?>

AKSOY “SAĞLIK ÇALIŞANLARI MESLEKLERİNE SAYGI İSTİYOR”

Yeni Sendika İl Temsilcisi Vasıf Aksoy, Sağlık çalışanlarının mesleki sorunlarının artarak devam ettiğini belirtti.

Sağlık - 4 yıl önce

Pandemi sürecinde yoğun çalışma şartları altında görev yapmak zorunda kalan sağlık çalışanları için mesleki sorunlar artarak devam ediyor diyen Yeni Sendika İl Temsilcisi Vasıf Aksoy “Sağlık alanındaki yetersiz istihdam, ücret adaletsizliği, mobbing ve sağlıkta şiddet gibi problemlerin dışında sağlık mesleklerinin itibarsızlaştırılması şikâyetleri de son dönemde sağlık çalışanları için yeni bir tartışma gündemi haline geldi” dedi.

Yeni Sendika Batman İl Temsilcisi Vasıf Aksoy “Sağlık çalışanlarımız hastanelerde, sağlık tesislerinde artık tükenmişlik yaşıyor. Amirleri tarafından mobbinge, hastalar tarafından şiddete maruz kalıyor. Hayat kurtarma gibi kutsal bir görevi ifa eden sağlık çalışanlarının meslekleri ne yazık ki itibarsızlaştırılıyor. Görüyoruz ki hekimlik mesleği, hemşirelik mesleği, hastanede çalışan herhangi bir emekçimizin mesleği televizyon dizilerinde, sinema senaryolarında, internet mecralarında deyim yerindeyse içerik üretmek isteyenlerin mezesi haline getiriliyor” dedi.

“SAĞLIK MESLEKLERİNE ÖZEL MESLEK KANUNU ÇIKARTILMASI İSTENİYOR “

Yeni Sendika Batman İl Temsilcisi Vasıf Aksoy “Tüm bu yaşanan olumsuz süreçlere karşı “Sağlık Çalışanlarının Mesleki Saygınlığının Artırılması Buluşmaları” adlı yeni bir proje kapsamında ülke çapında seri toplantılar başlattıklarını belirtti. Aksoy, yaptığı açıklamada “Sendikada özlük ve mali haklara ilişkin sağlıkta yaşanan sorunların farkındayız ve takipçiyiz. Ancak, yaptığımız değerlendirmelerde görüyoruz ki hekiminden hemşiresine, ebesinden memuruna kadar sağlık sektörümüzdeki çalışanlarımızın asıl temel sorunu kamuoyu nezdinde örselenen mesleki saygınlığımızla ilgilidir. Yeni Sendika olarak bu sorunun çözümü için cesur bir şekilde mücadele edeceğiz. Başta tüm sağlık meslekleri için meslek kanunu kapsamında bir düzenleme olmak üzere, görev tanımlarımızın çok daha nitelikli ve ayrıntılı şekilde yapılmasını sağlamak öncelikli çalışma alanlarımız içerisinde olacaktır. Bunun yanında tüm sağlık meslekleri için kıdem ve eğitim gibi faktörler dikkate alınarak uzmanlaşma ve kariyer planlamasının yapılması da son derece değerli olacaktır. Hem bu sayede sağlık çalışanlarımız için mali ve özlük haklarında yeniden ve doğal bir iyileştirmenin kapısı da aralanmış olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

MÜDÜR FİDAN “762 İŞLETMEYE KREDİ DESTEĞİ SAĞLANDI”

2022-11-29 16:37 - Ekonomi

ÖZDEMİR, TOKİ BAŞKANI İLE SORUNLARI GÖRÜŞTÜ

2022-11-29 16:32 - Dünya

ESKİ BAKAN EROĞLU, BATMAN’I ZİYARET ETTİ

2022-11-30 16:29 - Dünya

MUHTAR RÜZGÂR “SEYİTLER’İN 2023’TE DOĞALGAZ SORUNU BİTECEK”

2022-11-29 16:33 - Politika

SUYA GÖMÜLEN ARACI DALGIÇ EKİBİ ÇIKARDI

2022-11-29 16:35 - Asayiş

ULAŞIMDA TRENE GERİ DÖNÜŞ

2022-11-30 16:31 - Ekonomi

HUZUR VE GÜVEN UYGULAMASINDA 8876 ŞAHIS SORGULANDI

2022-11-30 16:16 - Asayiş

KOZLUK’TA KURUM AMİRLERİ TOPLANDI

2022-11-29 16:23 - Politika

BAŞKAN POLAT, TOPLUMUN CİNNET RUH HALİNİ GÜNDEME TAŞIDI

2022-11-30 16:25 - Politika

KAYMAKAM METE, GENÇLERLE BULUŞTU

2022-12-01 15:06 - Politika

İlgili Haberler

“FENİLKETONÜRİDE ERKEN TANI VE DÜZENLİ TAKİP HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR”

02:22 - Sağlık

CUDİ MAHALLESİ SAĞLIK KOMPLEKSİ HİZMETE AÇILDI

14:49 - Sağlık

ESNAF, YAŞAM’LA ANLAŞTI

10:42 - Sağlık

ÇOCUK GASTROENTEROLOJİ UZMANI GÖREVE BAŞLADI

02:48 - Sağlık

BATMAN KARMASI’NDAN MERSİN’DE TARİHİ ZAFER

19:57 - Sağlık

Günün Manşetleri

BİÇERDÖVERLERE ANIZ YANGINI DENETİMİ

16:51 - Gündem

12 YAŞINDAKİ HAFIZA BİSİKLET HEDİYESİ

16:49 - Gündem

MİLLETVEKİLİ RAMANLI’DAN BAKAN TEKİN’E ‘ANADİLDE EĞİTİM’ SORUSU

16:48 - Politika

BELEDİYE KENT REKLAMCILIĞINDA YENİ DÖNEM BAŞLATTI

16:44 - Gündem

GLÜTENSİZ CAFE’NİN ÜNÜ BATMAN’I AŞTI

16:42 - Gündem