?>

HUSUMETLİ AİLELER BARIŞTIRILDI

Batman’ın Hasankeyf ilçesine bağlı Uzundere (Wezriné) köyünde 2017 yılında iki aile arasındaki husumet barışla neticelendi.

Gündem - 5 yıl önce

Yaşanan vakada bir kişi yaşamını yitirmişti. Uzun zamandan beri yapılan görüşmeler sonucunda husumetli aile bireylerinin bir araya gelmesi ile son buldu.

Bizler barış ve kardeşlik adına ne gerekiyorsa yapmaya hazırız diyen MHP Batman İl Başkanı Kerem Demir, sağlanan sulh’ta emeği geçenleri kutladı.

Başkan Demir “Kim yanan bir ateşi söndürmek için bir damla dökerse Allah ondan razı olsun. 2 ailemiz duyarlılık gösterip Barış dedi. Bizde bölgenin ileri gelenleri olarak, nerede bir anlaşmazlık varsa Allah rızası için elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu barış sürecinde birçok kesim destek oldu. Bölge halkı olarak her zamankinden daha çok birbirimize kenetlenmeliyiz. Çünkü yarınlarımıza temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmak zorundayız” diye konuştu.

“BÖLGEMİZİN BARIŞA İHTİYACI VAR”

‘Bölgemizin her zamankinden daha çok barışa ve kardeşliğe ihtiyacı var’ diyen MHP Batman İl Başkanı Kerem Demir, herkesin barış ve adalet içinde yaşamaya hakkının olduğunu söyledi. Barış programına MHP Batman İl Başkanı Kerem Demir’in yanı sıra,  HÜDA PAR İl Başkanı Davut Şahin, MHP Merkez İlçe Başkanı Muhammed Arif Çetin, MHP Sason ilçe Başkanı Ahmet Akdeniz, Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad'ul Ulema) Genel Başkanı Enver Kılıçarslan, Hasankeyf ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Seyhan, kanaat önderleri, köy sakinleri ve husumetli ailelerin akrabalarının katılımıyla köyde barış etkinliği düzenlendi. Tören, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başladı.

“BUGÜN ÖNEMLİ BİR GÜN”

Bölgede terör ve asayiş olaylarının yanı sıra, vatandaşların can ve mal güvenliği için gece gündüz görevde olduklarını belirten Hasankeyf ilçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ömer Seyhan, bu tür tatsız olayların barışla neticelenmesinde mutlu olduklarını belirtti. İki tarafın yakınlarını yanına çağıran Seyhan “bugün bizim için önemli bir gündür” dedi.

“DİNİMİZ BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAYI EMREDİYOR”

Bölgede bu tür benzer üzücü vakaların kimseye yarar getirmediğini belirten ve bunun hem dünya hem de ahiret için zarardan öte bir şey kazandırmadığını belirten İttihad'ul Ulema Geel Başkanı Kılıçarslan, ayet ve hadislerle barış içinde yaşamının önemine değindi. Tarafların Kuran-ı Kerimin altında geçmesi ve duaların okunması ve barış yemeği ile sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

OKUL SPORLARINDA İLK TURNUVA BAŞLADI

2021-04-05 10:52 - Spor

TABLA BAŞI SEMT PAZARI KENDİNİ GÖSTERMEYE BAŞLADI

2021-04-02 23:00 - Gündem

İLUH DEVLET HASTANESİ HİZMETTE

2021-03-31 16:47 - Gündem

BAŞKAN GÜR, ÖZLEM ÖZTOPRAK İLE DÜNYA EVİNE GİRDİ

2021-04-04 12:23 - Gündem

BAŞKAN ŞANSİ, MAZBATASINI ALDI

2021-03-31 16:48 - Gündem

“MÜCADELEMİZ SÜRECEK”

2021-04-02 18:21 - Gündem

KİTAP KURTLARI ÖDÜLLENDİRİLDİ

2021-04-02 18:23 - Gündem

AKBAŞ, GÜVEN TAZELEDİ

2021-04-01 15:57 - Gündem

SİLAHLI KAVGA CAN ALDI

2021-04-02 18:26 - Gündem

KADINLARA HEDİYE KİTAP

2021-04-01 13:42 - Gündem

İlgili Haberler

VALİ CANALP’TEN POLİS GÜNÜ MESAJI

14:12 - Gündem

MAZGAL VE BACALARDAN ÇIKANLAR ŞAŞIRTTI

14:10 - Gündem

MERAKLI KEÇİYİ İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

14:10 - Gündem

BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE BATMAN TÜRKİYE’YE MODEL OLUYOR

01:43 - Gündem

REAL KONAK HOTEL’DEN ŞAMPİYONA ANLAMLI DESTEK

01:43 - Gündem

Günün Manşetleri

ODUNCU “KAMUSAL ALANLAR TEHDİT ALTINDA”

14:13 - Politika

VALİ CANALP’TEN POLİS GÜNÜ MESAJI

14:12 - Gündem

TEFECİLİK OPERASYONU: 8 ŞÜPHELİ GÖZALTINDA

14:11 - Asayiş

MAZGAL VE BACALARDAN ÇIKANLAR ŞAŞIRTTI

14:10 - Gündem

MERAKLI KEÇİYİ İTFAİYE EKİPLERİ KURTARDI

14:10 - Gündem