?>

ÇÖLYAK HASTALARININ SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

Vali Hulusi Şahin, ilimizde yaşayan çölyak hastalarının durumuna dikkat çekmek ve hastalıkla mücadele sürecinde hastalara verilecek destekleri görüşmek üzere Batman Çölyakla Yaşama Derneği temsilcileri ve ilgili kurumların yöneticileriyle biraraya geldi.

Gündem - 5 yıl önce

 “9 Mayıs Dünya Çölyak Günü” öncesi Çölyak hastalarının tedavilerinde kullanılan gıda ürünlerinin temini,  toplumsal bilinç ve farkındalığın oluşturulması için yürütülecek çalışmaların görüşüldüğü toplantıda Valimiz, imkanlar doğrultusunda çölyak hastalarına gerekli destekleri sunulacaklarını ifade etti.  

Toplantıda; okullarda çölyak hastalığına dikkat çekmek için bir takım farkındalık etkinlikleri düzenlenmesi ve okul kantinlerinde glutensiz ürün bulundurulması için yürütülecek çalışmalar, glutensiz ürünlere ulaşamayan çölyak hastalarına ürünlerin ücretsiz dağıtılması ve glütensiz ürünlerin evlerde yapılması için ailelere yönelik bir takım kursların düzenlenmesi gibi konular görüşüldü.  

Toplantıya; Vali Yardımcısı/Hasankeyf Kaymakamı Şenol Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı/İl Defterdarı Ali Osman Bilgili, İl Sağlık Müdürü Hakan Pamukçu, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, SYDV Müdürü Beşir Arslan, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Vekili Ümit Çiçek, Batman Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr Süleyman Öden, Batman Çölyakla Yaşama Derneği Başkanı  Berfin EKİNCİ ile dernek üyeleri katıldı. 

Haftanın Öne Çıkanları

"PATLAMANIN NEDENİ HALA ÖĞRENİLEMEDİ"

2021-05-03 17:41 - Gündem

HASANKEYF’TE TEDBİRLER DENETLENDİ

2021-05-06 01:49 - Gündem

SASON’DA ‘TAM KAPANMA’ DENETİMİ

2021-05-07 19:54 - Gündem

ÖZDEMİR VE GÜR’DEN ÜÇ İLÇEYE ZİYARET

2021-05-07 18:17 - Gündem

IMMUNOLOJİ VE ALLERJİ HASTALIKLARI UZMANI HASTA KABULÜNE BAŞLADI

2021-05-06 13:59 - Gündem

YOĞUN BAKIM UZMANI GÖREVE BAŞLADI

2021-05-04 12:41 - Gündem

UYGULAMA NOKTASI İNCELENDİ

2021-05-10 01:47 - Gündem

ÇOCUKLARDAN KİTAP OKUMA ETKİNLİĞİ

2021-05-09 02:00 - Gündem

130 BİN LİRALIK SAHTE ÜRÜN ELE GEÇİRİLDİ

2021-05-07 19:56 - Gündem

ÇÖLYAK HASTALARININ SORUNLARI GÖRÜŞÜLDÜ

2021-05-10 01:49 - Gündem

İlgili Haberler

DONDURUCU KIŞTA YABAN HAYATINA UMUT OLDULAR

16:24 - Gündem

“SOKAK HAYVANLARINA GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

16:23 - Gündem

FEN İŞLERİNDEN ARALIKSIZ ÇALIŞMA

16:22 - Gündem

KADINLAR OKUMA-YAZMAYLA YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYOR

16:20 - Gündem

SEMİH ÇELİK’TEN BATMAN’A GURUR VEREN BAŞARI

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

DONDURUCU KIŞTA YABAN HAYATINA UMUT OLDULAR

16:24 - Gündem

“SOKAK HAYVANLARINA GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

16:23 - Gündem

FEN İŞLERİNDEN ARALIKSIZ ÇALIŞMA

16:22 - Gündem

KADINLAR OKUMA-YAZMAYLA YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYOR

16:20 - Gündem

“BU TATİL ÇOK SPORTİF GEÇİYOR”

16:18 - Spor