?>

"GELECEĞİN EĞİTİMİ EĞİTİMCİNİN GELECEĞİ SEMPOZYUMU" DÜZENLENDİ

Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Batman Üniversitesi ile Eğitimde Kalite ve İş Birliği Platformu ortaklığı ve Batman Belediyesinin destekleriyle ‘Geleceğin Eğitimi Eğitimcinin Geleceği Sempozyumu’ ilimizde gerçekleşti.

Gündem - 4 yıl önce

Bahçeşehir Kolejinde düzenlenen Geleceğin Eğitimi Eğitimcinin Geleceği Sempozyumu'na Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Akademisyen Yazar Prof. Dr. Mehmet Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Osman Bilgili, akademisyenler ve öğretmenler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan sempozyumun açılış bölümü İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Kurtaran "İnsan öğrenmeye ihtiyaç duyan tek varlıktır. Gerçekten öğrenmek kelimesi çok büyük anlamlar muhteva eden bir kelime. Bizim medeniyetimiz beşikten mezara öğrenmeyi emreden, bilenle bilmeyenlerin eşit olmadığı bir medeniyet. Bizler de bu medeniyetin temsilcileri olarak öğrenme etkinliğini hayatımızın her anına her evresine koymalıyız. Bugün burada çeşitli illerden gelen eğitimci arkadaşlarımız Batmanlı öğretmenlerle öğrenmelerini gerçekleştirecekler.

'Geleceğin Eğitimi Eğitimcinin Geleceği Sempozyumu' etkinliğe destek veren Sayın Valimize, Belediyemize, çalışmada iş birliği yaptığımız Batman Üniversitesi Yönetimi ile Akademisyenlerine ve sempozyuma ev sahipliği yapan Bahçeşehir Kolejine teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

İki gün süren sempozyum açılış bölümünün ardından yapılan panel ile devam etti. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Ebru Oğuz'un yaptığı panelde Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Ekinci "İşlevsel Bir Okul Tasarımında Temel Parametreler" konusunu, Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ümit Dilekçi "21. Yüzyıl Becerileri Işığında Öğretmenlik Mesleği" konusunu ve Batman Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf Sözer "Eğitimde Kalıp Yargı ve Davranışların Sorgulanması" konusu anlattılar. Panelin sonunda moderatör ve panelistlere katkılarından dolayı teşekkür plaketleri verildi. Panelin ardından sempozyum ilk gün 12, ikinci günde 12 atölye çalışmalarıyla devam etti.

İkincisi Ümit Dursun moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Dr. İsmet Kaya "Değişen Dünya Eğitimi Yeniden Düşünmek", Feridun Korkmaz "Okulda Deneyimlere Dayanan Bir Yolculuk" ve Hatice İĞSEN "Küresel Düşün, Yerel Hareket Et; İklim Eylem Planı Projesi Lise Yarışmaları" konulu sunumlarını yaptılar. Panelin ardından sempozyum kapanış bölümü ile katılımcılara verilen teşekkür plaketleriyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

ULUSLARARASI EKONOMİ, SİYASET, İNSAN VE TOPLUM BİLİMLERİ KONGRESİ BAŞLIYOR

2022-03-23 12:23 - Gündem

ARANAN 7 ŞAHIS YAKALANDI

2022-03-23 12:22 - Gündem

REKTÖRÜ ÜNÜVAR’DAN REKTÖR DEMİR’E ZİYARET

2022-03-23 12:25 - Gündem

FEN LİSESİ BÖLGE ŞAMPİYONU OLDU

2022-03-28 10:40 - Gündem

KABLO HIRSIZLARI MOBESEYE TAKILDI

2022-03-23 12:21 - Gündem

AKBAŞ VE ÇELİK’TEN KAMUOYUNA TEŞEKKÜR

2022-03-23 14:39 - Gündem

2021’DE 889 İŞLEM GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2022-03-23 12:26 - Gündem

VALİ ŞAHİN, PROJELERİ YERİNDE İNCELEDİ

2022-03-23 14:44 - Gündem

PUNTO SANATI SERGİSİNİN AÇILIŞI YAPILDI

2022-03-24 00:11 - Gündem

HÜDA PAR SIĞIR YETİŞTİRİCİLERİ BİRLİĞİNİ ZİYARET ETTİ

2022-03-24 13:15 - Gündem

İlgili Haberler

DONDURUCU KIŞTA YABAN HAYATINA UMUT OLDULAR

16:24 - Gündem

“SOKAK HAYVANLARINA GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

16:23 - Gündem

FEN İŞLERİNDEN ARALIKSIZ ÇALIŞMA

16:22 - Gündem

KADINLAR OKUMA-YAZMAYLA YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYOR

16:20 - Gündem

SEMİH ÇELİK’TEN BATMAN’A GURUR VEREN BAŞARI

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

DONDURUCU KIŞTA YABAN HAYATINA UMUT OLDULAR

16:24 - Gündem

“SOKAK HAYVANLARINA GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

16:23 - Gündem

FEN İŞLERİNDEN ARALIKSIZ ÇALIŞMA

16:22 - Gündem

KADINLAR OKUMA-YAZMAYLA YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYOR

16:20 - Gündem

“BU TATİL ÇOK SPORTİF GEÇİYOR”

16:18 - Spor