?>

BELEDİYE ZABITASI DENETİMLERİNİ ARTIRDI

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, vatandaşların ortak kullanım alanı olan kaldırımların işgal edilmesini önlemek amacıyla kent genelindeki denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Gündem - 3 ay önce

Fahrettin Yıldız ve Hamidiler Caddesi’nde gerçekleştirilen denetimler İluh Devlet Hastanesi civarında sona ererken, bu denetimlerin devam edeceğine dikkat çekildi.

Yürütülen çalışmalar kapsamında Belediye Zabıtası, kamuya ait kaldırımları mercek altına aldı. Yapılan denetimlerde; iş yerleri tarafından kaldırımlara taşan reklam panoları, lastikler ve çeşitli malzemeler tespit edildi. Yayaların güvenli ve rahat bir şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla bu tür işgallere karşı yasal süreç başlatıldı.

UYARILARA UYMAYANLARA YASAL İŞLEM UYGULANACAK

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, kaldırımların münhasıran yayaların kullanımına ait olduğuna dikkat çekerek “Vatandaşlarımızın ortak kullanım alanı olan kaldırımları işgal eden kişi ve işletmelere yönelik denetimlerimiz aralıksız devam edecektir. Yapılan uyarılara rağmen kaldırımları işgal etmeyi sürdüren ve kamusal alanı kısıtlayan işletmeler hakkında gerekli yasal işlemler ve cezai müeyyideler kararlılıkla uygulanacaktır” ifadelerine yer verdi.

ESNAFA HASSASİYET UYARISI

Belediye Zabıtası, kent düzeninin korunması ve yayaların mağduriyet yaşamaması amacıyla denetimlerin belirli periyotlarla devam edeceğini ifade ederek, kaldırım ve dükkan önlerini reklam afişleriyle işgal etmemesi gerektiğini, çevreye ve yaya haklarına saygılı olunması konusunda hassasiyet çağrısı yaptı.

Haftanın Öne Çıkanları

CUDİ MAHALLESİ SAĞLIK KOMPLEKSİ HİZMETE AÇILDI

2026-06-13 14:49 - Sağlık

“FENİLKETONÜRİDE ERKEN TANI VE DÜZENLİ TAKİP HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

2026-06-16 02:22 - Sağlık

ESNAF, YAŞAM’LA ANLAŞTI

2026-06-10 10:42 - Sağlık

ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

2026-06-10 02:48 - Sağlık

SAADET PARTİSİ’NDEN HÜDA PAR’A ZİYARET

2026-06-17 02:08 - Politika

5 YIL SONRA ÇÖZÜLEN CİNAYETTE 5 KİŞİ TUTUKLANDI

2026-06-17 02:09 - Asayiş

UYUŞTURUCU SEVKİYATI ENGELLENDİ

2026-06-13 15:13 - Asayiş

PETROLSPOR’UN KAMP PROGRAMI NETLEŞTİ

2026-06-17 02:08 - Spor

DMO VE TÜRK PATENT BAŞKANLARI BATMAN’DA İŞ DÜNYASIYLA BULUŞACAK

2026-06-11 14:13 - Gündem

YENİ HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATINDA İNCELEMELERDE BULUNDU

2026-06-12 03:30 - Gündem

İlgili Haberler

DEĞİRMENDERE ŞEHİTLERİ 34. YILINDA DUALARLA ANILDI

02:17 - Gündem

CEZA VE TEVKİFEVLERİ HEYETİNDEN VALİ CANALP’E ZİYARET

02:16 - Gündem

KAMU KURUMLARINA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

02:14 - Gündem

ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARINA DÜZENLİ BAKIM

02:12 - Gündem

ŞEHİT VE GAZİ YAKINLARI SANAT PROJESİNDE BULUŞTU

02:09 - Gündem

Günün Manşetleri

DEĞİRMENDERE ŞEHİTLERİ 34. YILINDA DUALARLA ANILDI

02:17 - Gündem

KOZLUK KENT MEYDANI’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

02:17 - Spor

CEZA VE TEVKİFEVLERİ HEYETİNDEN VALİ CANALP’E ZİYARET

02:16 - Gündem

KAMU KURUMLARINA İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

02:14 - Gündem

ENGELLİ ŞARJ İSTASYONLARINA DÜZENLİ BAKIM

02:12 - Gündem