?>

HEDEP HEYETİ SELZEDELERİ DİNLEDİ

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar ve Keskin Bayındır ile Halkları Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Batman Milletvekilleri Zeynep Oduncu, Mehmet Rüştü Tiryaki, Mardin Milletvekilleri Beritan Güneş, Kamuran Tanhan ve Sivil Toplum Kuruluşlarından (STK) oluşan heyet, selde 4 kişinin yaşamını yitirdiği Seyitler Mahallesi’ni ziyaret etti.

Politika - 2 yıl önce

İlk olarak yaşamını yitiren yurttaşlar için kurulan taziyeyi ziyaret eden heyet, sonrasında mahalleyi gezerek, vatandaşların sıkıntılarını dinledi.

Burada mahalleli heyeti evlerine davet ederek, yaşadıkları zorlukları aktardı.

 

“KAYYIM ŞOV YAPIYOR”

Burada konuşan Keskin Bayındır, sözlerine dayanışma dileklerini ileterek başladı. Mahallede büyük bir kanalın bulunduğunu ve yağmur yağdığında, suların bu kanala döküldüğünü belirten Bayındır, kayyımın kanalı kapattığını aktardı.

Kanalı kapatmanın işgal olduğunu dile getiren Bayındır “2 gündür çocuklar, kadınlar bu selden kaynaklı yemeksiz, kıyafetsiz. Ama soran kimse yok. Bu ailelerimizin çığlığına kimse gelmedi. Vali ve kayyım Batman’da  şov yapıyor. Gelip bu evleri gezsin, kıyafetsiz, ayakkabısız, aç çocuklara baksın. Batmanda şov yapmasın. Bugün yaşananlar bu kayyım zihniyetinin sonucudur. Bu kanalı sakladıkları için 4 insanımız yaşamını yitirdi. Kimse evine giremiyor” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZI ŞOVCULARA MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ”

DBP, HEDEP ve diğer kurumlar olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyleyen Bayındır, “Arkadaşlarımız halkın içinde. Yatma, yemek, kıyafet için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Elimizden geldiğince bu şovculara halkımızı muhtaç etmeyeceğiz. Bugün yardım gündür. Bugün bu mahalleye, şehre elimizden gelen her yardımı yapalım. En önemli şey yatacak yere ve kıyafete ihtiyaç var. Ama kayyım burada yatacak yer, kıyafet yerine gelip çorba veriyor. Bu şovcu kayyım halktan uzak. Halkımıza sesleniyoruz. Bu seli, acıyı beraber kaldıracağız. El ele verip halkımızın acısını ortadan kaldıracağız. Batman halkımızdan imkanı olan bu mahalleye gelip, komisyonumuzla iletişime geçsin. Birlikte dayanışalım. Hava soğuk. Halkımız, çocuklarımız, yaşlılarımız bu Kasım ayında sokakta kalmasınlar. Bu durumu ortadan el ele kaldıralım” diyerek, Batman halkına çağrıda bulundu.

Heyet, Bayındır'ın açıklamalarının ardından mahallede mağduriyet yaşayan vatandaşları ziyaret etmeye devam etti.

 

Haftanın Öne Çıkanları

“VERGİDE ADALET İSTİYORUZ”

2023-11-15 14:52 - Ekonomi

GİRİŞİMSEL RADYOLOJİ UZMANLARI GÖREVE BAŞLADI

2023-11-15 14:51 - Sağlık

629 ŞAHIS TUTUKLANDI

2023-11-15 14:51 - Asayiş

YAŞAM’DAN PREMATÜRE GÜNÜ ETKİNLİĞİ

2023-11-18 16:21 - Sağlık

HALİL ÖZDEMİR, ADAY ADAYLIĞI BAŞVURUSUNU YAPTI

2023-11-21 15:58 - Gündem

“BALIK TÜRLERİ TEHDİT ALTINDA”

2023-11-20 15:18 - Gündem

PETROL, 3 ATTI 3 ALDI

2023-11-19 19:25 - Spor

BOKS’TA TÜRKİYE’DE VE BATMAN’DA İLK DEV ORGANİZASYON

2023-11-22 13:42 - Spor

HEDEP HEYETİ SELZEDELERİ DİNLEDİ

2023-11-22 13:49 - Politika

“ÇOK ÖNEMLİ BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

2023-11-18 16:27 - Gündem

İlgili Haberler

“VİTRİN SİYASETİ ŞİDDETİN KAYNAĞINI GÖRÜNMEZ KILIYOR”

14:28 - Politika

“HALKIN VERGİSİYLE ALINAN KOLİLER PROPAGANDA MALZEMESİ YAPILDI”

17:44 - Politika

“BU DÜZENLEME HALKIN LEHİNE DEĞİL”

16:00 - Politika

EKMEN, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NIN RAPORUNU DEĞERLENDİRDİ

18:58 - Politika

FIRAT “GENÇ ÖLÜMLERİ KAYGI VERİCİ BOYUTTA”

17:59 - Politika

Günün Manşetleri

“VİTRİN SİYASETİ ŞİDDETİN KAYNAĞINI GÖRÜNMEZ KILIYOR”

14:28 - Politika

RAMAN VERGİ DAİRESİ

14:21 - Gündem

SON BAHARIN HATIRINA DÖKÜLEN YAPRAKLAR SÜPÜRÜLMEDİ

14:19 - Gündem

HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA

14:18 - Gündem

BATMAN’DA 714. EYLEM

14:10 - Gündem