?>

İNCELENEN 235 TEHLİKELİ ASANSÖR MÜHÜRLENDİ

Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla 2026 yılının ilk altı ayında kent genelinde yürüttüğü denetimlerde, hayati risk taşıyan ve uyarılara rağmen onarılmayan 235 asansörü mühürleyerek kullanıma kapattı.

Gündem - 4 saat önce

Batman'da asansör kazalarının önüne geçmek için denetimler sıkılaştırıldı. Asansör İşletme, Bakım ve Periyodik Kontrol Yönetmeliği çerçevesinde harekete geçen Batman Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, yetkilendirilmiş Muayene Şirketi uzmanları ile ortaklaşa kapsamlı bir denetim seferberliği başlattı.

ASANSÖRLER RENK KODLARIYLA SINIFLANDIRILDI

Kentin dört bir yanındaki binalarda gerçekleştirilen teknik kontrollerde, asansörlerin donanım ve güvenlik durumları detaylı bir şekilde incelendi. Yapılan testler sonucunda asansörler durumlarına göre; kırmızı (kullanılamaz), sarı (güvensiz), mavi (hafif kusurlu) ve yeşil (güvenli) etiketlerle sınıflandırıldı.

UYARILARI DİKKATE ALMAYANLARA MÜHÜR

2026 yılının ilk altı aylık dönemini kapsayan çalışmalarda, kırmızı etiket alarak "kullanılamaz" raporu verilen asansörler yakın takibe alındı. Belediye ekiplerince yapılan resmi uyarılara rağmen bina sorumluları tarafından eksiklikleri giderilmeyen ve güvenli hale getirilmeyen tam 235 asansör mühürlenerek kullanım dışı bırakıldı. Bu müdahale ile olası can kayıplarının ve kazaların önüne geçilmiş oldu.

BİNA YÖNETİCİLERİNE HAYATİ ÇAĞRI

Mühürleme işlemlerinin temel amacının halkın can güvenliğini sağlamak olduğuna dikkat çeken yetkililer, bina yöneticileri ve sorumlularına kritik uyarılarda bulundu. Yılda en az bir kez yaptırılması zorunlu olan periyodik asansör bakımlarının kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiği vurgulandı.

Yetkililer tarafından yapılan açıklamada: "Periyodik kontroller yalnızca yasal bir zorunluluk değil, hayati bir gerekliliktir. Günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası olan asansörlerin düzenli bakımlarının yapılmaması durumunda telafisi olmayan çok ciddi riskler ortaya çıkabilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Batman Belediyesi, vatandaşların güvenliğini merkeze alan asansör denetim ve takip çalışmalarının kent genelinde sıfır tolerans ve kararlılıkla süreceğini bildirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

HÜDA PAR'DAN YANGIN SONRASI DESTEK ÇAĞRISI

2026-07-10 04:41 - Politika

VALİ CANALP'TEN BAŞSAVCISI ARIDURU VE ÇETİNER'E HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

2026-07-11 03:11 - Gündem

BAĞIMSIZ YAŞAM DERNEĞİNDEN VALİ CANALP’E ZİYARET

2026-07-10 04:40 - Gündem

İHA-1 PİLOT EĞİTİMİ TAMAMLANDI

2026-07-10 04:40 - Gündem

LGS’DE ÇİFTE TÜRKİYE BİRİNCİLİĞİ

2026-07-11 03:11 - Eğitim

HAZIR BETON FİRMALARINA ÇEVRE UYARISI

2026-07-11 03:13 - Gündem

FİYAT ARTIŞLARINA DENETİM

2026-07-10 04:39 - Gündem

BAMED’DEN SAADET’E ZİYARET

2026-07-15 03:38 - Gündem

ÜSTYAPI SEFERBERLİĞİ SAHADA TAKİP EDİLİYOR

2026-07-10 04:38 - Gündem

748 GENÇ ÜCRETSİZ TATİLE GİDİYOR

2026-07-10 04:33 - Gündem

İlgili Haberler

BAKAN BAK, BATMAN'A GELİYOR

14:52 - Gündem

“BİZİ GÜÇLÜ KILAN BİRLİK VE DİRLİĞİMİZDİR”

14:51 - Gündem

DİYARBAKIR CADDESİ’NDEKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ

14:48 - Gündem

MERETO DAĞI'NIN ZİRVESİNDE YILDIZLAR ALTINDA MÜZİK ŞÖLENİ

14:47 - Gündem

ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE EYLEM ÇAĞRISI

14:42 - Gündem

Günün Manşetleri

“KONSERLERE ÖDENEK BULUNUYORSA, BATMAN ŞEHİR HASTANESİ’NE DE BULUNMALIDIR”

14:53 - Politika

BAKAN BAK, BATMAN'A GELİYOR

14:52 - Gündem

“BİZİ GÜÇLÜ KILAN BİRLİK VE DİRLİĞİMİZDİR”

14:51 - Gündem

DİYARBAKIR CADDESİ’NDEKİ ÇÖP KOVALARI YENİLENDİ

14:48 - Gündem

İNCELENEN 235 TEHLİKELİ ASANSÖR MÜHÜRLENDİ

14:47 - Gündem