?>

KATI ATIK AKTARMA İSTASYONUNDA YAKITTAN TASARRUF SAĞLANDI

Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öngörüleriyle hayata geçirilen ve açılışı yapılan Katı Atık Aktarma İstasyonu, Batman Belediyesi’nin temizlik hizmetlerinde hem maliyetleri düşürdü hem de önemli ölçüde verimlilik sağladı.

Gündem - 5 ay önce

Batman Belediyesi tarafından çevre temizliğini daha etkin, ekonomik ve sürdürülebilir şekilde yürütmek amacıyla Merkez Tılmıs Köyü sınırları içerisinde inşa edilen Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun faaliyete geçmesiyle birlikte çöp toplama araçlarının sefer sayılarında ciddi bir azalma yaşandı.

Yeni sistemle birlikte, daha önce günlük 65 sefer yapan çöp toplama araçları artık 13 sefer ile hizmet veriyor. Bu sayede her bir aracın gidiş-dönüşünde yaklaşık 50 dakikalık zaman tasarrufu sağlanıyor.

Yetkililer, sefer sayısındaki düşüşle birlikte günlük ortalama 350 litre yakıt tasarrufu elde edildiğini, ayrıca araçların bakım ve işletme maliyetlerinde de önemli ölçüde azalma yaşandığını belirtti. Seferlerin azalması sayesinde görevli personelin, kentin farklı noktalarında temizlik hizmetlerinde daha etkin şekilde görevlendirildiği ifade edildi.

Bilindiği üzere, daha önce çöp toplama araçları şehir merkezinde topladıkları atıkları Raman’daki çöp sahasına taşıyor ve geri dönüyordu. Bu uzun mesafe; zaman kaybının yanı sıra yakıt tüketimini ve araç bakım maliyetlerini artırıyordu. Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun devreye alınmasıyla birlikte bu sorunlar büyük ölçüde ortadan kaldırıldı.

Raman Çöp Sahası yerine Katı Atık Aktarma İstasyonu’nun faaliyete geçmesinin ardından, çöp kamyonlarının yakıttan aylık 556 bin TL, lastik giderlerinden ise 90 bin TL olmak üzere bir aylık süreçte toplam 646 bin 500 TL tasarruf sağladığı bildirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

HASANKEYF'TE YENİ TREKKİNG ROTALARI DOĞA VE TARİH SEVERLERİ BEKLİYOR

2025-12-22 20:37 - Gündem

YOLCU OTOBÜSÜNE UYUŞTURUCU BASKINI

2025-12-21 16:23 - Asayiş

AK PARTİ BEŞİRİ TEŞKİLATINDA TOPLU İSTİFA

2025-12-16 16:34 - Gündem

MALABADİ KÖPRÜSÜ ULUSAL MEDYAYA TAŞINIYOR

2025-12-17 15:29 - Gündem

GENÇ YETENEK RESUL AKAY, FENERBAHÇE’DE

2025-12-16 16:33 - Spor

DEM PARTİ’DEN SERT MESAJ

2025-12-18 18:12 - Gündem

BATMAN’DA BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE KARARLILIK MESAJI

2025-12-17 15:19 - Gündem

MALİ MÜŞAVİRLERDEN EŞ ZAMANLI AÇIKLAMA

2025-12-16 16:39 - Gündem

“GERÇEKLER ÖRTBAS EDİLEMEZ”

2025-12-16 16:38 - Gündem

KÖYLERDE ALTYAPI VE YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

2025-12-17 15:18 - Gündem

İlgili Haberler

SASON’DA YILIN İLK ÇİLEK HASADI BAŞLADI

16:14 - Gündem

MEZARLIKLAR KURBAN BAYRAMINA HAZIR

16:13 - Gündem

YERALTINDAKİ DEV KAÇAK, CİHAZLA TESPİT EDİLDİ

16:12 - Gündem

ÇEDES CAMİ ŞENLİĞİNDE FİNAL YAPILDI

16:11 - Gündem

KÖY YOLLARI MEYVE AĞAÇLARIYLA DONATILIYOR

16:11 - Gündem

Günün Manşetleri

SASON’DA YILIN İLK ÇİLEK HASADI BAŞLADI

16:14 - Gündem

MEZARLIKLAR KURBAN BAYRAMINA HAZIR

16:13 - Gündem

YERALTINDAKİ DEV KAÇAK, CİHAZLA TESPİT EDİLDİ

16:12 - Gündem

ÇEDES CAMİ ŞENLİĞİNDE FİNAL YAPILDI

16:11 - Gündem

KÖY YOLLARI MEYVE AĞAÇLARIYLA DONATILIYOR

16:11 - Gündem