrultusunda farklı ürünlere dönüştürdüklerini ve bu çalışmaların hem çevreye hem de topluma fayda sağladığını ifade etti. Batman Üniversitesi’nin çevre dostu yaklaşımını yansıtan bu proje, geri dönüşümün önemini vurgulamakla kalmayıp, doğanın korunmasına ve biyolojik çeşitliliğin geliştirilmesine de katkıda bulunuyor. Üniversitenin öğrenci ve öğretim elemanlarının çabalarıyla hayata geçirilen proje, çevre bilinci oluşturma konusunda önemli bir farkındalık örneği oldu.

Haftanın Öne Çıkanları

EMEKLİLER, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SORUNLARINI İLETECEK

2024-12-15 12:42 - Gündem

AK PARTİ 8. OLAĞAN İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

2024-12-15 12:41 - Politika

İHD, 663. KEZ ALANDAYDI

2024-12-15 12:43 - Gündem

‘BEŞİRİ BİR TUVAL BENDE BİR RESSAMIM’ PROJESİ DEVAM EDİYOR

2024-12-08 21:26 - Eğitim

EKMEN “HUKUK EĞİTİMİ SOS VERİYOR”

2024-12-10 12:10 - Politika

ÖĞRENCİLERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI

2024-12-15 12:41 - Eğitim

İHO EYLEM PLANI DEĞERLENDİRİLDİ

2024-12-10 10:25 - Eğitim

DEM PARTİLİ ODUNCU, BATMAN’IN SORUNLARINI GÜNDEME TAŞIDI

2024-12-09 12:40 - Politika

SAADET’TEN EMEKLİLER DERNEĞİNE ZİYARET

2024-12-10 09:00 - Politika

UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2024-12-14 19:02 - Asayiş

İlgili Haberler

YAĞMUR NEWROZ COŞKUSUNA ENGEL OLAMADI

16:11 - Gündem

İHD, 729. HAFTADA ACAR’IN AKIBETİNİ SORDU

16:07 - Gündem

KAPANAN YOLLAR SEFERBERLİKLE AÇILIYOR

16:06 - Gündem

BAYRAMI FIRSATA ÇEVİRDİLER

16:03 - Gündem

ARİFE GÜNÜNDEN BU YANA 1450 TON ÇÖP TOPLANDI

16:02 - Gündem

Günün Manşetleri

YAĞMUR NEWROZ COŞKUSUNA ENGEL OLAMADI

16:11 - Gündem

İHD, 729. HAFTADA ACAR’IN AKIBETİNİ SORDU

16:07 - Gündem

KAPANAN YOLLAR SEFERBERLİKLE AÇILIYOR

16:06 - Gündem

BAYRAMI FIRSATA ÇEVİRDİLER

16:03 - Gündem

ARİFE GÜNÜNDEN BU YANA 1450 TON ÇÖP TOPLANDI

16:02 - Gündem