?>

YENİ EĞİTİM YILI İÇİN KRİTİK TOPLANTI

Batman’da 2026-2027 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında İl Milli Eğitim Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda LGS ve YKS süreçleri, yeni dönem planlamaları, Bakanlığın genelgesi ve öğrenci başarısını artırmaya yönelik çalışmalar ele alındı.

Eğitim - 57 dk. önce

Batman’da 2026-2027 eğitim öğretim yılı hazırlıkları kapsamında İl Milli Eğitim Koordinasyon ve Değerlendirme Toplantısı, Batman İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer başkanlığında gerçekleştirildi.

Final Okulları toplantı salonunda düzenlenen programa Eğitim Müfettişleri Başkanı Hamit Aydın, ilçe milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

“ÖNCELİĞİMİZ EĞİTİMİN KALİTESİNİ ARTIRMAK”

Toplantının açılışında konuşan İl Müdürü Ciğer, yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunarak, eğitimde kalite ve öğrenci başarısının artırılmasının temel öncelikleri olduğunu söyledi.

İl Müdürü Ciğer, “Eğitim bizim her zaman en öncelikli görevimizdir. Temel hedefimiz, tüm okullarımızda başarı oranını en üst seviyeye çıkarmak ve her bir öğrencimizin potansiyelini maksimum düzeyde açığa çıkarmaktır” dedi.

Okulların daha güvenli, etkin ve verimli bir anlayışla yönetilmesinin önemine dikkat çeken İl Müdürü Ciğer, öğrencilere daha iyi eğitim imkânları sunmak için tüm kademelerde yoğun çalışma yürüteceklerini belirtti.

LGS VE YKS SÜREÇLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantının ilk bölümünde Ölçme ve Değerlendirmeden sorumlu şube müdürü tarafından LGS ve YKS süreçlerine ilişkin bilgilendirme sunumu yapıldı.

Ardından 2026-2027 eğitim öğretim yılına yönelik planlama, eğitim kurumlarının mevcut durumu ve yeni dönemde yürütülmesi planlanan çalışmalar değerlendirildi.

YENİ GENELGE VE PROJELER ELE ALINDI

Toplantıda ayrıca Millî Eğitim Bakanlığının 2026/70 sayılı genelgesi kapsamında yürütülecek iş ve işlemler ile dikkat edilmesi gereken hususlar görüşüldü.

Yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projeler, öğretmen ve öğrencilere yönelik destekleyici çalışmalar ve eğitim hizmetlerinin niteliğinin artırılmasına ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantı, il ve ilçe yöneticilerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

YILMAZ’DAN PETROLSPOR ÇAĞRISI

2026-08-22 17:54 - Politika

MUHTARLAR MALABADİ’DE BULUŞTU

2026-08-24 12:30 - Gündem

KUZEY ŞEHİR BULVARI BATMAN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

2026-08-22 17:53 - Gündem

SİLAHLI KURŞUNLAMA OLAYLARINDA 3 TUTUKLAMA

2026-08-22 17:55 - Asayiş

MAVİ-YEŞİL PROJESİ YERİNDE İNCELENDİ

2026-08-22 17:53 - Gündem

TİLMERÇ’E CAMİ VE YATILI KIZ KUR’AN KURSU

2026-08-22 17:49 - Gündem

İSTANBUL’DAKİ BATMANLILAR PİKNİK ŞÖLENİNDE BULUŞTU

2026-08-25 11:27 - Gündem

BATMANLI SPORCULARDAN ULUSLARARASI ARENADA 4 ALTIN KEMER

2026-08-22 17:40 - Spor

MOBİLYACILAR VE MARANGOZCULAR SEKTÖRÜNDEN İSTİŞARE GRUBU’NA DESTEK

2026-08-22 17:46 - Gündem

İLUH DERESİ’NE DÜŞEN 8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU İTFAİYE KURTARDI

2026-08-22 17:52 - Gündem

İlgili Haberler

ÖĞRENCİLERİN DERS KİTAPLARI SIRALARINDA HAZIR OLACAK

18:29 - Eğitim

24 DERSLİKLİ TİLMİS İLK-ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNİ BEKLİYOR

18:38 - Eğitim

LGS’DE KOMİSYON BAŞVURULARI 17 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

13:41 - Eğitim

HAYAT BOYU ÖĞRENME’DE YENİ PLANLAR YAPILDI

03:20 - Eğitim

MÜDÜR CİĞER'DEN HAFIZLIK KURSLARINA ZİYARET

01:14 - Eğitim

Günün Manşetleri

İLUH DERESİ KÖPRÜSÜ BATRAY’A GÖRE PLANLANDI

17:55 - Gündem

SGK BORÇLARINDA 72 AY TAKSİT FIRSATI

17:54 - Gündem

VALİ CANALP’TEN 30 AĞUSTOS MESAJI

17:54 - Gündem

HAMZA OĞUZHAN, FERDİ KURT’UN LİSTESİNDE

17:53 - Gündem

268 NOKTADA ULAŞIM AĞI GENİŞLETİLDİ

17:51 - Gündem