USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Simru ile Mor…

22-05-2017

Bu iki roman Kahraman Tazeoğlu unun en çok satan romanlarından iki tanesi birini bitirdim diğerini ise bitirmek üzereyim…
Simru bunu Kürtçe bir isim olarak değerlendiriyorum, yani parlak yüz veya yüzü parlayan, parıldayan Işıldayan… Olarak anlamlandıracağımız Kürtçe bir kelime.
Ru Yüz anlamına geliyor Sim ise parlatılmak için dökülen parlak toz biliniyor, zaten olayın kahramanı olan, Simru yüzündeki parlaklık ve çekicilikle romana damgasını vuran bir kişi…
Hem büyük bir aşk, hem de büyük bir mucizevi olayı içinde barındıran bu romanda özellikle Estetik cerrahi müdahalelerin geldiği son aşamayı da bizlere bu roman haber veriyor…
Simru bir orta sınıf memur çocuğu olmasına rağmen özel okulda okumuş ve zengin çocuklarının içinde bir üniversitede hayat yarışına girmiş…
Tesadüfler, Mucizeler, Kader onu en yüksek zırvaya çıkarırken, aniden en kötü çukura düşürerek, gerçek aşkı ve gerçek hayatı öğrenmesine sebep oluyor.
Aşk, ihanet, sadakat ve mutlu son ile biten romanda, herkesin kendine pay çıkarabileceği bir roman, bu romanda ise en etkili olan taraf, akıcı ve sade bir dille yazılmış olması bence.
Oturup bir çırpıda okunacak kadar akıcı bir roman olduğu için herkesin çok rahat ve kolay bir şekilde bitirebileceği hikaye, tarzı bir roman.
Bitirmek üzere olduğum ikinci roman ise yine Kahraman Tazeoğlu nun en çok satan romanları arasında, en baş sırada olan Mor adlı romanı.
Onun, aslında ele aldığı konu ve oluşturduğu sanal alem de benzerlik kurduğum roman ise Mehmet Uzun, Aşk gibi karanlık, ölüm gibi karanlık, adlı romanı oldu.
Tazeoğlu bu romanda hayallerini ve bilim kurgu projesini iktidarda olan bir ülkede ayrılıkçı güçlerin mücadelesi ile bu iki gücün üstünde olan bir güç yani Aşk gücünün büyüklüğünü vurgulamış olması.
İki gücün içinde yine tesadüflerle bir araya getirilen, Asena ile Yüzbaşı Yusuf, biri Yeni dünya hakimi başkan Pars han ın oğlu…
Bir diğeri ise ayrılıkçı güç olan barbarların lideri olan Asena Kara,  bu iki şahsı ve bu operasyonu başlatan bir genetikçi Doktorun akıl almaz projesinde mükemmele yakın, planlaması…
Fakat işin bilimsel ve teknolojik yönünün yanında ise İnsan unsuru ve ülkelerin hayatiyetini sürdürmesi için, gerekli olan düşmanını yok etmesi ile içine düşülen kriz… 
Bu da tıpkı ABD ve batının Sovyetlerin dağılması ile birlikte, yeni bir çatışma ortamının yaratılması için, İslam dünyasında ortaya attıkları BOP ile yeni düşmanların oluşturulması projesini andıran tezleri…
Aslında tüm ülkeler özellikle ekonomik ve askeri yönden gelişmiş ülkeler, bu güçlerinin uzun süre gelişmesi ve hayatta kalması için, dış düşmana ihtiyaç duyarlar.

Bu dış düşmanlar ise hem silahların gelişmesine, hem de askeri yeteneklerin gelişmesine neden olduğu gibi, halkı kontrol altında tutmak ve sürekli dış düşman ile korkutarak onların içinden yani iç düşmanların oluşmasına olanak vermemek…      
Bu Romanın içeriğine bakılırsa daha şimdiden, paha biçilmez bir toplum mühendisliğinin elinden çıkmış harika bir bilim ve siyaset romanı olarak bakılabilir MOR adlı romana…
Bu romanda yazar Tazeoğlu, uluslararası plan ve projeler ile stratejiler konusundaki dehasını bu romanda kullanmış…
Yakın tarihte ki özellikle Arap Baharı projelerinden esinlenerek kalem aldığı bir, siyaset ve aşk romanı diyebiliriz…
Bu iki romanında okunması ve hak ettiği değerin verilmesi gerektiğine inanıyorum.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?