?>

PSİKOSOSYAL DESTEK EĞİTİMİ DÜZENLENDİ

Batman Sivil Toplum Merkezi’nde, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve üyelerine yönelik ‘Acil Durumlarda Psikososyal Destek Eğitimi’ gerçekleştirildi.

Gündem - 1 saat önce

Bir gün süren eğitim programında, afet, kriz ve acil durum süreçlerinde bireylerin psikolojik dayanıklılıklarının güçlendirilmesi, travma sonrası psikososyal destek mekanizmaları ve toplumsal dayanışmanın önemi konularında katılımcılara kapsamlı bilgiler aktarıldı.

Program kapsamında uzman personeller tarafından, afet ve acil durumlarda çocuklar, kadınlar, yaşlılar ve dezavantajlı gruplara yönelik psikososyal destek süreçleri hakkında bilgilendirme yapılarak, sivil toplum kuruluşlarının bu süreçlerde üstlenebileceği roller ve sorumluluklar ele alındı. Ayrıca, kriz anlarında doğru iletişim yöntemleri, psikolojik ilk yardım uygulamaları ve kurumlar arası koordinasyonun önemi üzerinde duruldu.

Katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği eğitim programında, afetlere hazırlık sürecinde yalnızca fiziksel tedbirlerin değil, bireylerin ve toplumun psikolojik dayanıklılığının artırılmasının da büyük önem taşıdığı vurgulandı. Toplumun her kesimine ulaşabilen sivil toplum kuruluşlarının, afet sonrası iyileşme süreçlerinde önemli bir görev üstlendiği ifade edildi.

Program sonunda katılımcıların soruları uzmanlar tarafından yanıtlanarak görüş alışverişinde bulunuldu. Eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcılara katılım sertifikaları takdim edildi. Gerçekleştirilen programın, sivil toplum kuruluşlarının afet ve acil durumlara hazırlık kapasitesinin güçlendirilmesine, toplumsal dayanışma bilincinin artırılmasına ve psikososyal destek alanındaki farkındalığın geliştirilmesine önemli katkılar sunması hedeflenmektedir.

Haftanın Öne Çıkanları

MRF DİŞ KLİNİĞİ HİZMETE AÇILDI

2026-06-22 02:53 - Gündem

“EMEKLİLERİ BAHANE EDEREK YEŞİL ALANLARA KIYMAYIN”

2026-06-25 15:44 - Gündem

ORYANTİRİNG GRUP ŞAMPİYONASI TAMAMLANDI

2026-06-22 02:49 - Spor

HÜSEYİN YAŞAR’DAN İSTİFA MESAJI

2026-06-22 14:19 - Politika

U13 LİGİNİN LİDERİ 19 MAYIS GENÇLİK SPOR

2026-06-23 01:21 - Spor

BAKIM MERKEZİ İDDİALARI İÇİN EYLEM BAŞLATILDI

2026-06-23 01:25 - Politika

İLUH PARKI HİZMETE AÇILDI

2026-06-25 00:31 - Gündem

OKULLARDAN 1 TONUN ÜZERİNDE ATIK PİL TOPLANDI

2026-06-23 01:18 - Eğitim

BATMAN ÇAYI'NA GİREN GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

2026-06-22 02:53 - Gündem

BARAJLARDAN BIRAKILAN SULARA TEPKİ

2026-06-24 14:33 - Spor

İlgili Haberler

KASİSLER YENİLENİYOR, TRAFİK GÜVENLİĞİ GÜÇLENİYOR

16:26 - Gündem

EMNİYETTEN VATANDAŞLARA YAZ UYARISI!

16:25 - Gündem

YENİ KENT MEZARLIĞI'NDA YEŞİL DOKU GÜÇLENİYOR

16:24 - Gündem

YAZ BOYUNCA ARALIKSIZ İLAÇLAMA

16:19 - Gündem

YOL VE KALDIRIM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

16:18 - Gündem

Günün Manşetleri

KASİSLER YENİLENİYOR, TRAFİK GÜVENLİĞİ GÜÇLENİYOR

16:26 - Gündem

EMNİYETTEN VATANDAŞLARA YAZ UYARISI!

16:25 - Gündem

YENİ KENT MEZARLIĞI'NDA YEŞİL DOKU GÜÇLENİYOR

16:24 - Gündem

YAZ BOYUNCA ARALIKSIZ İLAÇLAMA

16:19 - Gündem

YOL VE KALDIRIM SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR

16:18 - Gündem