?>

SAĞLIK HİZMETLERİ ASKOM’DA ELE ALINDI

Batman İl Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısında 112 acil sağlık hizmetleri, hastaneler arası sevk süreçleri, acil servis yoğunluğu ve yoğun bakım kapasiteleri değerlendirildi.

Sağlık - 1 saat önce

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, kent genelindeki acil sağlık ve yoğun bakım hizmetlerinin değerlendirilmesi amacıyla İl Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM) toplantısını gerçekleştirdi.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Solmaz başkanlığında düzenlenen toplantıya sağlık müdürlüğü hizmet başkanları ve başkan yardımcıları, İl Ambulans Servisi Başhekimi, kamu ve özel hastanelerin başhekimleri ile acil servis ve yoğun bakım sorumlu hekimleri katıldı.

112 VE SEVK SÜREÇLERİ DEĞERLENDİRİLDİ

Toplantıda Batman genelinde yürütülen 112 acil sağlık hizmetlerinin mevcut durumu ve saha operasyonları ele alındı.

Hastaneler arası hasta sevk süreçlerinin daha hızlı yürütülmesi, acil servislerdeki yoğunluğun yönetilmesi ve kamu ile özel hastaneler arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu.

YOĞUN BAKIM KAPASİTELERİ ELE ALINDI

Acil servislerin yanı sıra yoğun bakım hizmetleri de toplantının gündem başlıkları arasında yer aldı.

Hastaların ihtiyaç duydukları sağlık hizmetine daha kısa sürede ulaşabilmesi için mevcut kapasite, sevk zinciri ve kurumlar arası iş birliği değerlendirildi.

SOLMAZ: “EN DOĞRU MÜDAHALEYE EN KISA SÜREDE ULAŞILMALI”

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Murat Solmaz, acil sağlık hizmetlerinde hızlı ve koordineli müdahalenin önemine dikkat çekti.

Solmaz, “Amacımız, Batman’da acil sağlık hizmeti alan her vatandaşımızın en doğru müdahaleye en kısa sürede ulaşmasını sağlamaktır. Kamu ve özel tüm sağlık kuruluşlarımızla tam bir uyum içerisinde çalışarak acil servis ve yoğun bakım süreçlerimizdeki verimliliği artırmayı hedefliyoruz” dedi.

Toplantı, acil sağlık hizmetlerinde karşılaşılan sorunlara yönelik çözüm önerileri ve alınan kararların değerlendirilmesiyle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

SİLAHLI KAVGA: 2 YARALI, 1 TUTUKLAMA

2026-09-17 18:05 - Asayiş

BATMANLI YAZAR ABDÜLHAKİM İÇER’İN ‘SEVDALI YOLCUYA’ KİTABI RAFLARDA

2026-09-16 20:02 - Gündem

DBP, BATMAN’DA SEÇİME GİDİYOR

2026-09-17 18:44 - Gündem

2,5 KİLOMETRELİK YENİ BYPASS YOLU

2026-09-19 17:10 - Gündem

CEZA VE TEVKİFEVLERİ HEYETİNDEN VALİ CANALP’E ZİYARET

2026-09-18 02:16 - Gündem

KOZLUK KENT MEYDANI’NDA ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

2026-09-18 02:17 - Spor

DBP İL ÖRGÜTÜNDE YENİ DÖNEM

2026-09-20 11:06 - Gündem

DEĞİRMENDERE ŞEHİTLERİ 34. YILINDA DUALARLA ANILDI

2026-09-18 02:17 - Gündem

AHMET DİNÇ VAKFI BURS BAŞVURULARI BAŞLADI

2026-09-21 13:30 - Gündem

NECAT NASIROĞLU BULVARI’NIN 2. ETABINDA ASFALTLAMA BAŞLADI

2026-09-17 18:01 - Gündem

İlgili Haberler

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI ÇAĞRISI

23:26 - Sağlık

10 BİN ÖĞRENCİ TARANDI, 791 YETENEK SPORA KAZANDIRILIYOR

17:42 - Sağlık

SASON DEVLET HASTANESİ’NE 3 YENİ DİYALİZ CİHAZI

17:39 - Sağlık

BEL DARALMASINA VİDASIZ CERRAHİ ÇÖZÜM

15:21 - Sağlık

BEŞİRİ'DE POLİKLİNİK İNŞAATI YERİNDE İNCELENDİ

04:43 - Sağlık

Günün Manşetleri

KUZEY ŞEHİR BULVARI’NDA DEMİRYOLU GEÇİŞİ İÇİN YENİ ADIM

21:22 - Gündem

BATMAN TURİZMİNDE HEDEF 1 MİLYON ZİYARETÇİ

21:21 - Gündem

SAĞLIK HİZMETLERİ ASKOM’DA ELE ALINDI

21:16 - Sağlık

FIRAT “TÜRKİYE AVRUPA’NIN ÇÖPLÜĞÜ DEĞİLDİR”

21:14 - Politika

BELEDİYE’DEN GLÜTENSİZ ÜRÜN DESTEĞİ

21:11 - Gündem