?>

HAL ESNAFI ZOR GÜNLER GEÇİRİYOR

Batman Sebze ve Meyve Hali esnafı, son dönemde yaşanan ekonomik ve lojistik sıkıntılar nedeniyle adeta kan ağlıyor.

Gündem - 2 yıl önce

Hal Başkanı Abıt Taymur’un yaptığı açıklamaya göre, esnaf yılsonu ödemelerin üst üste gelmesi, alım gücünün düşmesi ve maliye denetimlerinin yarattığı baskıdan dolayı zor günler geçiriyor.

KIŞ ŞARTLARI VE PAHALI ÜRÜNLER PİYASAYI DURGUNLAŞTIRDI”

Taymur, piyasadaki durgunluğun sebeplerine değinerek şunları söyledi: "Sene sonu ödemeleri esnafın belini bükmüş durumda. Alıcı esnaf da zorlanıyor, alım gücü düşmüş. Soğuk hava, sis ve yolların kötü olması nakliyeyi zorlaştırıyor. Ürün fiyatları yükselince işler daha da durgunlaşıyor.”

MALİYE DENETİMLERİ HAL ESNAFINI TEDİRGİN ETTİ

Esnafın en büyük şikayetlerinden biri ise son iki haftadır artan maliye denetimleri. Taymur, bu durumun esnafta büyük bir tedirginlik yarattığını belirtti “Maliyeden gelen denetimler, yüksek cezalarla sonuçlanıyor ve bu durum esnafı korkutuyor. Esnaflar artık hale gelmekten çekiniyor, hatta bazıları maliye denetimi bittikten sonra ancak geliyor. Çevre il ve ilçelerdeki esnaf da bu durumu duydu ve onlar da hale gelmek istemiyor”

“SABAH ERKEN SAATTE GELEN DENETİMLER ÇİLEDEN ÇIKARDI”

Taymur, özellikle sabahın erken saatlerinde yapılan denetimlerin esnafın moralini bozduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Esnafla konuştuğunuzda herkesin derdi büyük. Sabahın köründe hal kapısında maliye denetimiyle karşılaşmak, zaten zor durumda olan esnafı çileden çıkarıyor.” Hal esnafı, sorunlarına çözüm bulunmasını ve yetkililerden destek bekliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

EMEKLİLER, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A SORUNLARINI İLETECEK

2024-12-15 12:42 - Gündem

AK PARTİ 8. OLAĞAN İL KONGRESİ GERÇEKLEŞTİ

2024-12-15 12:41 - Politika

İHD, 663. KEZ ALANDAYDI

2024-12-15 12:43 - Gündem

RAMANLI “KÜRT MESELESİ SİVİL SİYASET ZEMİNİ ÜZERİNDEN ÇÖZÜLMELİ”

2024-12-16 16:30 - Politika

EKMEN “HUKUK EĞİTİMİ SOS VERİYOR”

2024-12-10 12:10 - Politika

ÖĞRENCİLERE SİBER GÜVENLİK EĞİTİMİ BAŞLADI

2024-12-15 12:41 - Eğitim

İHO EYLEM PLANI DEĞERLENDİRİLDİ

2024-12-10 10:25 - Eğitim

SAADET’TEN EMEKLİLER DERNEĞİNE ZİYARET

2024-12-10 09:00 - Politika

UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ

2024-12-14 19:02 - Asayiş

BASKETÇİLER, GAZİANTEP DEPLASMANINDA GALİP

2024-12-15 12:37 - Spor

İlgili Haberler

FERDİ KURT’TAN İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİNE ZİYARET

16:54 - Gündem

NESLİ TEHDİT ALTINDAKİ SEMENDER GÖRÜNTÜLENDİ

16:45 - Gündem

RAYBÜS YENİLENEN YÜZÜYLE RAYLARA DÖNDÜ

00:40 - Gündem

GÜLTEPE SANAYİ KOOPERATİFİ’NDEN VALİ CANALP’A ZİYARET

00:33 - Gündem

RAMANLI “FAİZSİZ TÜRKİYE SÜRECİ BAŞLATILMALIDIR”

00:32 - Gündem

Günün Manşetleri

FERDİ KURT’TAN İŞ DÜNYASI TEMSİLCİLERİNE ZİYARET

16:54 - Gündem

KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 18 BİN 910 PAKET ELE GEÇİRİLDİ

16:50 - Asayiş

NESLİ TEHDİT ALTINDAKİ SEMENDER GÖRÜNTÜLENDİ

16:45 - Gündem

RAYBÜS YENİLENEN YÜZÜYLE RAYLARA DÖNDÜ

00:40 - Gündem

GÜLTEPE SANAYİ KOOPERATİFİ’NDEN VALİ CANALP’A ZİYARET

00:33 - Gündem