?>

ERBAKAN “EKONOMİK KURTULUŞUN REÇETESİ YENİDEN REFAH'TADIR”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, partisinin 2. Olağan Batman İl Kongresi’ne katılarak önemli açıklamalarda bulundu. Kongrede tek aday olan mevcut İl Başkanı Ziya Ülhak Yamaç yeniden seçildi.

Politika - 1 yıl önce

Ahmet Güneştekin Kültür Merkezi’nde düzenlenen kongrede konuşan Fatih Erbakan, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden çıkış yolunun ‘Milli Görüş’ çizgisinden geçtiğini savunarak, “Ekonomideki sıkıntıların çözümü, borç-faiz-zam ekonomisinden değil, üretim, istihdam ve adil bölüşüm esasına dayalı Milli Görüş ekonomi modeliyle mümkündür” dedi.

“ERBAKAN HOCAMIZ BU BÖLGEYE BÜYÜK HİZMETLER VERDİ”

Konuşmasında babası merhum Necmettin Erbakan’ı da anan Dr. Fatih Erbakan “Rahmetli hocamız bu bölgeye gerçek manada hizmet eden bir devlet adamıydı. Diyarbakır TEMSAN, Muş Şeker Fabrikası, Cizre Azot Sanayi gibi yatırımlar bu bölgeyi kalkındırma amacının göstergesidir” ifadelerini kullandı.

Fatih Erbakan ayrıca, merhum liderin bölge halkıyla olan samimi ilişkisini hatırlatarak “Kürt-Türk ayrımı yapan zihniyete karşı İslam kardeşliğini savundu. Bugün de aynı anlayışı sürdürüyoruz” dedi.

“İSLAM COĞRAFYASI ATEŞ ALTINDA”

Orta Doğu'da yaşanan gelişmelere değinen Erbakan, İsrail ve ABD’yi sert sözlerle eleştirerek, “Gazze'deki soykırım, Yemen’e yapılan saldırılar, İran’a yönelik operasyonlar bir işgal zincirinin parçasıdır. Erbakan hocamız yıllar önce İran’dan sonra Türkiye’ye sıra geleceğini söylemişti. Bugün o öngörü gerçeğe dönüşüyor” diye konuştu.

“EKONOMİDE FELAKET TABLOSU VAR”

Konuşmasının geniş bir bölümünü ekonomiye ayıran Erbakan, yüksek enflasyon, artan gıda fiyatları ve yoksulluk oranlarına dikkat çekerek “Bugün Ankara’da dondurmanın kilosu 1300 TL, kirazın kilosu 1000 TL. En düşük emekli maaşı 14.469 TL. Bu maaşla bir kilo kiraz bile almak lüks haline geldi. Türkiye’nin %45’i aç, %80’i yoksulluk sınırının altında yaşıyor” dedi.

Asgari ücretlilerin ve emeklilerin geçinemediğini vurgulayan Erbakan, hükümetin izlediği ekonomik politikaları sert bir dille eleştirdi “Kınamayla olmaz, icraat lazım. Yeniden Refah iktidarında; İsrail'e karşı net tavır alınacak, İncirlik Üssü kapatılacak, faiz ve borç ekonomisinden vazgeçilecek.”

“BİZ HAZIRIZ, YETKİ VERİLDİĞİNDE HİZMETE BAŞLAYACAĞIZ”

Erbakan, konuşmasının sonunda iktidara gelmeleri halinde bölgeye yeniden yatırım yapacaklarını belirterek “Erbakan hocamızın izinden yürüyerek, bu bölge halkına en hayırlı hizmetleri sunacağız” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

SENE SONU DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2025-06-26 13:20 - Eğitim

MİDE KANSERİNE KAPALI YÖNTEM AMELİYATI!

2025-06-26 14:04 - Sağlık

SAĞLIK EMEKÇİLERİNDEN TEPKİ

2025-06-25 14:42 - Sağlık

EĞİTİM SEN, EĞİTİM RAPORUNU AÇIKLADI

2025-06-24 17:19 - Eğitim

EĞİTİMDE YAPAY ZEKÂ ÇALIŞTAYI SONA ERDİ

2025-06-25 17:02 - Eğitim

BATMANLI ÖĞRENCİLERDEN BURSLULUK SINAVINDA BÜYÜK BAŞARI

2025-06-23 14:22 - Eğitim

MÜDÜR CİĞER, ŞAMPİYON ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

2025-06-22 17:15 - Eğitim

BEŞİRİ'DE YIL SONU TOPLANTISI YAPILDI

2025-06-22 17:09 - Eğitim

DEM PARTİ, AT KATLİAMINI ELEŞTİRDİ!

2025-06-23 14:30 - Politika

ODUNCU, MECLİSTE BATMAN’I ANLATTI

2025-06-27 15:05 - Politika

İlgili Haberler

FERDİ KURT “SEÇİM TARİHİ NEDEN HÂLÂ AÇIKLANMADI?”

17:21 - Politika

FERDİ KURT’TAN PETROL-İŞ’E ZİYARET

17:13 - Politika

FERDİ KURT’TAN BATSO’DA YERİNDEN YÖNETİM HEDEFİ

12:18 - Politika

FIRAT “TÜRKİYE AVRUPA’NIN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİLDİR”

21:14 - Politika

HÜDA PAR’DA YENİ DÖNEM

13:28 - Politika

Günün Manşetleri

KUZEYDOĞU ÇEVRE YOLU’NDA ENGELLER KALDIRILIYOR

15:38 - Gündem

ULAŞIM VE TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN SAHA ÇALIŞMALARI

15:38 - Gündem

ÖĞRENCİLER KÜTÜPHANE BAHÇESİNDE HASAT YAPTI

15:37 - Gündem

KADIN KOOPERATİFLERİ İÇİN İŞ BİRLİĞİ ADIMI

15:37 - Gündem

OKULLARDA GÖREVLİ PERSONELE ACİL DURUM BİLGİLENDİRMESİ

15:35 - Gündem