USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Çağımızın Ölümcül Hastalığı…

03-04-2017

Kanser sanayi ve teknolojinin geliştiği çağımızda en fazla yayılan ve en ölümcül olan hastalıkların başında gelir…
Kanser hastalığı aynı zamanda, sanayi hastalığı veya bilim çağının hastalığı olarak tanımlayabiliriz…
Sanayi teknoloji, bilim ve bilimsel besin ve maddeler arttıkça bu hastalığında yayılma oranı artmaktadır…
Özellikle GDO lu besinlerin ve kimyasal maddeler ile kimyasal gübrelerin geliştiği çağımızda, gıdalardan kaynaklanan yabancı gıdaların etkisi arttıkça…
İnsanoğlu, doğal besinlerden uzaklaştıkça, bünyesinde sindirim organlarında eritip hazım edemediği, maddelerin özellikle kimyasalların vücutta oluşturduğu tahribat…
Toksin maddeler adı verilen, vücut yolu ile atılamayan gıda ve benzeri ürünler, aynı zamanda, vücutta kaldıkları yerin hücrelerini yok eden veya zehirleyen bu maddeler…
Kısacası kanser ve benzeri hastalıkların, gıdalarda kullanılan çeşitli katkı maddeleri veya onların uzun yaşamasını sağlayan kimyasal maddelerden oluşmaktadır…
Bilim, sanayi ve teknoloji döneminden önce pek rastlanmayan bu hastalığın bu gün bu kadar fazla yayılmasının nedenlerini, bilimsel ilaç ve maddelerin yaygınlaşmasına bağlıyorum…
Bu hafta Kanser haftası ve bu hafta boyunca bu tür hastalıklarla mücadele üzerinde birçok çalışmanın ve konuşmaların yapılması beklenirken, özellikle genetiği değiştirilen gıdalar ve besinlerdeki katkı maddelerine dikkat çekilmesinin yararlı olacağına inanıyorum.
Her şeye rağmen bu ölümcül hastalıkla en iyi mücadelenin ise daha çocuk yaşta, erken teşhis ile başlanmasının yararlı olacağını uzmanlar dile getiriyor…
“Çocuklarda ve gençlerde kanseri erken fark edebilmek zordur. Çünkü kanser önce pek önemsenmeyecek bir şekilde belirebilir: Mor bir leke olarak, ateş yaparak, baş ağrısı yaparak. Buna rağmen böyle belirtilerde hiç gecikmeden çocuk doktoruna başvurulması tavsiye edilir.
Çocuklarda ve gençlerde ortaya çıkan bazı hastalık bulguları uzun süre kaybolmazlarsa, „kanser“ ihtimali ciddi olarak düşünülmelidir. Örneğin belirtiler normal bir üşütmeden daha uzun süre devam ediyorsa ve veya hastalık bulguları artıyorsa, durum dikkatle izlenmeli ve mutlaka bir çocuk doktoruna gidilmelidir.
Kötü huylu bir hastalık durumunda görülen genel belirtiler (semptomlar) bölgesel (lokal) hastalık belirtilerinden daha değişik bir durum arz ederler.
Genel hastalık belirtileri
Kansere hastalanan organizma bütün gücüyle, çoğalan kanserli hücrelerle boğuşup onları imha etmek ister. Bu mücadelenin bir neticesi olarak genel hastalık belirtileri ortaya çıkar. Çok enerji ve kuvvet gerektiren yoğun bir mücadele oluşmaktadır; bu yoğun mücadele hastayı gittikçe yorar ve bitkin hale getirir.
Genel hastalık belirtilerinden bazıları örneğin şunlardır:
·    Ateş
·    Solgunluk
·    Genel durgunluk, oyun oynamak istememek, konsantrasyon zayıflığı
·    Büyüme ve gelişme gecikmeleri
·    Kilo kaybı
Tabii ki her ateşli ve halsiz çocuk kanser değildir. Ama bu bulgular nedeni belirsiz bir şekilde uzun süre ısrar ederse, kanser ihtimali üzerinde de durulmalıdır.” Bu erken teşhis bilgisi ile açıklandığı gibi, küçük yaşta çocuklarımızın, rahatsızlığını tespit ederek, erken teşhis için uyanık olmak gerekli…

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?