?>

PERİNATOLOJİ UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

Batman Eğitim Araştırma Hastanesine atanan perinatoloji uzmanı hasta kabulüne başladı.

Gündem - 4 yıl önce

Bilge Kapudere, ilk-orta ve liseyi Ankara’da okudu. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olan Kapudere, Kadın hastalıkları ve doğum uzmanlığını Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yaptı.

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ise Perinatoloji yandal eğitimini tamamladı. Bir süre Kahramanmaraş Eğitim Sağlık Ocağı, Kahramanmaraş Elbistan İlçe Devlet Hastanesi ve Gaziantep Şehitkamil İlçe Devlet Hastanesinde görev yapan Kapudere Batman Eğitim Araştırma hastanesine atandı.

Eğitim Araştırma Hastanesinde hasta kabulüne başlayan Perinatoloji Uzmanı Dr. Bilge Kapudere, Batman’a atanmış olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

Kapudere, “Perinatoloji gebelik sırasında anne ve bebekte mevcut olan olumsuz durumları teşhis eden, yöneten ve tedavi eden uzmanlık dalıdır. Anne ve bebekte mevcut olan riskler; annenin mevcut sistemik hastalığı, gebelikte gelişen hipertansiyon, diyabet; plasenta anomalileri,  bebekte mevcut anomali, gelişim geriliği, sıvı azlığı, sıvı fazlalığı gibi durumlardır” dedi.

“AŞI, DÜŞÜK ORANINI ARTTIRMAZ”

Kapudere “COVİD 19 bilindiği gibi 2019 Aralık ayından beri Dünyada ve ülkemizde sağlığı ciddi olumsuz yönde etkileyen bir virüstür. COVİD-19 ile enfekte gebelerin çoğunluğunun hastalığı hafif ya da orta derecede grip benzeri semptomlarla geçirmesi beklenmekle birlikte yoğun bakım ünitesine kabul, pnömoni gelişimi, ölüm gebe olmayan popülasyonu göre daha yüksektir. Covid 19 nedeni ile ölüm oranı gebelerde gebe olmayan kadınlara göre %70 daha yüksektir. Bununla birlikte Covid 19 enfeksiyonu olan gebelerde düşük riski artmıştır, anneden bebeğe geçiş olan vakalar da mevcuttur.  COVİD 19 aşısı gebelikte yoğun bakıma kabul, ölüm riskini azaltmaktadır ve gebelerde her dönemde önerilmektedir. Bu aşı anne ve bebekte COVİD 19 enfeksiyonuna yol açmaz, düşük ve ölü doğum oranını artırmaz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

UYUŞTURUCU VE SİKKE ELE GEÇİRİLDİ

2021-12-13 15:28 - Spor

TRABZONLU GAZETECİLER BATMAN’DAYDI

2021-12-12 16:42 - Gündem

RÜZGAR KOLEJİNİN SERGİSİ İLGİ GÖRDÜ

2021-12-13 15:26 - Gündem

BEŞİRİ BELEDİYESİ İLE SDS İMZALANDI

2021-12-14 16:43 - Gündem

VALİ ŞAHİN’E 67 YILDÖNÜMÜ ZİYARETİ

2021-12-10 17:45 - Halkın Sesi

BAKAN AKAR BATMANDAYDI

2021-12-15 15:38 - Gündem

LİDER, DARMADAĞIN

2021-12-12 16:40 - Gündem

EĞİTİMLER ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

2021-12-13 16:05 - Gündem

YAŞAM’DAN PETROLSPOR’A MORAL

2021-12-15 15:28 - Gündem

SAĞLIKÇILAR 15 ARALIK’TA GREVDE

2021-12-14 16:45 - Gündem

İlgili Haberler

VALİ CANALP’TAN TIP BAYRAMI MESAJI

14:47 - Gündem

BELEDİYE’DEN 6 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ

14:01 - Gündem

VALİ CANALP, BASIN MENSUPLARINI İFTARDA AĞIRLADI

04:06 - Gündem

PETROLKENT MAHALLESİ’NDE İFTAR BULUŞMASI

04:05 - Gündem

KELÂM VE KALEM YAZMA MUSHAF SERGİSİ ZİYARETÇİLERE KAPILARINI AÇTI

04:04 - Gündem

Günün Manşetleri

VALİ CANALP’TAN TIP BAYRAMI MESAJI

14:47 - Gündem

NEWROZ ATEŞİ 22 MART’TA YAKILACAK

14:02 - Politika

BELEDİYE’DEN 6 BİN 600 AİLEYE BAYRAM ŞEKERİ DESTEĞİ

14:01 - Gündem

VALİ CANALP, BASIN MENSUPLARINI İFTARDA AĞIRLADI

04:06 - Gündem

KELÂM VE KALEM YAZMA MUSHAF SERGİSİ ZİYARETÇİLERE KAPILARINI AÇTI

04:04 - Gündem