?>

UFKUN ÖTESİNDE SERGİSİ ZİYARETÇİLERE KAPILARINI AÇTI

Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı'nın öncülüğünde Türkiye'nin uzay serüvenini anlatan ‘Ufkun Ötesinde’ temalı sergi Batman'da düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Gündem - 1 yıl önce

Batman Valisi Ekrem Canalp ve Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’nun katılımı ile açılışı yapılan sergi; Türkiye'nin uzay alanındaki faaliyetlerini ve başarılarını interaktif bir şekilde uzay meraklılarına unutulmaz bir deneyim sunuyor.

Sergide; uzay araçları modelleri, astronot kıyafetleri, uzay fotoğrafları ve videoları gibi birçok ilgi çekici materyal sergilenmiş. Ayrıca, sergide ziyaretçiler sanal gerçeklik uygulamalarıyla uzayda yolculuk deneyimi de yaşatırken, Türkiye'nin uzay çalışmalarındaki gelişim süreci kronolojik olarak aktarılıyor.Serginin ‘Türk Yıldızları’ köşesinde ise Türkiye'nin ilk astronotları Alper Gezeravcı ve Tuva Cihangir Atasever'in uzay yolculuklarında kullandıkları kişisel eşyalar ile özgeçmişlerinin yer aldığı bölüm ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterilen bölümlerden biri oldu. 

Serginin açılışında bir konuşma yapan Vali Canalp; serginin Batmanlı gençlerle buluşturulmasına vesilen olan Necat Nasıroğlu Eğitim ve Kültür Vakfı yetkililerine teşekkür ederek “Teknoloji ile barışık ve teknoloji ile iç içe geçmiş bir Batman’ı inşa ediyoruz. Bunu yaparken de ilkokul düzeyinde başlayıp üniversite düzeyinde kadar öğrencilerimizi en yeni teknolojilerle iç içe bulunmalarını arzu ediyoruz. Buna göre çalışıyoruz. Geçen yıl 50 okulumuzda robotik kodlama ve mühendislik becerileri eğitimlerinin verildiği Tasarım Beceri Atölyeleri açtık. Bu yıl da yapay zeka destekli 50 adet daha Tasarım Beceri Atölyeleri açıyoruz. Toplam 150 Tasarım Beceri atölyesi ile öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Lise öğrencileri ise Batman Belediyesi ile TÜGVA iş birliği ile açılan Türkiye’nin en büyük deney yap atölyesi ile teknoloji ile buluşuyor. Bu bize ne sağlayacak ilkokul düzeyinde başlayarak, Batman’ın çocuklarının teknolojinin en üst düzeyde bire bir muhatap olmasını ve bunun kullanmasını sağlayacak” dedi. 

Serginin açılışına; kamu kurum müdürleri AK Parti İl Başkanı ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

500 YATAKLI HASTANE İNŞAATI İNCELENDİ

2025-03-06 14:20 - Sağlık

“LİDERE SADAKAT ŞEREFİMİZDİR”

2025-03-10 00:00 - Politika

DEM PARTİLİ ODUNCU’DAN ‘SANSÜR YASASI’NIN KALDIRILMASI İÇİN TEKLİF

2025-03-06 16:14 - Politika

MÜDÜR CİĞER, KOZLUK İLÇESİNİ ZİYARET ETTİ

2025-03-04 02:14 - Eğitim

MÜDÜR CİĞER, OKUL ZİYARETLERİNDE BULUNDU

2025-03-10 18:20 - Eğitim

5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2025-03-07 15:59 - Asayiş

VALİ CANALP, AİLE YILI TOPLANTISINA KATILDI

2025-03-05 13:34 - Gündem

BAŞKAN ÖNLÜ’DEN EĞİTİM-SEN’E TEPKİ

2025-03-10 18:16 - Gündem

OPERASYONLAR ARTTI, ASAYİŞ VE SİBER SUÇLAR AZALDI

2025-03-07 16:15 - Asayiş

21 BİN 600 LİTRE KAÇAK AKARYAKIT ELE GEÇİRİLDİ

2025-03-08 23:08 - Asayiş

İlgili Haberler

İHD’DEN 728. EYLEM

16:22 - Gündem

VALİ CANALP’TAN TIP BAYRAMI MESAJI

14:47 - Gündem

BELEDİYE’DEN 6 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ

14:01 - Gündem

VALİ CANALP, BASIN MENSUPLARINI İFTARDA AĞIRLADI

04:06 - Gündem

PETROLKENT MAHALLESİ’NDE İFTAR BULUŞMASI

04:05 - Gündem

Günün Manşetleri

8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

16:30 - Asayiş

İHD’DEN 728. EYLEM

16:22 - Gündem

VALİ CANALP’TAN TIP BAYRAMI MESAJI

14:47 - Gündem

NEWROZ ATEŞİ 22 MART’TA YAKILACAK

14:02 - Politika

BELEDİYE’DEN 6 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ

14:01 - Gündem