?>

KARİYER BÜRO-SEN ÜYELERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Kariyer Büro-Sen Batman İl Temsilciliği tarafından düzenlenen yemekli toplantıda, sendikanın çalışmaları ve kamu çalışanlarının yaşadığı sorunlar değerlendirildi.

Gündem - 1 ay önce

Toplantıda konuşan Kariyer Büro-Sen Batman İl Temsilcisi Mehmet Hadi Şaşmaz, sendikanın kısa sürede büyük bir aileye dönüştüğünü belirterek “Kuruluşumuzdan bu yana geçen kısa sürede 4 bin 500 üyeye ulaştık. Türkiye genelinde 6 şubemizi kurduk, iki şubemizin daha kuruluşunu yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Gelir İdaresi Başkanlığına bağlı Bursa, Kayseri, Kocaeli, Yalova ve Düzce’de yetkili sendika olmanın gururunu yaşıyoruz” dedi.

Son dönemdeki ekonomik zorluklara ve 8. Dönem Toplu Sözleşme sürecindeki yetersiz tekliflere değinen Şaşmaz, kamu çalışanlarının beklentilerinin karşılanmadığını vurguladı.Batman’da defterdarlık, vergi dairesi, maliye, SGK ve İl Göç İdaresi personelinin yoğun iş yükü altında çalıştığını ifade eden Şaşmaz “Maliye personeli denetimden tahsilata, kayıt dışı ekonomiyle mücadeleye kadar kritik görevler üstleniyor ancak eşit işe eşit ücret ilkesinin ihlali motivasyonu düşürüyor” dedi.

Batman’daki taşra teşkilatlarında yaşanan personel yetersizliği, altyapı eksiklikleri ve bölgesel eşitsizliklerin hizmet kalitesini olumsuz etkilediğini belirten Şaşmaz, sendikanın Ağustos ayında gerçekleştirdiği iş bırakma eyleminin bu sorunlara dikkat çekmek amacıyla yapıldığını hatırlattı.

Şaşmaz, sendikanın temel taleplerini şu şekilde sıraladı: Enflasyona karşı maaşların korunması ve gerçekçi zam oranlarının uygulanması, Liyakat esasına dayalı atama ve yükselme sisteminin güçlendirilmesi, Görev tanımlarına uygun çalışma koşullarının sağlanması, Kurumsal aidiyetin artırılması için sosyal hakların iyileştirilmesi. Kurum yetkililerini acil önlem almaya çağıran Şaşmaz “Taleplerimiz karşılanmazsa sendikal mücadelemizi genişleterek sürdüreceğiz. Kamu çalışanlarının refahı, ülkemizin mali yapısının temelidir. Yerel basını ve kamuoyunu bu mücadeleye destek vermeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

DÜNYA KOBANÎ GÜNÜ KUTLANDI

2025-11-02 00:09 - Politika

NARKO TIR BATMAN’DA VATANDAŞLARI BİLİNÇLENDİRDİ

2025-10-29 18:47 - Spor

İŞ İNSANI FERDİ KURT’TAN PETROLSPOR’A ANLAMLI DESTEK

2025-10-28 17:17 - Spor

CUMHURİYET KUPASI’NIN ŞAMPİYONU TPAO OLDU

2025-11-01 23:37 - Spor

ANTALYA’DAKİ YARIŞMADA BÜYÜK BAŞARI

2025-11-01 23:34 - Spor

31 İLDE FETÖ OPERASYONU: 56 ŞÜPHELİ YAKALANDI

2025-11-02 15:12 - Asayiş

FİRARİ HÜKÜMLÜ YAKALANDI

2025-10-30 11:39 - Asayiş

SİLAH KAÇAKÇILIĞI OPERASYONU: 1 TUTUKLAMA

2025-11-01 23:42 - Asayiş

MASA TENİSİNDE BÖLGE HEYECANI

2025-11-01 23:31 - Spor

29 EKİM ÇELENK SUNMA TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2025-10-28 17:18 - Gündem

İlgili Haberler

RAMAN VERGİ DAİRESİ

14:21 - Gündem

SON BAHARIN HATIRINA DÖKÜLEN YAPRAKLAR SÜPÜRÜLMEDİ

14:19 - Gündem

HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA

14:18 - Gündem

BATMAN’DA 714. EYLEM

14:10 - Gündem

KAPLAN’DAN MALİ MÜŞAVİRLERLE İŞ BİRLİĞİ ADIMI

17:43 - Gündem

Günün Manşetleri

“VİTRİN SİYASETİ ŞİDDETİN KAYNAĞINI GÖRÜNMEZ KILIYOR”

14:28 - Politika

RAMAN VERGİ DAİRESİ

14:21 - Gündem

SON BAHARIN HATIRINA DÖKÜLEN YAPRAKLAR SÜPÜRÜLMEDİ

14:19 - Gündem

HABİZBİNİLİLERDEN COŞKULU BULUŞMA

14:18 - Gündem

BATMAN’DA 714. EYLEM

14:10 - Gündem