?>

VALİ CANALP, MUHTARLARI YEMEKTE AĞIRLADI

Batman Valisi Ekrem Canalp, Valilik tarafından 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla düzenlenen yemekte ilimizde görev yapan mahalle ve köy muhtarlarını ağırladı.

Gündem - 3 ay önce

Yemek programında muhtarlara hitap eden Vali Ekrem Canalp, daha önce Edirne Valiliği döneminde ‘Muhtarlar Konağı’ inşa ederek muhtarların hizmetine sunduklarını hatırlatarak, Batman’da da benzeri bir yapı olan Sivil Toplum Merkezi’ni hayata geçirmekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Valimiz konuşmasında “Daha önceki Muhtarlar Günü konuşmalarımda baktığımda demişim ki; Edirne’de görev yaptığım dönemde bir Muhtarlar Konağı yaptık. Hükümet konağının hemen karşısındaydı. Orası muhtarlarımızın buluştuğu, sohbet ettiği, işlerini yürüttüğü bir yerdi.

Batman’da da benzer bir merkezi kurmak istediğimizi o zaman ifade etmişim. Bugün içinde bulunduğumuz bu bina, işte o düşüncenin bir sonucu. Zamanla hem şehit ailelerimizin hem de muhtarlarımızın ihtiyaçları doğrultusunda şekillendi ve Sivil Toplum Merkezi haline geldi. Birçok sivil toplum kuruluşuna hizmet veriyor. Ama burası aynı zamanda muhtarlarımızın da evi. Köy ve mahalle muhtarlarımız, hatta ilçelerimizden gelen muhtarlarımız da burada kendilerine ait bir mekânda ihtiyaç duydukları hizmetleri görebiliyorlar” dedi. 

Muhtarlar Günü’ne ilişkin bir anısını da paylaşan Vali Canalp “Bugünün ilan edilmesinde benim de bir payım var. Çünkü Muhtarlar Günü bir Başbakanlık Genelgesi ile ilan edildi. O dönemde İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nde görev yapıyordum ve o genelgeyi bizzat ben kaleme almıştım. Daha sonra Cumhurbaşkanımızın onayıyla yürürlüğe girdi. Bu özel günün ortaya çıkmasında bir katkımın olması, benim için ayrı bir mutluluk kaynağı” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

BATMAN’DA ROJİN KABAİŞ EYLEMİ!

2025-10-16 13:50 - Politika

“YANLIŞ TARIM POLİTİKALARI HALKI VE ÜRETİCİYİ YOKSULLAŞTIRDI”

2025-10-19 15:26 - Politika

SİBER SUÇLARLA MÜCADELEDE BİR BAŞARI DAHA

2025-10-16 13:37 - Asayiş

YASA DIŞI BAHİS OPERASYONUNDA 4 KİŞİ TUTUKLANDI

2025-10-15 14:02 - Asayiş

SAĞLIKLI YAŞAM EĞİTİMİYLE FARKINDALIK ARTIYOR

2025-10-15 18:25 - Spor

GELİŞİM LİGLERİNDE 300 FUTBOLCU SAHADA

2025-10-15 18:16 - Spor

KAÇAK SİGARA OPERASYONU

2025-10-16 13:34 - Asayiş

UYUŞTURUCU VE SİLAH OPERASYONU: 1 KİŞİ TUTUKLANDI

2025-10-15 13:58 - Asayiş

YURT-TİME SPOR PROJESİ BATMAN’DA BAŞLADI

2025-10-20 21:01 - Spor

“AĞAÇLARA KIYMAYIN”

2025-10-16 13:40 - Gündem

İlgili Haberler

RAMANLI “KÜRTLERİ SDG'NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”

17:19 - Gündem

BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

17:18 - Gündem

BATMAN BELEDİYESİ “HALK SAĞLIĞI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

17:17 - Gündem

TALEPLER YERİNDE DEĞERLENDİRİLİYOR

17:41 - Gündem

BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ

17:40 - Gündem

Günün Manşetleri

RAMANLI “KÜRTLERİ SDG'NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”

17:19 - Gündem

BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

17:18 - Gündem

BATMAN BELEDİYESİ “HALK SAĞLIĞI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

17:17 - Gündem

UYUŞTURUCU OPERASYONU

17:17 - Asayiş

ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ

17:15 - Sağlık