?>

SAĞLIKÇILAR, DOKTORA SALDIRIYI KINADI

Batman Tabip Odası ve Ses Batman Şubesi üyeleri hasta yakınları tarafından saldırıya uğrayan Dr. Şahin Işık için basın açıklaması yaptı.

Gündem - 3 yıl önce

Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde toplan Tabip Odası ve Sendika üyeleri burada bir basın açıklaması yaparak saldırıyı kınadılar.

Batman Tabip Odası ve Ses Batman Şubesi üyelerinden yapılan yazılı açıklamada “Sağlıkta şiddet olaylarına her gün bir yenisi ekleniyor. Çöken sağlık sisteminin altında vatandaşlar ve hekimler birlikte kalıyor. Hekimlerin artan iş yükleri, angarya görevler ve kışkırtılmış sağlık talebinin oluşturduğu yığılma işyerlerinde gerilimlere yol açıyor. Bu gerilimden dolayı hekimler darp ediliyor, tehdit ediliyor, çalışma şevkleri kırılıyor. Hekimler kamu sağlık sektöründen kaçıyor ve hatta ülkeyi terk ediyor. Son günlerde şehrimizin en büyük ve en yoğun hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere  İluh Devlet hastanesi ve diğer sağlık kuruluşlarında biz hekimlere yönelen bir öfke bir saldırı var. Kimi zaman sözel şiddet kimi zaman fiziki şiddet ve kimi zaman da ölüm tehditlerine maruz kalıyoruz.

Sağlıkta şiddet olaylarında azalma beklerken hiçbir değişiklik olmadığını 5 Kasım cumartesi günü BEAH’ de çalışan meslektaşımız  Dr. Şahin Işık’ın yatırarak tedavi ettiği, şifa olmaya çalıştığı hastasının yakını tarafından uğradığı fiziksel şiddet ile yaşamış olduk. Ameliyat edilen meslektaşımıza, tüm meslektaşlarımız adına geçmiş olsun diyor ve meslektaşımıza yapılan bu fiziki şiddeti kınıyoruz.

Batman tabip odası olarak sürecin takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyoruz. Artık bıçak kemiğe dayanmıştır.  Şiddete sıfır tolerans diyen bir mesleğin temsilcileri olarak  şiddete karşı mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğimizin bilinmesinin istiyoruz. Bu koşullar altında tüm sağlık çalışanları gibi biz hekimler de güvende değiliz ve bu güvensiz ortam hem bizlere hem de hastalarımıza zarar vermektedir.

Buradan yetkililere sesleniyoruz. Sağlıkta şiddet üreten aşırı iş yüküne, 5 dakikada muayene garabetine, mesai dışı çalışma biçimine, angarya işlere son verilmesini ve tıkanma noktasındaki kamu sağlık sektörüne acilen bir çözüm bulunmasını talep ediyoruz. Geçici çözümler ve oyalamaların çözüm değil çözümsüzlüğü derinleştirdiği artık görülmelidir. Siyasi iktidarın ve yerel idarecilerin bu şiddet ve tehdite karşı vakit kaybetmeksizin  kalıcı çözüm bulunması adına Sağlık meslek emek örgütlerinin  ısrarlı taleplerine daha fazla duyarsız kalmamaları çağrımızı da bir kez daha yineliyoruz.

Ekonomik, Özlük haklarımız ile toplumun sağlıklı yaşam hakkı ve  eşit, ulaşılabilir, nitelikli, ücretsiz, anadilinde sağlık hizmetlerine ulaşma hakkı mücadelesini ayırmaksızın aynı hassasiyet ile birlikte sürdüren mesleğin temsilcileri olarak siz halkımızı da elbette karşımızda değil yanımızda görmek istiyoruz” denildi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

ÖGETÜRK VE GENÇ AİLELERİNİN MUTLU GÜNÜ

2022-11-06 15:18 - Gündem

ÖZDEMİR’DEN BAKAN KURUM’A ZİYARET

2022-11-04 20:26 - Ekonomi

BAŞKAN YAŞAR, SAHA ÇÖZÜM ÇALIŞMALARINI DEĞERLENDİRDİ

2022-11-03 17:49 - Politika

YAMAÇ’TAN KONGREYE DAVET

2022-11-05 19:53 - Politika

REKTÖR DEMİR, SASON’DA ÖĞRENCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

2022-11-01 11:25 - Eğitim

ÖĞRENCİLER BELEDİYEYE EMANET

2022-11-01 11:27 - Eğitim

EĞİTİM SEN “MEB BÜTÇESİ YETERSİZ”

2022-11-04 20:15 - Eğitim

CANPOLAT’TAN ORGAN VE DOKU BAĞIŞI MESAJI

2022-11-01 15:24 - Sağlık

GOLDEN AKADEMİ AÇILDI

2022-11-01 11:07 - Gündem

NİHAYET…

2022-11-05 19:57 - Spor

İlgili Haberler

BATMAN’A NEFES OLAN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

14:40 - Gündem

DSİ YÜRÜYÜŞ YOLU GÜNEŞ PANELLERİ GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

14:39 - Gündem

“BATMAN’IN ÖNCELİKLİ YATIRIMLARINA YÖNELELİM”

14:38 - Gündem

MÜDÜR GÜMÜŞ’TEN BAŞKAN KAPLAN’A ÖNEMLİ ZİYARET

14:37 - Gündem

VALİ CANALP’TEN HASANKEYF KÖYLERİNE İKİNCİ TUR ZİYARET

12:39 - Gündem

Günün Manşetleri

VEKİL ODUNCU, KANLI SALDIRIYA DİKKAT ÇEKTİ!

15:15 - Politika

BATMAN’A NEFES OLAN AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

14:40 - Gündem

DSİ YÜRÜYÜŞ YOLU GÜNEŞ PANELLERİ GÖZDEN GEÇİRİLİYOR

14:39 - Gündem

“BATMAN’IN ÖNCELİKLİ YATIRIMLARINA YÖNELELİM”

14:38 - Gündem

MÜDÜR GÜMÜŞ’TEN BAŞKAN KAPLAN’A ÖNEMLİ ZİYARET

14:37 - Gündem