?>

7 MAHALLENİN TALEPLERİ MASAYA YATIRILDI

Batman’da 7 mahallenin altyapıdan ulaşıma, içme suyundan elektrik ve internet altyapısına kadar talep ve sorunları, mülki idare amirleri ile kurum ve belediye yöneticilerinin katıldığı toplantıda ele alındı.

Gündem - 2 ay önce

 Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Ekrem Güngör, muhtarlardan iletilen taleplerin ilgili birimler tarafından doğrudan takip edileceğini belirtti.

Batman’da mahallelerin öncelikli ihtiyaçlarının belirlenmesi, vatandaşların taleplerinin ilgili kurumlara doğrudan aktarılması ve kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla Merkez Mahalle Muhtarları Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Yardımcısı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Ekrem Güngör, Vali Yardımcısı Ömer Sevgili, Sason Kaymakamı ve Belediye Başkan Yardımcısı Vekili Furkan Başar ile Gercüş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Zahit Uzun katıldı.

KURUM VE BELEDİYE BİRİMLERİ BİR ARAYA GELDİ

Mahallelerde yürütülen hizmetlerin değerlendirilmesi ve kurumlar arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya kamu kurumları ile Batman Belediyesinin ilgili birimlerinden yöneticiler katıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, İl Millî Eğitim Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Karayolları Bölge Temsilciliği, İdare ve Denetim Müdürlüğü, İl Telekom, SİBEDAŞ ve TEDAŞ temsilcilerinin yanı sıra Batman Belediyesinin Muhtarlık İşleri, BASKİ, Destek Hizmetleri, Fen İşleri, İmar ve Şehircilik, Ulaşım, Temizlik İşleri, Zabıta ile Park ve Bahçeler müdürlükleri toplantıda yer aldı.

7 MAHALLENİN TALEPLERİ TEK TEK ELE ALINDI

Toplantıda Gırbereşk, Kısmet, Kültür, Kardelen, Petrol, Petrolkent ve Pınarbaşı mahallelerinin daha önce ilettiği taleplerde gelinen aşama değerlendirildi. Muhtarlar tarafından aktarılan yeni talep ve öneriler de ilgili birimlere iletilmek üzere kayda alındı.

Altyapı yenileme, asfalt ve yol düzenlemeleri, içme suyu ve kanalizasyon hatları, elektrik ve internet altyapısı, yeşil alan ve parkların bakımı, toplu taşıma güzergâhları ile çevre temizliği toplantının öne çıkan gündem maddeleri arasında yer aldı.

“HER TALEP DOĞRUDAN TAKİBE ALINACAK”

Muhtarların mahallelerde kamu ile vatandaş arasında önemli bir görev üstlendiğini belirten Vali Yardımcısı Güngör, iletilen taleplerin ilgili kamu kurumları ve belediye müdürlükleri tarafından doğrudan takibe alınacağını ifade etti.

Toplantıda ayrıca Batman Belediyesi tarafından mahallelerde sürdürülen rutin hizmetler ve yatırım çalışmaları değerlendirilirken, kurumlar arası koordinasyonla kent genelinde yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

Haftanın Öne Çıkanları

24 DERSLİKLİ TİLMİS İLK-ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

2026-08-17 18:38 - Eğitim

12. ADAMA ÜCRETSİZ OTOBÜS DESTEĞİ

2026-08-15 13:44 - Spor

BAŞKAN IŞIK’IN BARIŞ GİRİŞİMİ SONUÇ VERDİ

2026-08-12 13:57 - Politika

KRİPTO TUZAĞINA DARBE: 9 GÖZALTI

2026-08-15 13:51 - Asayiş

KAYIPLAR İÇİN 750’NCİ KEZ SESLENDİLER

2026-08-15 19:23 - Politika

YENİ SEZON ÖNCESİ GÜVENLİK ZİRVESİ

2026-08-13 16:16 - Spor

NARKOTİK OPERASYONLARI: 5 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

2026-08-16 20:33 - Asayiş

SAADET’TEN TERÖRSÜZ TÜRKİYE MESAJI

2026-08-11 17:52 - Politika

ATLETİZM TAKIMI YARI FİNALİ ZİRVEDE TAMAMLADI

2026-08-15 13:40 - Spor

LGS’DE KOMİSYON BAŞVURULARI 17 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

2026-08-15 13:41 - Eğitim

İlgili Haberler

2 BİN 978 RAKIMLI MERETO’DA İNANÇ TURİZMİ İÇİN YENİ ADIM

16:24 - Gündem

ÖĞRENCİLER HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

16:22 - Gündem

MİNİKLERE DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ FARKINDALIĞI

16:21 - Gündem

SİVİL TOPLUM MERKEZİ’NDE GÖZ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

16:19 - Gündem

OSMANLICA EĞİTİMİNE YOĞUN İLGİ

16:18 - Gündem

Günün Manşetleri

2 BİN 978 RAKIMLI MERETO’DA İNANÇ TURİZMİ İÇİN YENİ ADIM

16:24 - Gündem

HÜDA PAR HEYETİNDEN CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI ZİYARETİ

16:23 - Politika

ÖĞRENCİLER HAYVAN BAKIM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

16:22 - Gündem

MİNİKLERE DÜNYA YAŞLILAR GÜNÜ FARKINDALIĞI

16:21 - Gündem

SİVİL TOPLUM MERKEZİ’NDE GÖZ SAĞLIĞI EĞİTİMİ

16:19 - Gündem