?>

EBAP ÖDÜL TÖRENİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Batman’da eğitimde başarıyı artırmayı hedefleyen ve Valilik öncülüğünde yürütülen Eğitimde Başarıyı Artırma Programı (EBAP) kapsamında 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ödül töreni düzenlendi.

Gündem - 10 ay önce

Necat Nasıroğlu Külliyesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen ödül törenine; Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Vali Yardımcısı Murtaza Ersöz, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Cafer Öz, İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, ilçe milli eğitim müdürleri, okul yöneticileri ve öğretmenler katıldı.

VALİ CANALP “EBAP ARTIK BİR PROGRAM”

Törende konuşan Vali Canalp, EBAP'ın önce Edirne’de proje olarak başladığını, ardından Batman’a özgü şekilde geliştirilerek bir programa dönüştüğünü belirtti. Milli Eğitim Bakanı'nın da bu değişimi takdir ettiğini söyleyen Vali Canalp “Sayın Bakanımız bu çalışmanın artık bir proje değil, bir program olduğunu ifade etti. Biz de o günden itibaren EBAP’ı program olarak tanımlıyoruz” dedi.

“SADECE ÖLÇMÜYOR, AYNI ZAMANDA KIYAS YAPIYORUZ”

Vali Canalp, EBAP’ın sadece öğrenci değil; okul, öğretmen ve yöneticilerin de performansını ölçtüğünü vurguladı. Program sayesinde ilçeler, okullar ve hatta iller arası karşılaştırmaların yapılabildiğini belirtti. “Sadece ölçmüyor, aynı zamanda kıyas yapıyoruz. Bu sistem sayesinde hangi okul ne kadar ilerledi, hangi ilçe ne kadar gelişti; üç saniyede görülebiliyor” dedi.

TÜBİTAK’TA 7 BİRİNCİLİK, YKS’DE REKOR ARTIŞ

Vali Canalp, Batman’ın eğitim alanında önemli bir mesafe kat ettiğini söyledi. TÜBİTAK bölge finallerinde 8 birinciliğin 7’sinin Batman’a geldiğini, üniversite sınavlarında ise ilk 30 bine giren öğrenci sayısının %100’ün üzerinde arttığını açıkladı. “Bu başarı bir tesadüf değil; sistemli çalışma ve EBAP sayesinde elde edildi” dedi.

Program sonunda başarılı okul yöneticilerine ve öğretmenlere Başarı Belgeleri takdim edildi. Tören, eğitime katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkürlerle sona erdi.

Haftanın Öne Çıkanları

SAADET’TEN AK PARTİ VE MHP’YE GAZZE ELEŞTİRİSİ

2025-05-22 14:54 - Politika

TIBBİ ATIK DENETİMİ YAPILDI

2025-05-21 17:20 - Sağlık

OTOBÜSTE 4 KİLO UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ

2025-05-21 12:29 - Asayiş

MTSK BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

2025-05-23 15:38 - Eğitim

YABANCI UYRUKLU AİLELER BİLGİLENDİRİLDİ

2025-05-23 15:32 - Eğitim

MİMAR SİNAN ANAOKULUNDA AÇIK HAVA SINIFI AÇILDI

2025-05-21 14:07 - Eğitim

DAİRE BAŞKANI KÜÇÜK’TEN ÇALIŞMA ZİYARETİ

2025-05-23 15:27 - Eğitim

JANDARMA, KAÇAK SİGARA AVINA ÇIKTI

2025-05-21 12:23 - Asayiş

EĞİTİM KURUM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

2025-05-21 17:19 - Eğitim

ARİF GÜNEŞ’E TOBB’DAN 20. YIL HİZMET ŞEREF PLAKETİ

2025-05-18 13:12 - Gündem

İlgili Haberler

BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK

15:14 - Gündem

BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI

15:13 - Gündem

ARİFE GÜNÜ MEZARLIKLARA EK SEFER

15:13 - Gündem

VERGİ DAİRESİNE GİTMEDEN BEYAN DÖNEMİ

15:12 - Gündem

“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”

13:39 - Gündem

Günün Manşetleri

BELEDİYE VEZNELERİ BAYRAMDA DA AÇIK OLACAK

15:14 - Gündem

BELEDİYE BAYRAM TEMİZLİĞİNE ERKEN BAŞLADI

15:13 - Gündem

ARİFE GÜNÜ MEZARLIKLARA EK SEFER

15:13 - Gündem

VERGİ DAİRESİNE GİTMEDEN BEYAN DÖNEMİ

15:12 - Gündem

“300 BİN VATANDAŞIMIZI İFTAR SOFRALARINDA BULUŞTURDUK”

13:39 - Gündem