?>

STK’LARA SAĞLIKTA YENİ DÖNEM

Batman’da ki Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik örnek bir sağlık projesi hayata geçirildi. İl genelinde faaliyet yürüten sivil toplum kuruluşlarının temsilci ve üyelerinin daha sağlıklı bir yaşam sürmelerini desteklemek amacıyla başlatılan proje kapsamında, her hafta düzenli eğitim programları gerçekleştiriliyor.

Gündem - 2 ay önce

Vali Ekrem Canalp’ın talimatıyla uygulamaya konulan proje çerçevesinde, her Salı günü Sivil Toplum Merkezi’nde farklı branşlardan uzman doktorlar tarafından bilgilendirme eğitimleri verilmeye başlandı. Programın ilk haftasında ‘Göz Sağlığı ve Hastalıkları’ konusu ele alındı.

Valilik İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ile İl Sağlık Müdürlüğünün iş birliğinde düzenlenen eğitimde, Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Mehmet Fatih Kocamaz katılımcılarla bir araya geldi. Gerçekleştirilen sunumda; göz sağlığının korunması, yaygın göz hastalıkları, erken teşhisin önemi ve günlük göz bakımı gibi konular detaylı şekilde anlatıldı.

Katılımcılara özellikle göz hastalıklarından korunma yollarına dair pratik bilgiler aktaran Dr. Kocamaz, düzenli göz kontrollerinin ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı.

STK temsilcileri ve üyelerinin yoğun ilgi gösterdiği eğitim programı, interaktif yapısıyla dikkat çekti. Programın sonunda katılımcıların sorularını tek tek yanıtlayan Dr. Kocamaz, birebir ilgisiyle takdir topladı.

Toplum sağlığına yönelik farkındalığı artırmayı amaçlayan proje, Batman’da sivil toplum alanında önemli bir adım olarak değerlendirilirken; “kendi evi” olarak nitelendirilen Sivil Toplum Merkezi’nde başlatılan bu anlamlı çalışmadan dolayı STK başkanları, Valimiz Ekrem Canalp’e teşekkürlerini iletti.

Yeni proje kapsamında önümüzdeki haftalarda da farklı sağlık branşlarında eğitimlerin devam edeceği bildirildi.

Haftanın Öne Çıkanları

VERGİ AVANTAJI DEĞİL, ZORUNLU MALİYET

2026-04-04 15:17 - Ekonomi

PETROLSPOR MAÇI DEV EKRANDA İZLENECEK

2026-04-07 15:23 - Spor

NARKOTİK OPERASYONU

2026-04-08 17:33 - Asayiş

BATMAN’DA SUÇ ORANLARI DÜŞÜYOR

2026-04-07 15:22 - Asayiş

PETROLSPOR ŞAMPİYO…!

2026-04-05 15:56 - Spor

3 KİLO UYUŞTURUCU HAMMADDESİ ELE GEÇİRİLDİ

2026-04-06 10:41 - Asayiş

MUĞLA MAÇI CUMARTESİ!

2026-04-02 20:59 - Spor

ODUNCU “YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK”

2026-04-05 15:51 - Spor

MEZARLIKLARDA YABANİ OTLARA KARŞI İLAÇLAMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

2026-04-07 02:24 - Gündem

BATMAN’DA EMEĞİ KÜÇÜK ANLAMI BÜYÜK ETKİNLİK

2026-04-07 02:15 - Gündem

İlgili Haberler

DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

13:16 - Gündem

KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI

13:15 - Gündem

KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI

13:14 - Gündem

İHD, İSMAİL AĞAYA’NIN AKIBETİ SORDU

13:14 - Gündem

BAŞKAN KAPLAN’DAN BAYRAM MESAJI

13:13 - Gündem

Günün Manşetleri

DİKA YÖNETİM KURULU TOPLANTISI YAPILDI

13:16 - Gündem

KURBAN BAYRAMI TEDBİRLERİ MASAYA YATIRILDI

13:15 - Gündem

KURBAN KESİM VE SATIŞ YERLERİ AÇIKLANDI

13:14 - Gündem

İHD, İSMAİL AĞAYA’NIN AKIBETİ SORDU

13:14 - Gündem

BAŞKAN KAPLAN’DAN BAYRAM MESAJI

13:13 - Gündem