?>

ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE, VURULDUĞU YERDE ANILDI

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, saldırının hedefindeki AK Partili Kozluk Belediye Başkanı Veysi Işık ile birlikte 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ı görev yaptığı okulda andı.

Gündem - 4 ay önce

AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi ve beraberindeki heyet, Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın 2017 yılında terör saldırısıyla şehit edildiği Kozluk ilçesindeki saldırı noktasına karanfil bırakarak dua etti.

Anma programının ardından heyet, şehit öğretmenin görev yaptığı Şehit Şenay Aybüke Yalçın Çok Programlı Anadolu Lisesini ziyaret etti. Okulda, Yalçın’ın emekleriyle kurulan müzik sınıfı gezildi; Şehit Öğretmen Köşesi’ne karanfiller bırakıldı. Ziyaret sırasında bir müzik öğretmeninin Aybüke Yalçın ile özdeşleşen “Mağusa Limanı” türküsünü seslendirmesi duygu dolu anlara sahne oldu.

“ŞEHİT ÖĞRETMENLERİMİZİN HATIRASI GELECEK NESİLLERE AKTARILACAK”

Ziyarette konuşan AK Parti Batman İl Başkanı Hüseyin Şansi, Aybüke Yalçın’ın aziz hatırasını yaşatmanın en büyük sorumlulukları olduğunu belirterek “2017 yılında Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın’ın burada şehit edilmesi nedeniyle buradayız. Amacımız, acıyı yeniden tazelemek değil; onun aziz hatırasını gelecek nesillere güçlü şekilde aktarmaktır. Hamt olsun yeni bir süreç başladı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, Cumhur İttifakı’nın güçlü desteğiyle mecliste kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun takibinde önemli bir sürece girdik. Bundan sonra anneler ağlamayacak. Bir daha Aybüke Öğretmenler, Necmettin öğretmenler olmasın diye buradayız” dedi.

Konuşmasında Gazze’de şehit düşen öğretmenlere de değinen Şansi “Bugün bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum diyen Hz. Ali’yi de anarak tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

“TEMELLİ BİR ÇÖZÜM SÜRECİ YAŞANACAKTIR”

Saldırının hedefindeki dönemin belediye başkanı, Kozluk Belediye Başkanı Mehmet Veysi Işık ise o acı günü hatırlatarak “Burada maalesef terörist kurşunlarının hedefi olduk ve o gün Şenay Aybüke öğretmenimizi kaybettik. Her yıl bu tarihte burada kendisini anıyoruz. Türkiye’de artık bir silahsızlanma süreci başlatılmıştır. İnşallah bundan sonra hiçbir öğretmenimiz, hiçbir güvenlik görevlimiz, hiçbir evladımız şehit olmadan; anneler ağlamadan temelli bir çözüm süreci yaşatılacaktır” ifadelerini kullandı.

Işık, Şehit Aybüke Yalçın’a bir kez daha rahmet dileyerek tüm öğretmenlerin Öğretmenler Günü’nü kutladı.

Haftanın Öne Çıkanları

SAĞLIK TESİSLERİNDE HİZMET KALİTESİNİ ARTIRMAYA YÖNELİK İNCELEMELER

2025-11-24 13:52 - Sağlık

EKMEN, SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANLIĞI’NIN RAPORUNU DEĞERLENDİRDİ

2025-11-17 18:58 - Politika

MİNİK ÖĞRENCİLERDEN DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ YÜRÜYÜŞÜ

2025-11-21 15:48 - Eğitim

BATMAN’DA FETÖ OPERASYONU: 1 GÖZALTI

2025-11-17 16:11 - Asayiş

EĞİTİM VE SOSYAL PROJELER AYNI ANDA

2025-11-21 15:31 - Eğitim

BAL DERBİSİNDE MUHTEŞEM GALİBİYET: 3-2

2025-11-24 14:10 - Spor

DEM PARTİLİ ODUNCU’DAN ‘NORM KADRO’ UYGULAMASINA TEPKİ

2025-11-19 12:24 - Gündem

DEM’Lİ HEYET, ACILI AİLEYİ ZİYARET ETTİ

2025-11-23 16:26 - Spor

BELEDİYEDEN AMATÖR KULÜPLERE BÜYÜK DESTEK

2025-11-21 16:38 - Spor

ŞEHİT ÖĞRETMEN AYBÜKE, VURULDUĞU YERDE ANILDI

2025-11-24 14:14 - Gündem

İlgili Haberler

İHD’DEN 728. EYLEM

16:22 - Gündem

VALİ CANALP’TAN TIP BAYRAMI MESAJI

14:47 - Gündem

BELEDİYE’DEN 6 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ

14:01 - Gündem

VALİ CANALP, BASIN MENSUPLARINI İFTARDA AĞIRLADI

04:06 - Gündem

PETROLKENT MAHALLESİ’NDE İFTAR BULUŞMASI

04:05 - Gündem

Günün Manşetleri

8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

16:30 - Asayiş

İHD’DEN 728. EYLEM

16:22 - Gündem

VALİ CANALP’TAN TIP BAYRAMI MESAJI

14:47 - Gündem

NEWROZ ATEŞİ 22 MART’TA YAKILACAK

14:02 - Politika

BELEDİYE’DEN 6 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ

14:01 - Gündem