Batman Merkez Ziya Gökalp Ortaokulu öğrencisi Melek Nur Kaplan Gençlik ve Spor Bakanlığı Okul Sporları Daire Başkanlığı 2021-2022 faaliyet programında yer alan ve 22-25 Mayıs tarihleri arasında Sakarya’da düzenlenen Wushu Kung Fu Nandao 32 formda Okul Sporları Türkiye Şampiyonası finallerinde altın madalya kazanarak Türkiye şampiyonu olmuştu.
Şampiyonada Melek Nur Kaplan, altın madalya kazanırken, Hürriyet Orta Okulundan Mahmut Aslan Chanquan 32 Formda Türkiye 3.sü olarak bronz madalya almıştı. Sporcuları, antrenörleri ve idarecilerini tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk ”Sporcumuz Melek Nur Kaplan Türkiye birincisi, Mahmut Aslan Türkiye üçüncüsü oldu. Yine performansıyla beğeni alan diğer sporcumuz Hiranur Üleç’i tebrik ediyorum. Başarıların devamını diliyorum. Kapımız her zaman onlara açıktır” diye konuştu.
,Yapılan ziyarette sporcuların yanı sıra Spor Şube Müdürü Burak Eren, Wushu İl Temsilcisi Muhammed Velioğlu ve antrenörleri de hazır bulundu.