?>

CANSUYU DERNEĞİ’NDEN HASANKEYF'E SICAK EL

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Batman Temsilciliği, zorlu kış şartları öncesinde Hasankeyf ilçesine bağlı köy okullarındaki yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencileri unutmadı. Gerçekleştirilen kapsamlı yardım faaliyetiyle, yüzlerce öğrencinin yüzü güldü.

Gündem - 3 ay önce

Derneğin gönüllü ekipleri, Hasankeyf ilçesine bağlı Büyükdere, Akalın ve Saklı okullarında eğitim gören anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik önemli bir yardım organizasyonu düzenledi. İhtiyaç sahibi öğrencilere özel olarak hazırlanan yardım paketlerinde; Okul Çantaları (Toplam 100 adet), Çeşitli Kırtasiye Ürünleri, Kışlık Kıyafetler, Alt/Üst Eşofman Takımları, Bere, Çorap ve Kemer, Oyuncak ve Şeker bulunuyordu. Dernek gönüllüleri tarafından okullarında teslim edilen bu yardımlar sayesinde, öğrencilerin kışlık kıyafet ve temel kırtasiye ihtiyaçları önemli ölçüde giderilmiş oldu.

YETİM VE İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLAR ÖNCELİK OLDU

Batman Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Temsilcisi Mehmet Emin Turan, yapılan yardımlarla ilgili bir açıklama yaptı. Turan, Derneğin yıl boyu devam eden faaliyetlerine dikkat çekerek, özellikle kış mevsimi yaklaşırken köy okullarındaki çocuklara odaklandıklarını belirtti. Temsilci Turan “Biz Cansuyu Derneği olarak senenin 12 ayı boyunca vatandaşlarımıza yönelik çeşitli yardımlar yapıyoruz. Bu seferki önceliğimiz, köylerde okuyan yetim ve ihtiyaç sahibi öğrencilerimizdi. Onlara içinde kışlık kıyafet, eşofman, bere, çorap ve kırtasiye malzemelerinin bulunduğu 100 adet çantayı okullarında teslim ettik. Amacımız; çocuklarımız kışın üşümesin, sıcak ve huzurlu bir eğitim dönemi geçirsinler. Bu verdiğimiz kışlık elbiselerle çocuklarımızın ısınmasına vesile olmak istedik” diye konuştu.

Turan, açıklamasının sonunda, hayırsever vatandaşların destekleriyle Cansuyu Derneği olarak imkanlar dahilinde yardımlara kesintisiz devam edeceklerinin altını çizdi.

KÖYLERE SOBA VE BORU YARDIMI YAPILMIŞTI

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Batman Temsilciliği, geçtiğimiz haftalarda da bölge halkına yönelik önemli bir destek sağlamıştı. Hasankeyf ilçesine bağlı Büyükdere, Saklıköy, Karaköy ve Akalın köylerinde yaşayan ihtiyaç sahibi 200 aileye temel kışlık ihtiyaç olan soba ve boru dağıtımı gerçekleştirilmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

25 İLDE SİBER SUÇ OPERASYONU

2025-11-11 15:28 - Asayiş

MÜDÜR CİĞER’DEN ARA TATİL MESAJI

2025-11-07 14:16 - Eğitim

UYUŞTURUCU TİCARETİNE SUÇÜSTÜ!

2025-11-10 15:12 - Asayiş

RAMANLILAR’DAN KANLI OLAYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

2025-11-10 15:07 - Spor

SİBER SUÇLAR BİLGİLENDİRME ÇALIŞMASI YAPILDI

2025-11-09 19:21 - Asayiş

SPORUN KALBİ BATMAN’DA ATIYOR

2025-11-06 13:04 - Spor

SPORLA BÜYÜYEN BATMAN: 5 BİNDEN FAZLA SPORCUYA ULAŞILDI

2025-11-11 15:18 - Spor

HENTBOL GENÇ KIZLARDA ŞAMPİYON İBN-İ SİNA MTAL

2025-11-07 13:35 - Spor

YURT SPOR ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

2025-11-06 13:00 - Spor

GASTRONOMİ FUARI ZİYARETÇİLERE KAPILARINI AÇTI

2025-11-06 13:06 - Gündem

İlgili Haberler

RAMANLI “KÜRTLERİ SDG'NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”

17:19 - Gündem

BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

17:18 - Gündem

BATMAN BELEDİYESİ “HALK SAĞLIĞI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

17:17 - Gündem

TALEPLER YERİNDE DEĞERLENDİRİLİYOR

17:41 - Gündem

BELEDİYE OTOBÜS ŞOFÖRLERİNE ÖFKE KONTROLÜ EĞİTİMİ

17:40 - Gündem

Günün Manşetleri

RAMANLI “KÜRTLERİ SDG'NİN GÜNAHLARI YÜZÜNDEN YALNIZ BIRAKACAK DEĞİLİZ”

17:19 - Gündem

BASKİ’DEN ALTYAPIYA ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞIM

17:18 - Gündem

BATMAN BELEDİYESİ “HALK SAĞLIĞI KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

17:17 - Gündem

UYUŞTURUCU OPERASYONU

17:17 - Asayiş

ZORLU KIŞA RAĞMEN KÖYLERDE AŞILAMA SEFERBERLİĞİ

17:15 - Sağlık