?>

ERBAKAN “EKONOMİK KURTULUŞUN REÇETESİ YENİDEN REFAH'TADIR”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin 2. Olağan Batman İl Kongresi’ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Kongrede tek aday olan mevcut İl Başkanı Ziya Ülhak Yamaç yeniden seçildi.

Politika - 10 ay önce

Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede konuşan Fatih Erbakan, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış yolunun ‘Milli Görüş’ çizgisinden geçtiğini savunarak, “Ekonomideki sıkıntıların çözümü, borç-faiz-zam ekonomisinden değil, üretim, istihdam ve adil bölüşüm esasına dayalı Milli Görüş ekonomi modeliyle mümkündür” dedi.

“ERBAKAN HOCAMIZ BU BÖLGEYE BÜYÜK HİZMETLER VERDİ”

Konuşmasında babası merhum Necmettin Erbakan’ı da anan Dr. Fatih Erbakan “Rahmetli hocamız bu bölgeye gerçek manada hizmet eden bir devlet adamıydı. Diyarbakır TEMSAN, Muş Şeker Fabrikası, Cizre Azot Sanayi gibi yatırımlar bu bölgeyi kalkındırma amacının göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan ayrıca, merhum liderin bölge halkıyla olan samimi ilişkisini hatırlatarak “Kürt-Türk ayrımı yapan zihniyete karşı İslam kardeşliğini savundu. Bugün de aynı anlayışı sürdürüyoruz” dedi.

“İSLAM COĞRAFYASI ATEŞ ALTINDA”

Orta Doğu'da yaşanan gelişmelere değinen Erbakan, İsrail ve ABD’yi sert sözlerle eleştirerek, “Gazze'deki soykırım, Yemen’e yapılan saldırılar, İran’a yönelik operasyonlar bir işgal zincirinin parçasıdır. Erbakan hocamız yıllar önce İran’dan sonra Türkiye’ye sıra geleceğini söylemişti. Bugün o öngörü gerçeğe dönüşüyor” diye konuştu.

“EKONOMİDE FELAKET TABLOSU VAR”

Konuşmasının geniş bir bölümünü ekonomiye ayıran Erbakan, yüksek enflasyon, artan gıda fiyatları ve yoksulluk oranlarına dikkat çekerek “Bugün Ankara’da dondurmanın kilosu 1300 TL, kirazın kilosu 1000 TL. En düşük emekli maaşı 14.469 TL. Bu maaşla bir kilo kiraz bile almak lüks haline geldi. Türkiye’nin %45’i aç, %80’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor” dedi.

Asgari ücretlilerin ve emeklilerin geçinemediğini vurgulayan Erbakan, hükümetin izlediği ekonomik politikaları sert bir dille eleştirdi “Kınamayla olmaz, icraat lazım. Yeniden Refah iktidarında; İsrail'e karşı net tavır alınacak, İncirlik Üssü kapatılacak, faiz ve borç ekonomisinden vazgeçilecek.”

“BİZ HAZIRIZ, YETKİ VERİLDİĞİNDE HİZMETE BAŞLAYACAĞIZ”

Erbakan, konuşmasının sonunda iktidara gelmeleri halinde bölgeye yeniden yatırım yapacaklarını belirterek “Erbakan hocamızın izinden yürüyerek, bu bölge halkına en hayırlı hizmetleri sunacağız” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

SENE SONU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2025-06-26 13:20 - Eğitim

MİDE KANSERİNE KAPALI YÖNTEM AMELİYATI!

2025-06-26 14:04 - Sağlık

SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN TEPKİ

2025-06-25 14:42 - Sağlık

EĞİTİMDE YAPAY ZEKÂ ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

2025-06-25 17:02 - Eğitim

EĞİTİM SEN, EĞİTİM RAPORUNU AÇIKLADI

2025-06-24 17:19 - Eğitim

BATMANLI ÖĞRENCİLERDEN BURSLULUK SINAVINDA BÜYÜK BAŞARI

2025-06-23 14:22 - Eğitim

MÜDÜR CİĞER, ŞAMPİYON ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

2025-06-22 17:15 - Eğitim

ODUNCU, MECLİSTE BATMAN’I ANLATTI

2025-06-27 15:05 - Politika

“KADINA VE ÇOCUĞA YÖNELİK SUÇLAR SİSTEMATİK, CEZASIZLIKLA BESLENİYOR”

2025-06-26 14:08 - Politika

DEM PARTİ, AT KATLİAMINI ELEŞTİRDİ!

2025-06-23 14:30 - Politika

İlgili Haberler

MİLLETVEKİLİ RAMANLI “VERGİ YÜKÜ DAR GELİRLİNİN SIRTINDADIR”

15:48 - Politika

GÜLTEKİN “ASGARİ ÜCRETE SEYYANEN ZAM YAPILMALI”

20:19 - Politika

BATMAN CEZAEVİ İÇİN TBMM’YE ÇAĞRI

15:26 - Politika

YILMAZ’DAN EKONOMİK POLİTİKALARA SERT ELEŞTİRİ

02:15 - Politika

“SAĞLIK HAKKI ERTELENEMEZ”

17:31 - Politika

Günün Manşetleri

SASON’DA YILIN İLK ÇİLEK HASADI BAŞLADI

16:14 - Gündem

MEZARLIKLAR KURBAN BAYRAMINA HAZIR

16:13 - Gündem

YERALTINDAKİ DEV KAÇAK, CİHAZLA TESPİT EDİLDİ

16:12 - Gündem

ÇEDES CAMİ ŞENLİĞİNDE FİNAL YAPILDI

16:11 - Gündem

KÖY YOLLARI MEYVE AĞAÇLARIYLA DONATILIYOR

16:11 - Gündem