?>

GÖNÜLLÜLER KAHRAMANMARAŞ’A GİTTİ

Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Yetimler Eli ve İHO EBRAR gönüllüsü 28 kişi Kahramanmaraş’ta ki çalışmalara katılmak için yola çıktılar.

Gündem - 3 yıl önce

Başlatılan yardım kampanyalarına her gün bir yenisini ekleyen Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Yetimler Eli ve İHO EBRAR deprem bölgelerine gönderdikleri yardımlar dışında her gün gönüllülerini depremzedelere destek için araçlar ve yardım malzemeleri yollamaya devam ediyor.

HÜDA PAR olarak Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Yetimler Eli ve İHO EBRAR destek olmak için gönüllü geldiklerini anlatan Mustafa Tufan “HÜDA PAR Kozluk ilçe başkan yardımcısıyım. Başta yaşan bu depremden dolayı vefat eden bütün kardeşlerimize tamamına yüze Rabbimizden rahmet diliyoruz, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bizlerde HÜDA PAR Kozluk ilçe teşkilatı olarak üye ve gönüllülerimizin katılımıyla depremin yaşandığı ilk an saatten itibariyle alandaydık, sahadaydık. Elhamdülillah şu an Kahramanmaraş’a kardeşlerimize destek olma adına gidiyoruz. Rabbim şimdiden kendisi için kabul buyursun Allah kabul etsin” dedi.

“ELİMİZDEN GELEN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ”

Gönüllülerden Selman Gülmüş şunları aktardı “Öncelikle vefat edenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara şifa versin. Orada çok üzücü bir olay oldu. Tüm Türkiye’nin başı sağ olsun. Umut Kervanı gönüllüsü olarak gidiyoruz. Yaralı olan kardeşlere yardım etmek için gidiyoruz. Allah hepsinin yardımcısı olsun. Elimizden ne geliyorsa orada yapmaya hazırız inşallah. Çok üzücü bir durum. Elimizden ne geliyorsa yaralarını sarmaya hazırı inşallah” diye söyledi.

“ALLAH’IN İZNİYLE BUGÜN KENDİMİZ KAHRAMANMARAŞ’A GİDECEĞİZ”

Siirt’ten Batman’da ki gönüllü ekibe katılan 10 kişilik ekip adına konuşan Yakup Toprak, “Siirt’ten geldik. Beş kişilik bir ekibiz, beş kişide Kurtalan’dan olmak üzere toplam on kişiyiz. Birkaç gündür yardım tırlarını gönderiyorduk. Allah’ın izniyle bugün kendimiz Kahramanmaraş’a, orada ki kardeşlerimizin yaralarını sarmaya onlara yardımcı olmaya gidiyoruz. Artık elimizden geldiğince orada onlara yardımcı olacağız inşallah” dedi.

“YÜZ YILIN FELAKETİ”

Duygularını paylaşan Toprak, “Allah rızası için yola düştük. Gerçekten mahzunuz, çok hüzünlüyüz. Ülke olarak büyük bir felaketten geçtik. Allah’u Teala ölmüşlere rahmet eylesin kalanlara sabırlar versin. Acımız gerçekten büyüktür. Böyle bir felaket bir daha başımıza gelir gelmez bilmiyoruz. Yüz yılın felaketi olarak tanımlanıyor. Allah’u Teala bizlere sabır versin. Yaralarını sarabiliyorsak ne mutlu bize” diye söyledi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

VEFAT EDENLERİN SAYISI 8 BİN 574'E YÜKSELDİ

2023-02-08 14:13 - Gündem

MALİ MÜŞAVİRLERDEN 2 TIR YARDIM MALZEMESİ

2023-02-08 15:17 - Gündem

SASON GÜVENLİK KORUCULARI DEPREM BÖLGESİNDE

2023-02-08 11:36 - Gündem

AZRA BEBEK ENKAZDAN ÇIKARILDI

2023-02-08 11:38 - Gündem

AYDİŞ’TEN DEPREMZEDELERE YARDIM

2023-02-09 16:08 - Gündem

YILMAZ “YILMAZLAR CENTER’DE SORUN YOK”

2023-02-08 16:47 - Gündem

SAĞLIK EKİPLERİ 19 ARAÇ İLE DEPREM BÖLGESİNDE

2023-02-09 16:08 - Sağlık

MESLEK LİSELERİ DEPREM BÖLGESİ İÇİN ÜRETİMİ BAŞLADI

2023-02-12 11:39 - Eğitim

VELİLER; ATKI, BERE ÖRÜYOR

2023-02-10 14:57 - Eğitim

BATÜ, DEPREMİN YARALARININ SARILMASINA DESTEK OLUYOR

2023-02-14 21:29 - Eğitim

İlgili Haberler

DONDURUCU KIŞTA YABAN HAYATINA UMUT OLDULAR

16:24 - Gündem

“SOKAK HAYVANLARINA GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

16:23 - Gündem

FEN İŞLERİNDEN ARALIKSIZ ÇALIŞMA

16:22 - Gündem

KADINLAR OKUMA-YAZMAYLA YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYOR

16:20 - Gündem

SEMİH ÇELİK’TEN BATMAN’A GURUR VEREN BAŞARI

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

DONDURUCU KIŞTA YABAN HAYATINA UMUT OLDULAR

16:24 - Gündem

“SOKAK HAYVANLARINA GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

16:23 - Gündem

FEN İŞLERİNDEN ARALIKSIZ ÇALIŞMA

16:22 - Gündem

KADINLAR OKUMA-YAZMAYLA YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYOR

16:20 - Gündem

“BU TATİL ÇOK SPORTİF GEÇİYOR”

16:18 - Spor