?>

“TEKSTİLCİ ESNAFI DESTEK İSTİYOR”

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi tekstil sektörü üyelerini ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Gündem - 2 yıl önce

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi esnaf ziyaretlerine devam ederek farklı farklı sektörden bulunan üyelerinin sorun ve taleplerini dinleyerek yetkililer ile çözüm noktasında temaslarına devam ediyor.

Tekstil sektöründe bulunan üyelerini tek tek ziyaret ederek sorun ve taleplerini işyerlerinde dinleyen Başkan Çiftçi şu açıklamalarda bulundu “Esnaf ziyaretlerimize durmadan devam ediyoruz. Sürekli olarak farklı farklı sektörlerden üyelerimizi ziyaret ediyoruz. Bu kapsamda Tekstil esnafı üyelerimizi ziyaret ettik. Tekstilci esnaflarımızı ziyaret ettiğimizde sıkıntı şikayet ve talep da bulunuyorlar. Genel olarak fason dikiminin çok ucuz olduğu ve artan maliyet giderlerinden dolayı zorlandıklarını ve bazen çaresiz kaldıklarını söylüyorlar. Tekstil atölyelerini hem üretim anlamında hem de istihdam anlamında ilimiz için çok büyük bir fırsattır.

Tekstil alanında istihdam sayısı elli bin civarlarındadır. Devlet, firma sahipleri, markalar ve sektör çalışanları ve bizler buna hep beraber sahip çıkmamız gerekiyor. Yoksa ilimiz ve vatandaşlarımız için büyük kayıp olacaktır. Destek alanları kurumlarımız denetlesin işini yapmayanlara fırsat vermesin ama istihdam üretim ve çalışma olanlara da daha fazla destek çıksın yardımcı olsun önlerini açsın daha fazla KOSGEB desteğine, SGK pirimi indirimine, İŞKUR İşbaşı eğitimi programından faydalanma ve MESEM stajyerlik kurslarına daha fazla yönlendirsin.

Bunlar hem esnafın hem de vatandaşın ihtiyacıdır. Böylelikle ilimizin ticaret hacmi artacak ve ekonomik anlamda istihdam anlamında büyümeler devam edecektir. Bizler esnaflar olarak bu zor şartlar altında devletin bu desteklerinden faydalanmazsa ayakta zor kalırız ve çoğumuz kapatmak mecburiyetinde kalabiliriz. Devletin kurumları denetimlerini yapsınlar ve esnaflarımızdan desteklerini kesmesinler” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

SAĞLIK ALANINDA BÜYÜK ATAMA YAPILDI

2024-09-11 13:49 - Sağlık

RAMANLI “HÜDA PAR’A SALDIRININ MERKEZİ SİYONİST İŞGAL REJİMİDİR”

2024-09-10 18:53 - Gündem

FATİH ASM HİZMETE AÇILDI

2024-09-08 12:37 - Sağlık

BATMAN ‘NARİN’ İÇİN YÜRÜDÜ

2024-09-10 14:33 - Politika

GENÇLERE UYGULANAN POLİS ŞİDDETİ MECLİS'E TAŞINDI

2024-09-05 15:08 - Politika

MİLLETVEKİLİ EKMEN’DEN BAKANI GÜLER’E ÇAĞRI

2024-09-09 16:10 - Politika

TAZELENME ÜNİVERSİTESİ BAŞVURULARI BAŞLIYOR

2024-09-09 09:27 - Eğitim

SAADET’TEN ‘DIŞ BORÇ’ ELEŞTİRİSİ

2024-09-11 16:33 - Politika

“ACILAR ÜZERİNDEN SİYASİ RANT DEVŞİRİLİYOR”

2024-09-11 20:54 - Gündem

KARGO ŞİRKETİNE BASKIN

2024-09-06 14:02 - Asayiş

İlgili Haberler

PWK, LEYLA KASIM VE ARKADAŞLARINI ÖLÜMLERİNİN 52. YILINDA ANDI

13:15 - Gündem

BATMAN HAVALİMANI’NDA DÖRT AYLIK YOLCU VERİLERİ AÇIKLANDI

13:14 - Gündem

İRMİ’DE KADIN BULUŞMALARI YAPILDI

13:13 - Gündem

BATMAN’DA ÜRETİYOR, AMERİKA VE AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYOR

13:12 - Gündem

KAYIT DIŞI SU KULLANIMI KAYIT ALTINDA

12:51 - Gündem

Günün Manşetleri

PWK, LEYLA KASIM VE ARKADAŞLARINI ÖLÜMLERİNİN 52. YILINDA ANDI

13:15 - Gündem

BATMAN HAVALİMANI’NDA DÖRT AYLIK YOLCU VERİLERİ AÇIKLANDI

13:14 - Gündem

İRMİ’DE KADIN BULUŞMALARI YAPILDI

13:13 - Gündem

BATMAN’DA ÜRETİYOR, AMERİKA VE AVRUPA’YA İHRAÇ EDİYOR

13:12 - Gündem

KAYIT DIŞI SU KULLANIMI KAYIT ALTINDA

12:51 - Gündem