?>

KIRSAL KALKINMA SAHA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Batman’da kırsal kalkınmanın güçlendirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında, Batman Valiliği Proje Ofisi tarafından, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ve Kozluk Kaymakamlığı iş birliğiyle yürütülen saha ziyaretleri aralıksız devam ediyor. 2026-2027 yıllarında hayata geçirilmesi planlanan projelere yönelik gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında uzman ekipler, Kozluk ilçesine bağlı köylerde vatandaşlarla bir araya gelerek yerel ihtiyaçları ve b?

Gündem - 6 saat önce

Batman Valiliği Proje Ofisi, Kozluk Kaymakamlığı ve GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı uzmanlarından oluşan ekipler tarafından gerçekleştirilen ziyaretlerde, köy muhtarları, kadınlar, imamlar, üreticiler, gençler ve diğer paydaşlarla kapsamlı görüşmeler yapılıyor. Katılımcı bir anlayışla yürütülen çalışmalar sayesinde köylerin öncelikli ihtiyaçları belirlenirken, bölgenin sosyoekonomik yapısına uygun proje önerileri de şekillendiriliyor.

Saha çalışmalarında tarım, hayvancılık, kırsal turizm ve üretim odaklı yatırımların yanı sıra kadınların ekonomik hayata katılımını artıracak uygulamalar, gençlere yönelik eğitim ve girişimcilik faaliyetleri, sosyal dayanışmayı güçlendirecek projeler, kültürel değerlerin korunması ve dezavantajlı gruplara yönelik sosyal destek programları üzerinde de değerlendirmeler gerçekleştiriliyor.

Batman Valiliği Proje Ofisi yetkilileri, temel amaçlarının GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı öncülüğünde yürütülen Entegre Kırsal Kalkınma Programı kapsamında Kozluk’un sahip olduğu ekonomik ve sosyal potansiyeli harekete geçirerek sürdürülebilir kalkınmayı destekleyecek projelerin hayata geçirilmesine katkı sunmak olduğunu belirtti.

Kurumlar arası iş birliği, ortak akıl ve vatandaşların görüşlerini merkeze alan bir yaklaşımla sürdürülen çalışmalar doğrultusunda, Kozluk’un geleceğine yön verecek projelerin hazırlanmasına yönelik saha faaliyetlerinin önümüzdeki süreçte de kararlılıkla devam edeceği ifade edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

POLİSLERDEN ÇAY KENARINDA GÜVENLİK UYARISI

2026-06-03 15:32 - Gündem

ASFALT ÖNCESİ ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

2026-06-03 15:33 - Gündem

BATMANLI 5 ÖĞRENCİ TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

2026-06-03 15:25 - Eğitim

BELEDİYE PERSONELİ SAHADA BULUŞTU

2026-06-03 15:31 - Spor

“7582 SAYILI KANUN İŞLETMELERE NEFES ALDIRACAK”

2026-06-08 02:51 - Ekonomi

İÇME SUYU ALTYAPISINDA TARİHİ DÖNÜŞÜM

2026-06-04 14:26 - Gündem

"KURULTAYIN TOPLANMASI İÇİN İMZAMI ATTIM”

2026-06-03 15:37 - Politika

HÜDA PAR’DAN ‘TERÖRSÜZ TÜRKİYE’ SÜRECİNİ HIZLANDIRACAK ADIM

2026-06-04 14:25 - Politika

ARANAN ŞAHIS TRAFİK UYGULAMASINDA YAKALANDI

2026-06-06 04:11 - Asayiş

SON 4 YILDA 520 BİN 991 TON YAMA VE ASFALT SERİMİ GERÇEKLEŞTİ

2026-06-06 04:10 - Gündem

İlgili Haberler

VALİ CANALP, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

02:47 - Gündem

REFÜJLERE PEYZAJ DÜZENLEMESİ

02:46 - Gündem

YAPI MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ YENİ ÇALIŞMA OFİSİNİ HİZMETE AÇTI

02:44 - Gündem

YAZ DÖNEMİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

02:43 - Gündem

120 KARATECİ KUŞAK SINAVINDA BAŞARI GÖSTERDİ

02:40 - Gündem

Günün Manşetleri

ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

02:48 - Sağlık

VALİ CANALP, ESNAF VE VATANDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ

02:47 - Gündem

REFÜJLERE PEYZAJ DÜZENLEMESİ

02:46 - Gündem

YAPI MÜTEAHHİTLER BİRLİĞİ YENİ ÇALIŞMA OFİSİNİ HİZMETE AÇTI

02:44 - Gündem

YAZ DÖNEMİ İLAÇLAMA ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ

02:43 - Gündem