?>

‘GAZİLER GÜNÜ’ TÖRENLE KUTLANDI

Tarihimizin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi’nin kazanılmasının ardından, 19 Eylül 1921 tarihinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’e, “Gazi” unvanı verilmesinden sonra tüm yurtta her yıl kutlanan 19 Eylül, ‘Gaziler Günü’ İlimizde coşkuyla kutlandı.

Gündem - 4 yıl önce

Valilik bahçesinde düzenlenen törene; Vali Hulusi Şahin, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir,  Garnizon Komutanı Hava Seyrüsefer Albay İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Mahkeme başkanları, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü, İl Jandarma Komutanı, kamu kurum yöneticileri, Muharip Gaziler Derneği Başkanı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği üyesi gaziler ve şehit yakınları katıldı.

Valilik, Garnizon Komutanlığı, Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin Atatürk Anıtına sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Tören, gaziler adına Kıbrıs Gazisi Mehmet Güneştekin tarafında günün anlam ve önemini belirten konuşmanın ardında sona erdi. 

VALİ ŞAHİN, PROTOKOL ÜYELERİYLE BİRLİKTE GAZİLERİ ZİYARET ETTİ

Törenin ardından Vali Şahin, protokol üyeleri ile birlikte Türkiye Muharip Gaziler Derneği Batman şubesini ziyaret ederek gazilerin ‘19 Eylül Gaziler Günü’nü kutladı. Gazilerle bir süre sohbet eden Vali Şahin, günün anısına Türkiye Muharip Gaziler Derneği Batman şubesi Başkanı Yahya Görmüş’e Türk Bayrağı ve Kuran-ı Kerim hediye etti. 

GAZİLER ONURUNA YEMEK VERİLDİ Daha sonra Vali Hulusi Şahin ve protokol üyeleri Batman Valiliği tarafından 'Gaziler Günü' nedeniyle Polis Evi'nde gaziler onuruna verilen yemekte gazilerle bir araya geldi.

Yemeğin ardından Vali Şahin, gazilerin gaziler gününü kutlayarak, günün anısına kendilerine hediyeler takdim etti. 

 

Haftanın Öne Çıkanları

EKİNCİ VE İZMİR AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

2021-09-15 16:09 - Gündem

FUTBOLDA ŞAMPİYON GENÇLİK

2021-09-19 16:26 - Spor

“KEŞKE BATMAN’A DAHA ÖNCE GELSEYDİK”

2021-09-13 14:43 - Gündem

YATIRIMLAR İNCELENDİ

2021-09-14 16:16 - Gündem

ERKEKLİĞE İLK ADIMI ATTI

2021-09-19 16:44 - Gündem

ÜNİVERSİTEDE İLK LAVANTA HASADI YAPILDI

2021-09-14 16:37 - Gündem

BERGAMA HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

2021-09-16 12:08 - Gündem

İLKÖĞRETİM HAFTASI KOZLUK’TA TÖREN İLE KUTLANDI

2021-09-17 10:11 - Gündem

DSİ’DEN DİYARBAKIR’A BİR BARAJ DAHA

2021-09-16 11:57 - Gündem

‘BATMAN KARTALI’ TEKNOFEST FİNALİNDE

2021-09-16 12:02 - Gündem

İlgili Haberler

VALİ CANALP’TAN TIP BAYRAMI MESAJI

14:47 - Gündem

BELEDİYE’DEN 6 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ

14:01 - Gündem

VALİ CANALP, BASIN MENSUPLARINI İFTARDA AĞIRLADI

04:06 - Gündem

PETROLKENT MAHALLESİ’NDE İFTAR BULUŞMASI

04:05 - Gündem

KELÂM VE KALEM YAZMA MUSHAF SERGİSİ ZİYARETÇİLERE KAPILARINI AÇTI

04:04 - Gündem

Günün Manşetleri

VALİ CANALP’TAN TIP BAYRAMI MESAJI

14:47 - Gündem

NEWROZ ATEŞİ 22 MART’TA YAKILACAK

14:02 - Politika

BELEDİYE’DEN 6 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ

14:01 - Gündem

VALİ CANALP, BASIN MENSUPLARINI İFTARDA AĞIRLADI

04:06 - Gündem

KELÂM VE KALEM YAZMA MUSHAF SERGİSİ ZİYARETÇİLERE KAPILARINI AÇTI

04:04 - Gündem