?>

YILMAZ’DAN UÇAK BİLETİ FİYATLARINA TEPKİ

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Batman–İstanbul ve Batman–Ankara uçuşlarında bilet fiyatlarının yüksek olduğunu belirterek ilgili kurumlara düzenleme çağrısında bulundu. Başkan Yılmaz, uçuş sayılarının ve havayolu rekabetinin artırılmasını istedi.

Politika - 1 saat önce

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Batman’daki bir uçak bileti satış acentesini ziyaret ederek Batman’dan İstanbul ve Ankara’ya gerçekleştirilen uçuşların bilet fiyatları hakkında bilgi aldı.

Sektör temsilcileriyle görüşen İl Başkanı Yılmaz, özellikle yoğun dönemlerde ve seyahat tarihine kısa süre kala alınan biletlerde fiyatların vatandaşların bütçesini zorladığını savundu.

“ULAŞIM BİR LÜKS DEĞİLDİR”

Batman’ın Ankara ve İstanbul ile hava ulaşımının kent açısından önemli olduğunu belirten İl Başkanı Yılmaz, vatandaşların iş, eğitim, sağlık ve aile ziyaretleri nedeniyle bu hatları yoğun şekilde kullandığını ifade etti.

İl Başkanı Yılmaz “Batman halkı Ankara’ya veya İstanbul’a gitmek istediğinde yüksek uçak bileti fiyatlarıyla karşılaşıyor. Ulaşım bir lüks değildir. Aynı ülkenin vatandaşları arasında şehirden şehre oluşan yüksek fiyat farklarının sorgulanması gerekiyor” dedi.

“FİYATLAR VATANDAŞIN BÜTÇESİNİ ZORLUYOR”

Batman çıkışlı bazı uçuşlarda bilet fiyatlarının vatandaşın ödeme gücünün üzerine çıktığını ileri süren İl Başkanı Yılmaz, hava ulaşımının Batman için önemli ulaşım alternatiflerinden biri olduğunu söyledi.

Batman’ın nüfusu ve yolcu potansiyelinin dikkate alınması gerektiğini belirten İl Başkanı Yılmaz, kentteki uçak bileti fiyatlarının daha ulaşılabilir seviyelere gelmesi gerektiğini ifade etti.

DENETİM VE REKABET ÇAĞRISI

İl Başkanı Yılmaz, bilet fiyatlarındaki değişimlerin ilgili kamu kurumları tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini belirterek, Rekabet Kurumu ve ilgili kurumlara çağrıda bulundu.

Fiyatlandırma süreçlerinde şeffaflığın artırılmasını isteyen İl Başkanı Yılmaz, özellikle yoğun kullanılan Batman-Ankara ve Batman-İstanbul hatlarında vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini söyledi.

“UÇUŞ SAYISI ARTMALI”

Sorunun yalnızca bilet fiyatları üzerinden değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden İl Başkanı Yılmaz, Batman Havalimanı’ndaki sefer sayılarının ve havayolu alternatifi sayısının artırılmasını istedi.

İl Başkanı Yılmaz, daha fazla uçuş ve rekabet ortamının bilet fiyatlarına olumlu yansıyabileceğini belirterek, yeni destinasyonların açılmasının Batman ekonomisine ve turizmine de katkı sağlayacağını kaydetti.

DEVA Partisi Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, Batmanlıların hava ulaşımından daha uygun ve eşit şartlarda yararlanabilmesi için konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

YILMAZ’DAN PETROLSPOR ÇAĞRISI

2026-08-22 17:54 - Politika

MUHTARLAR MALABADİ’DE BULUŞTU

2026-08-24 12:30 - Gündem

KUZEY ŞEHİR BULVARI BATMAN TRAFİĞİNİ RAHATLATACAK

2026-08-22 17:53 - Gündem

SİLAHLI KURŞUNLAMA OLAYLARINDA 3 TUTUKLAMA

2026-08-22 17:55 - Asayiş

MAVİ-YEŞİL PROJESİ YERİNDE İNCELENDİ

2026-08-22 17:53 - Gündem

TİLMERÇ’E CAMİ VE YATILI KIZ KUR’AN KURSU

2026-08-22 17:49 - Gündem

İSTANBUL’DAKİ BATMANLILAR PİKNİK ŞÖLENİNDE BULUŞTU

2026-08-25 11:27 - Gündem

BATMANLI SPORCULARDAN ULUSLARARASI ARENADA 4 ALTIN KEMER

2026-08-22 17:40 - Spor

MOBİLYACILAR VE MARANGOZCULAR SEKTÖRÜNDEN İSTİŞARE GRUBU’NA DESTEK

2026-08-22 17:46 - Gündem

İLUH DERESİ’NE DÜŞEN 8 YAŞINDAKİ ÇOCUĞU İTFAİYE KURTARDI

2026-08-22 17:52 - Gündem

İlgili Haberler

YILMAZ’DAN PETROLSPOR ÇAĞRISI

17:54 - Politika

ODUNCU, MOBBİNG İDDİALARINI MECLİS’E TAŞIDI

17:57 - Politika

KAYIPLAR İÇİN 750’NCİ KEZ SESLENDİLER

19:23 - Politika

BAŞKAN IŞIK’IN BARIŞ GİRİŞİMİ SONUÇ VERDİ

13:57 - Politika

SAADET’TEN TERÖRSÜZ TÜRKİYE MESAJI

17:52 - Politika

Günün Manşetleri

İLUH DERESİ KÖPRÜSÜ BATRAY’A GÖRE PLANLANDI

17:55 - Gündem

SGK BORÇLARINDA 72 AY TAKSİT FIRSATI

17:54 - Gündem

VALİ CANALP’TEN 30 AĞUSTOS MESAJI

17:54 - Gündem

HAMZA OĞUZHAN, FERDİ KURT’UN LİSTESİNDE

17:53 - Gündem

268 NOKTADA ULAŞIM AĞI GENİŞLETİLDİ

17:51 - Gündem