?>

DEM PARTİLİ ODUNCU, OLASI YANGIN FACİALARI ÖNCESİ ALINAN TEDBİRLERİ SORDU

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, yaz aylarına girilmesiyle birlikte Türkiye genelinde artan sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının tetikleyeceği orman ve tarım alanı yangınlarına ilişkin alınan tedbirleri sordu.

Gündem - 1 yıl önce

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, özellikle Kürt kentlerindeki yangınlara ilişkin ihmalleri ve müdahale yetersizliklerini anımsatarak, Tarım ve Orman Bakanı'ndan 10 kritik soruya yanıt istedi. 

DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu Kutevi, yaz aylarının girilmesiyle birlikte Türkiye genelinde artan sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının tetikleyeceği orman ve tarım alanı yangınlarına ilişkin alınan tedbirleri ve yangınlara müdahale konusundaki bölgesel eşitsizliği Meclis gündemine taşıdı. Milletvekili Oduncu, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması istemiyle Meclis’e yazılı soru önergesi sundu. Önergede, özellikle Kürt kentlerinde yoğun yaşadığı bölgelerde yangınlara müdahale konusunda geçmiş dönemde gündeme gelen ihmaller de hatırlatıldı.

“MÜDAHALE YETERSİZLİĞİ BÖLGESEL EŞİTSİZLİK ALGISINI GÜÇLENDİRDİ”

Milletvekili Oduncu, Türkiye’de yaz aylarında sıklaşan yangınların sadece çevresel yıkıma yol açmakla kalmadığını, aynı zamanda toplumsal mağduriyetleri de derinleştirdiğini belirtti. Yangınlara müdahalede yaşanan yetersizlikler ve sonrasında yaşanan destek eksikliklerinin özellikle bazı bölgelerde bölgesel eşitsizlik algısını güçlendirdiğini ifade etti.

Kamuoyunun sıklıkla dile getirdiği şikâyetlere dikkat çeken Milletvekili Oduncu, Kürt kentlerinde yangınlara geç müdahale edildiği, havadan müdahale araçlarının gönderilmediği, yeterli araç ve personelin bulunmadığı, ayrıca afet sonrası desteklerin ya geciktiği ya da yeterli düzeyde sağlanmadığı yönündeki iddiaların ciddiyetle incelenmesi gerektiğini vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

TÜRKİYE BİRİNCİSİNDEN İL MÜDÜRÜNE ZİYARET

2025-06-09 16:30 - Eğitim

BURSLULUK SINAVI'NDA BATMAN'DAN 7 TÜRKİYE BİRİNCİSİ

2025-06-04 13:34 - Eğitim

KURBAN BAYRAMI, BATMAN’DA COŞKUYLA KUTLANDI

2025-06-08 00:34 - Politika

YEDİ-İKİ ROBOT VE TEKNOLOJİ YARIŞMASI BAŞLIYOR

2025-06-11 12:33 - Eğitim

SİLAH VE MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ: 1 KİŞİ TUTUKLANDI

2025-06-04 12:52 - Asayiş

“SINAVIN İLK 15 DAKİKASI ÖNEMLİDİR”

2025-06-10 11:35 - Eğitim

MİLLİ EĞİTİMDE BAYRAMLAŞMA

2025-06-08 00:19 - Eğitim

DEM PARTİ HEYETİNDEN BAYRAM ZİYARETİ

2025-06-11 12:41 - Politika

MALABADİ TABİAT PARKI TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

2025-06-10 16:14 - Gündem

İZMİR UÇUŞLARI BAŞLADI!

2025-06-10 15:37 - Gündem

İlgili Haberler

CHP YÖNETİMİNDEN VALİ CANALP’E ZİYARET

15:26 - Gündem

BEYBAĞI KÖYÜ’NE 2 KİLOMETRELİK YENİ İÇME SUYU HATTI

15:19 - Gündem

DOĞRU’DAN KONGRE SONRASI TEŞEKKÜR MESAJI

15:17 - Gündem

GIDA İŞLETMELERİNE SIKI DENETİM

15:13 - Gündem

KOZLUK MERKEZ CAMİİ İNŞAATINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

18:11 - Gündem

Günün Manşetleri

CHP YÖNETİMİNDEN VALİ CANALP’E ZİYARET

15:26 - Gündem

BEYBAĞI KÖYÜ’NE 2 KİLOMETRELİK YENİ İÇME SUYU HATTI

15:19 - Gündem

DOĞRU’DAN KONGRE SONRASI TEŞEKKÜR MESAJI

15:17 - Gündem

GIDA İŞLETMELERİNE SIKI DENETİM

15:13 - Gündem

KOZLUK MERKEZ CAMİİ İNŞAATINDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

18:11 - Gündem