?>

DEMİRTAŞ “ZULMÜ LANETLİYORUZ”

Anadolu Gençlik Derneği Batman Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş, Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan zulmü kınadı.

Politika - 4 yıl önce

Şube Başkanı Abdurrahim Demirtaş’ın yaptığı açıklamada “AGD Batman şubesi olarak Doğu Türkistanda Uygur Türklerine yapılan zulmü kınadığımızı belirtmek isterim. Doğudan Batıya, Kuzeyden Güneye kadar, mağripten maşrıka ve Afrika’dan Asya’ya kadar tüm insanlık ırkına, rengine, diline bakılmaksızın Allah’ın ayetlerindendir. Dünyanın her neresinde zulüm gören, mağdur ve mazlum olan bir insan varsa bunun sorumluluğu hiç şüphesiz biz Müslümanların ve vicdan sahibi insanların üzerindedir.

Mevcut dünya düzeninde İslam ülkeleri ve Müslüman halklar ya ABD, İngiltere, İsrail safında yer almaya ya da Rusya-Çin ikilisinden birine sığınmaya zorlanmaktadır. İslam coğrafyasında ise vesayet rejimleri bulunmaktadır. Bağımsızlığını ilan etmiş birçok İslam ülkesinde emperyalizmin üsleri ve askerleri bulunmakta, bu ülkelerin asker ya da sivil yöneticileri de maalesef tüm icraatlarını vesayet altında yürütmektedir. İslam ülkelerinin küresel güçlere bağımlı oluşları ya da küresel güçler arasında denge politikaları izlemek zorunda kalışları, haksızlıklar karşısında ya göstermelik tepki vermelerine ya da susmalarına yol açmaktadır.

Emperyalist ve katil Çin Devleti, yıllardır işgal ettiği Doğu Türkistan’da her türlü yöntemi kullanarak sistematik katliamlar gerçekleştirmektedir. 2016 yılından bu yana 3 milyonu aşkın kardeşimiz, toplama kamplarıyla hürriyetlerinden yoksun bırakıldı kısırlaştırma programlarına tabi tutuldu. Ayrıca hastalık ve salgın bahane edilerek insanlar Çin yönetimi tarafından evlerinde ölüme terk ediliyor. Geçtiğimiz günlerde ise çıkan yangına müdahale edilmeyerek arasında çocukların da yer aldığı Uygur Türkü kardeşlerimiz şehit oldular” dedi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

MÜDÜR FİDAN “762 İŞLETMEYE KREDİ DESTEĞİ SAĞLANDI”

2022-11-29 16:37 - Ekonomi

MALİ MÜŞAVİRLER RUHSATLARINI ALDILAR

2022-12-04 16:15 - Ekonomi

AFAD, GENÇLİK GÖNÜLLÜLERİ BULUŞTU

2022-12-03 21:24 - Dünya

ÖZDEMİR, TOKİ BAŞKANI İLE SORUNLARI GÖRÜŞTÜ

2022-11-29 16:32 - Dünya

ESKİ BAKAN EROĞLU, BATMAN’I ZİYARET ETTİ

2022-11-30 16:29 - Dünya

MUHTAR RÜZGÂR “SEYİTLER’İN 2023’TE DOĞALGAZ SORUNU BİTECEK”

2022-11-29 16:33 - Politika

KADINLAR KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLECEK

2022-12-02 22:14 - Ekonomi

SUYA GÖMÜLEN ARACI DALGIÇ EKİBİ ÇIKARDI

2022-11-29 16:35 - Asayiş

ULAŞIMDA TRENE GERİ DÖNÜŞ

2022-11-30 16:31 - Ekonomi

PERSONELE E-İHALE EĞİTİMİ

2022-12-05 14:03 - Ekonomi

İlgili Haberler

FERDİ KURT “SEÇİM TARİHİ NEDEN HÂLÂ AÇIKLANMADI?”

17:21 - Politika

FERDİ KURT’TAN PETROL-İŞ’E ZİYARET

17:13 - Politika

FERDİ KURT’TAN BATSO’DA YERİNDEN YÖNETİM HEDEFİ

12:18 - Politika

FIRAT “TÜRKİYE AVRUPA’NIN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİLDİR”

21:14 - Politika

HÜDA PAR’DA YENİ DÖNEM

13:28 - Politika

Günün Manşetleri

Batı Raman’da Ceset Bulundu

15:13 - Asayiş

18 BİN 380 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

11:51 - Asayiş

HASANKEYF FESTİVALİ’NE YOĞUN İLGİ

11:50 - Gündem

YAPI DENETİM KURULUŞLARINA BÜRO VE DOSYA DENETİMİ

11:49 - Spor

BİRLİK VAKFI BATMAN’DA AİLE KAHVALTISINDA BULUŞTU

11:48 - Gündem