?>

DSİ’DEN ‘BOĞULMA’ UYARISI

Ülkemizde ve ilimizde özellikle hava sıcaklığının artış gösterdiği yaz aylarında serinlemek amacıyla kurumumuz tarafından inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında boğulma vakalarının yaşanmaması için vatandaşları uyardı.

Gündem - 6 yıl önce

DSİ’ce suyun depolanması amacıyla inşa edilen baraj, gölet, sel kapanı, regülatör ve sulama kanallarında zemin yapısının dalgalı ve engebeli olması sebebiyle su derinliğinin ani olarak değişim gösterebilmesi, tatlı suyun kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması sebebiyle serinlemek ya da yüzmek maksadıyla depolama tesisleri veya su kanallarına girmek hayati risk oluşturmaktadır.

Bu nedenle baraj gölet ve sulama kanallarına kesinlikle girilmemesi, suya girmenin tehlikeli ve yasak olduğu bilinmelidir.

DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından vatandaşların dikkatini ve duyarlılığını arttırmak için sık sık afiş ve broşür çalışması yapıldığı belirtti. Yapılan bu çalışmalar eğitim öğretim yılının başlarında kanal ve gölet güzergahındaki bazı okullarda projeksiyonlu eğitim verilmiş ayrıca vatandaşların ve öğrencilerin dikkatini çekmek amacıyla okul ve camilerin uyarı panolarına afişler asılmıştır.

Konuyla ilgili açıklama yapan DSİ Batman 103. Şube Müdürü Kerem Aydın “Yapılan uyarıların dikkate alınması ile boğulma vakalarının azalacağını, bu tür çalışmalar neticesinde kurtaracağımız her bir hayat, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız ve aileleri adına son derece değerlidir, talihsiz olayların önüne geçilebilmesi için bilhassa da ebeveynlerin bu konuda daha duyarlı olması gerekmektedir” dedi.

Kanallara Su Verildi

DSİ Batman 103. Şube Müdürlüğü, kanallara su verildiğini açıkladı.

DSİ’den yapılan açıklamada “Batman sol ve sağ sahil sulama tesislerine tarımsal faaliyetlerin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına su verilmiştir. Hava sıcaklığının artmasıyla söz konusu sulama kanallarına, baraj göllerine, göletlere, Batman Çayına serinlemek ve yüzmek amacıyla vatandaşların girmesi tehlikeli ve yasaktır” denildi.

Haftanın Öne Çıkanları

VEKİL, BAŞKAN, VALİ YOK MU?

2020-06-30 16:54 - Gündem

DSİ’DEN ‘BOĞULMA’ UYARISI

2020-07-01 15:02 - Gündem

GIDA SEKTÖRÜ YÖNETİCİLERİ TOPLANDI

2020-06-26 17:59 - Gündem

OTOBÜS DURAKLARINA KLİMA!

2020-06-30 16:53 - Gündem

“TEKSTİL SEKTÖRÜNÜ BÜYÜTMEYE KARARLIYIZ”

2020-07-01 14:26 - Gündem

ÖZDEMİR, BAKAN KOCA İLE GÖRÜŞTÜ

2020-06-26 15:44 - Gündem

YILANLAR KORKUTUYOR!

2020-06-30 16:18 - Gündem

BAKAN SOYLU'YA ZİYARET

2020-06-27 11:17 - Gündem

ÖZEL İDARE’DE ASFALT YOĞUNLUĞU

2020-06-26 17:57 - Gündem

GELECEK, MERKEZ İLÇE BAŞKANINI SEÇTİ

2020-07-01 14:22 - Gündem

İlgili Haberler

DONDURUCU KIŞTA YABAN HAYATINA UMUT OLDULAR

16:24 - Gündem

“SOKAK HAYVANLARINA GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

16:23 - Gündem

FEN İŞLERİNDEN ARALIKSIZ ÇALIŞMA

16:22 - Gündem

KADINLAR OKUMA-YAZMAYLA YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYOR

16:20 - Gündem

SEMİH ÇELİK’TEN BATMAN’A GURUR VEREN BAŞARI

16:17 - Gündem

Günün Manşetleri

DONDURUCU KIŞTA YABAN HAYATINA UMUT OLDULAR

16:24 - Gündem

“SOKAK HAYVANLARINA GIDA DESTEĞİ SAĞLIYORUZ”

16:23 - Gündem

FEN İŞLERİNDEN ARALIKSIZ ÇALIŞMA

16:22 - Gündem

KADINLAR OKUMA-YAZMAYLA YENİ BİR HAYATA ADIM ATIYOR

16:20 - Gündem

“BU TATİL ÇOK SPORTİF GEÇİYOR”

16:18 - Spor