?>

GERCÜŞ’TE BAĞCILIKTAN AĞAÇLANDIRMAYA KAPSAMLI YOL HARİTASI

Gercüş’te tarım ve orman alanında yürütülen çalışmaların sahaya daha etkin yansıtılması amacıyla geniş katılımlı bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Gündem - 2 ay önce

Kayapınar beldesinde gerçekleştirilen toplantıda, özellikle bağ alanlarının rehabilitasyonu, kooperatifçilik faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve orman sahalarında gelir getirici ağaçlandırma projeleri ön plana çıktı.

Gercüş’e bağlı köy muhtarlarının yoğun ilgi gösterdiği programa; İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Tuncer, Orman İşletme Müdürü Mehmet Özcan, İl Müdür Yardımcısı Kudbeddin Tekin, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Metin Kaplan, teknik personeller ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Toplantıda konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Tuncer, Gercüş’ün tarımsal potansiyeline dikkat çekerek “Gercüş ilçemiz, özellikle bağcılık alanında köklü bir geçmişe ve güçlü bir üretim altyapısına sahiptir. Bizim önceliğimiz, mevcut bağ alanlarını modern tekniklerle rehabilite ederek verimliliği artırmak ve üreticimizin gelirini sürdürülebilir şekilde yükseltmektir. Bununla birlikte kooperatifçilik kültürünü yaygınlaştırarak üreticilerimizin pazarlama gücünü artırmayı hedefliyoruz. Birlikte hareket eden üretici, her zaman daha güçlü ve rekabetçi olacaktır” ifadelerini kullandı.

Orman İşletme Müdürü Mehmet Özcan ise özellikle özel ağaçlandırma ve gelir getirici türlerin yaygınlaştırılmasına vurgu yaparak “Orman alanlarımızı sadece korunan sahalar olarak değil, aynı zamanda kırsal kalkınmayı destekleyen üretim alanları olarak değerlendiriyoruz. Bu kapsamda yürüttüğümüz özel ağaçlandırma projeleriyle vatandaşlarımızı sürece dahil ediyor, ceviz, badem ve benzeri ekonomik değeri yüksek türlerin yaygınlaştırılmasını teşvik ediyoruz. Amacımız hem doğayı korumak hem de vatandaşımıza uzun vadeli gelir kapıları oluşturmaktır” dedi.

Toplantı boyunca katılımcılara; bağ alanlarında verimliliği artırmaya yönelik teknik uygulamalar, kooperatifleşmenin avantajları ve orman alanlarında yürütülen ağaçlandırma çalışmaları hakkında detaylı bilgiler aktarıldı. Programın sonunda ise çiftçiler ve muhtarlarla karşılıklı görüş alışverişinde bulunularak sahadaki ihtiyaçlar, sorunlar ve çözüm önerileri ele alındı.

Yetkililer, yürütülen bu çalışmaların Gercüş’te tarımsal üretimi güçlendirerek bölge ekonomisine önemli katkılar sunmasının hedeflendiğini vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

STK TEMSİLCİLERİNE YÖNELİK KALP SAĞLIĞI EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

2026-04-21 10:41 - Sağlık

REHBER ÖĞRETMENLER TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

2026-04-22 02:16 - Eğitim

YILMAZ’DAN EKONOMİK POLİTİKALARA SERT ELEŞTİRİ

2026-04-25 02:15 - Politika

DEM PARTİLİ VEKİLDEN ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI

2026-04-23 13:50 - Politika

“SAĞLIK HAKKI ERTELENEMEZ”

2026-04-24 17:31 - Politika

“CEZAEVLERİNDE YAŞAM HAKKI İHLAL EDİLİYOR”

2026-04-24 17:29 - Politika

PANEL BASKININDA UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

2026-04-26 14:18 - Asayiş

“İHMAL VE DELİL KARARTMA ARAŞTIRILSIN”

2026-04-21 13:50 - Politika

SOLİN CADDESİ TESPİH AĞAÇLARIYLA YEŞİLLENİYOR

2026-04-23 00:37 - Spor

HEDEF YARI FİNAL, GÖZLER TÜRKİYE FİNALİNDE

2026-04-22 02:17 - Spor

İlgili Haberler

TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

03:16 - Gündem

ÇEVRE YOLLARI YEŞİL KUŞAK PROJESİYLE YEŞİLE BÜRÜNÜYOR

03:10 - Gündem

MAHALLELERDE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

03:00 - Gündem

SUDA MAHSUR KALAN 5 KİŞİ KURTARILDI

15:55 - Gündem

BATSO MECLİS BAŞKANI’NDAN ADAYLIK MESAJI

15:47 - Gündem

Günün Manşetleri

“TÜM SORUMLULAR HESAP VERMELİ”

03:17 - Politika

TRAFİK KOMUTA VE KONTROL MERKEZİ HİZMETE AÇILDI

03:16 - Gündem

MÜDÜR CİĞER, PİKTES ÖĞRETMENLERİYLE BULUŞTU

03:12 - Eğitim

BAŞARI GÖSTEREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

03:10 - Eğitim

ÇEVRE YOLLARI YEŞİL KUŞAK PROJESİYLE YEŞİLE BÜRÜNÜYOR

03:10 - Gündem