?>

KADINLAR BİLMEK İLE HAYATA DAHA GÜÇLÜ KATILIYOR

Batman Belediyesi’nin “Kadınlar BİLMEK ile İş Hayatına Katılıyor” projesi kapsamında kadınlara yönelik 1. ve 2. Kademe Okuma-Yazma kursları düzenleniyor. Projeyle kadınların eğitim olanaklarına erişimlerinin artırılması, sosyal hayata ve iş yaşamına daha aktif katılmaları hedefleniyor.

Gündem - 2 ay önce

Batman Belediyesi, kadınların eğitim olanaklarına erişimini kolaylaştırmak ve iş hayatına katılımlarını desteklemek amacıyla okuma-yazma kurslarını sürdürüyor.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü ile Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde yürütülen “Kadınlar BİLMEK ile İş Hayatına Katılıyor” projesi kapsamında, kadınlara temel eğitimden kişisel gelişime uzanan çeşitli destekler sunuluyor.

BİLMEK MERKEZLERİNDE EĞİTİM

Proje kapsamında BİLMEK Petrolkent Merkezi ile Kadın ve Aile Destek Merkezi’nde 1. Kademe ve 2. Kademe Okuma-Yazma kursları düzenleniyor.

Kurslarda kadınlara temel okuma ve yazma becerileri kazandırılırken, eğitim hayatlarına devam etmeleri ve sahip oldukları bilgi ve becerileri geliştirmeleri konusunda da destek sağlanıyor.

EĞİTİMLER USTA ÖĞRETİCİLER TARAFINDAN VERİLİYOR

Batman Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yapılan iş birliği protokolü kapsamında görevlendirilen usta öğreticiler, eğitimleri kursiyerlerin seviyeleri ve ihtiyaçları doğrultusunda gerçekleştiriyor.

Yıl içerisinde belirli dönemlerde düzenlenen kurslarla kadınların okuryazarlık düzeylerinin yükseltilmesi ve eğitim süreçlerinin desteklenmesi amaçlanıyor.

HEDEF SOSYAL VE İŞ YAŞAMINA DAHA AKTİF KATILIM

“Kadınlar BİLMEK ile İş Hayatına Katılıyor” projesiyle kadınların yalnızca okuma-yazma becerilerinin geliştirilmesi değil, eğitim olanaklarına erişimlerinin artırılması ve sosyal yaşamda daha aktif rol almaları da hedefleniyor.

Eğitimlerle kadınların kişisel gelişimlerine katkı sağlanırken, edindikleri bilgi ve becerilerle iş yaşamına daha güçlü şekilde katılmalarının önü açılıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

24 DERSLİKLİ TİLMİS İLK-ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

2026-08-17 18:38 - Eğitim

12. ADAMA ÜCRETSİZ OTOBÜS DESTEĞİ

2026-08-15 13:44 - Spor

BAŞKAN IŞIK’IN BARIŞ GİRİŞİMİ SONUÇ VERDİ

2026-08-12 13:57 - Politika

KRİPTO TUZAĞINA DARBE: 9 GÖZALTI

2026-08-15 13:51 - Asayiş

KAYIPLAR İÇİN 750’NCİ KEZ SESLENDİLER

2026-08-15 19:23 - Politika

YENİ SEZON ÖNCESİ GÜVENLİK ZİRVESİ

2026-08-13 16:16 - Spor

NARKOTİK OPERASYONLARI: 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

2026-08-16 20:33 - Asayiş

SAADET’TEN TERÖRSÜZ TÜRKİYE MESAJI

2026-08-11 17:52 - Politika

ATLETİZM TAKIMI YARI FİNALİ ZİRVEDE TAMAMLADI

2026-08-15 13:40 - Spor

GELECEĞİN FİLE SULTANLARI BU ÇATI ALTINDA YETİŞİYOR

2026-08-10 22:52 - Spor

İlgili Haberler

2 BİN 978 RAKIMLI MERETO’DA İNANÇ TURİZMİ İÇİN YENİ ADIM

16:24 - Gündem

ÖĞRENCİLER HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

16:22 - Gündem

MİNİKLERE DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ FARKINDALIĞI

16:21 - Gündem

SİVİL TOPLUM MERKEZİ’NDE GÖZ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

16:19 - Gündem

OSMANLICA EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ

16:18 - Gündem

Günün Manşetleri

2 BİN 978 RAKIMLI MERETO’DA İNANÇ TURİZMİ İÇİN YENİ ADIM

16:24 - Gündem

HÜDA PAR HEYETİNDEN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ZİYARETİ

16:23 - Politika

ÖĞRENCİLER HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

16:22 - Gündem

MİNİKLERE DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ FARKINDALIĞI

16:21 - Gündem

SİVİL TOPLUM MERKEZİ’NDE GÖZ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

16:19 - Gündem