?>

PWK, LEYLA KASIM VE ARKADAŞLARINI ÖLÜMLERİNİN 52. YILINDA ANDI

Leyla Kasım ve arkadaşlarının Irak Baas rejimi tarafından idam edilişlerinin 52. yıl dönümü dolayısıyla PWK tarafından anma programı düzenlendi.

Gündem - 4 ay önce

PWK Batman il binasında gerçekleştirilen anma programına parti yöneticileri, üyeler ve davetliler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan PWK İl Başkanı Aziz Özdemir, Leyla Kasım’ın Kürt halkı için direnişin sembol isimlerinden biri olduğunu belirterek “Leyla Kasım cesareti ve direnişiyle Baas rejiminin saltanatını sarsan bir Kürt yurtseveriydi. Göstermelik bir mahkemeyle idam edilen ilk Kürt kadınıydı. Kürtler, doğan kız çocuklarına onun adını vererek Leyla Kasım’ı ölümsüzleştirdi” dedi.

Programda, PWK’nin Leyla Kasım’a ilişkin hazırladığı açıklama da Aziz Özdemir tarafından okundu. Açıklamada, Leyla Kasım ve arkadaşlarının 12 Mayıs 1974 tarihinde Bağdat’ta Irak Baas rejimi tarafından idam edildiği hatırlatılarak, onların Kürt özgürlük mücadelesinin simge isimleri arasında yer aldığı ifade edildi.

Açıklamada, Leyla Kasım’ın idama giderken Kürt ulusal kıyafetleri giydiği ve “Ey Reqîb” marşını okuyarak darağacına yürüdüğü vurgulanırken, son sözlerine de yer verildi. Metinde, “İdamımdan sonra binlerce Kürt uyanacak. Canımı Kürdistan’ın kurtuluş yoluna feda ettiğim için çok mutlu ve gururluyum” ifadeleri aktarıldı.

PWK açıklamasında ayrıca, “Hiçbir taciz, idam, katliam ve soykırım Kürdistan’ın özgürlüğünü engelleyemedi, engelleyemeyecektir” denilerek, Leyla Kasım ile birlikte idam edilen arkadaşları Cevad Hemevendi, Neriman Fuad Mesti, Hesen Heme Reşid ve Azad Süleyman Miran da anıldı. Programın sonunda Leyla Kasım’ın kısa yaşam öyküsü katılımcılara anlatıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

MİLLETVEKİLİ RAMANLI “VERGİ YÜKÜ DAR GELİRLİNİN SIRTINDADIR”

2026-05-09 15:48 - Politika

BEŞİRİ’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

2026-05-09 15:54 - Asayiş

İNŞAAT HIRSIZLARINA SUÇÜSTÜ: 2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

2026-05-09 15:48 - Asayiş

BAYINDIR MAHALLESİ YENİ BULVAR İLE RENKLENİYOR

2026-05-11 13:59 - Spor

KRİKET BÖLGE ŞAMPİYONASI BATMAN’DA TAMAMLANDI

2026-05-11 18:05 - Spor

AMATÖRÜN ŞAMPİYONU BİNATLI SPOR OLDU

2026-05-11 13:57 - Spor

ON BİNLER MEYDANLARA AKTI, KENT TARİHİ BİR COŞKU YAŞADI

2026-05-11 13:52 - Spor

BARIŞ ANNELERİNİN CEZAEVİ ÖNÜNDEKİ AÇIKLAMASINA İZİN VERİLMEDİ

2026-05-10 14:37 - Spor

MUHYETTİN ÇETİN ŞAMPİYONLARI AĞIRLADI

2026-05-09 15:33 - Spor

CEMİL MERİÇ’İN MİNİKLERİ BADMİNTON ŞAMPİYONU

2026-05-09 15:32 - Spor

İlgili Haberler

İUP VE TYP KURALARI TAMAMLANDI

17:15 - Gündem

HÜDA PAR’DA YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISI

17:13 - Gündem

SAĞLIKTA AKADEMİK İŞ BİRLİĞİ MASAYA YATIRILDI

17:05 - Gündem

ÇARDAKLI’DA ULAŞIMI RAHATLATACAK YOL ÇALIŞMASI BAŞLADI

17:04 - Gündem

SONBAHAR BAKIMI HIZLANDI

17:00 - Gündem

Günün Manşetleri

FERDİ KURT “SEÇİM TARİHİ NEDEN HÂLÂ AÇIKLANMADI?”

17:21 - Politika

İUP VE TYP KURALARI TAMAMLANDI

17:15 - Gündem

KÖY OKULLARINDAKİ 250 ÖĞRENCİYE FORMA DESTEĞİ

17:14 - Eğitim

HÜDA PAR’DA YENİ DÖNEMİN İLK TOPLANTISI

17:13 - Gündem

FERDİ KURT’TAN PETROL-İŞ’E ZİYARET

17:13 - Politika