?>

BATMAN'DA AKILLI TRAFİK DÖNEMİ

Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Vali ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp’in öngörüleri doğrultusunda hayata geçirdiği Trafik Kontrol Merkezi Projesi ile şehir içi ulaşımda yeni bir döneme girdiğini duyurdu.

Gündem - 5 ay önce

Projenin altyapı çalışmaları, Belediye Ulaşım Hizmetleri bünyesinde Belediye Bilgi İşlem Müdürlüğü ve Altyapı Koordinasyon Merkezi (AYKOME) birimi ile koordineli olarak sürdürülüyor.

30 KAVŞAKTA YAPAY ZEKA DESTEKLİ AKILLI SİSTEM

Kent genelinde bulunan 30 kavşakta kurulacak akıllı sistem sayesinde trafik akışı tek merkezden izlenip yönetilebilecek. Anlık veri takibi ile trafik yoğunluğunun analiz edilerek gerekli görülmesi halinde sinyalizasyon sistemlerine hızlı müdahale edebilme imkanı sunacak sistem sayesinde yapılan altyapı ile birlikte kavşak bazlı araç yoğunlukları kayıt altına alıp, elde edilen veriler doğrultusunda trafik planlaması daha etkin ve veriye dayalı şekilde gerçekleştirilmiş olacak.

SÜRÜCÜ DAVRANIŞLARI ANALİZ EDİLECEK

Trafik Kontrol Merkezi’nin yapay zeka destekli sistemler sayesinde kırmızı ışık ihlali ve hatalı şerit kullanımı gibi trafik ihlalleri tespit edilip, sürücü davranışları analiz edilerek riskli noktalar bu sistem sayesinde belirlenmiş olacak.

KARBON SALINIMININ AZALTILMASI HEDEFLENİYOR

Trafik Kontrol Merkezi Projesi ile trafik akışının optimize edilmesi hedeflenirken, araçların bekleme sürelerinin azaltılmasıyla birlikte yakıt tüketiminin düşürülmesi ve karbon salınımının azaltılması hedefleniyor.

METEOROLOJİ VERİLER SİSTEME ENTEGRE EDİLECEK

Meteorolojik verilerin sisteme entegre edilmesiyle olumsuz hava koşullarına karşı önceden önlem alınabilecek, saha operasyonları daha etkin şekilde yönetilebilecek.

ACİL VAKALARA GİDECEK ARAÇLARA ÖNCELİK TANINACAK

Öncelikli araç geçişleri arasında yer alan; ambulans, itfaiye ve güvenlik güçlerine ait araçlara kavşaklar arası geçiş önceliği sağlanmasının mümkün olduğu proje ile acil durum müdahale süreleri de önemli ölçüde azaltılmış olacak.

Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğünde görev yapan uzman ekip, Trafik Kontrol Merkezi Projesi kapsamında oluşturulacak metro internet altyapısı ile Batman Belediyesi’nin Türkiye’de bu altyapıya sahip belediyeler arasına dahil olacağı, bu sayede akıllı şehir uygulamalarının daha hızlı ve entegre şekilde hayata geçirilmesinin mümkün olacağına vurgu yapıldı.

Proje ile ilerleyen süreçte; akıllı aydınlatma, sensör tabanlı sulama, akıllı atık yönetimi, otopark yönlendirme sistemleri ve çevresel izleme çözümleri gibi birçok uygulamanın da devreye alınması planlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

YILIN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA ÖDÜL

2026-03-16 17:51 - Sağlık

8,5 KİLO METAMFETAMİN ELE GEÇİRİLDİ

2026-03-15 16:30 - Asayiş

YETİM ÇOCUKLARA ANLAMLI DESTEK

2026-03-18 13:36 - Spor

KORFBOL’DA ŞAMPİYONLAR ANTALYA YOLCUSU

2026-03-18 13:34 - Spor

GENÇTEK ÖĞRENCİ FİKİRLERİNİ AKRANLARINA ANLATTILAR

2026-03-16 17:48 - Spor

TAEKWONDO ŞAMPİYONLARI BELLİ OLDU

2026-03-22 15:45 - Spor

AMED, BATMAN’DA KAZANDI: 72-55

2026-03-16 15:15 - Spor

UÇAN YOLCU SAYISI BELLİ OLDU!

2026-03-18 13:28 - Gündem

VERGİ DAİRESİNE GİTMEDEN BEYAN DÖNEMİ

2026-03-18 15:12 - Gündem

“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”

2026-03-18 13:39 - Gündem

İlgili Haberler

İLUH’TA DÖNÜŞÜMÜN 2. ETABI BAŞLADI

15:36 - Gündem

SİLVAN BARAJI 2027’DE SU TUTMAYA BAŞLAYACAK

15:24 - Gündem

BATMAN ÇAYI HAVZASI İÇİN “SERA KENT” UYARISI

15:24 - Gündem

SASON KÜTÜPHANESİ 6 AYDA 93 BİN 600 ZİYARETÇİYE ULAŞTI

14:03 - Gündem

EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ YAPILDI

14:00 - Gündem

Günün Manşetleri

İLUH’TA DÖNÜŞÜMÜN 2. ETABI BAŞLADI

15:36 - Gündem

SİLVAN BARAJI 2027’DE SU TUTMAYA BAŞLAYACAK

15:24 - Gündem

BATMAN ÇAYI HAVZASI İÇİN “SERA KENT” UYARISI

15:24 - Gündem

SASON KÜTÜPHANESİ 6 AYDA 93 BİN 600 ZİYARETÇİYE ULAŞTI

14:03 - Gündem

EZANI GÜZEL OKUMA YARIŞMASI BÖLGE FİNALİ YAPILDI

14:00 - Gündem