“EĞİTİM EMEKÇİSİNE YAPILAN HAKARET KABUL EDİLEMEZ”

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Veysel Diren'in İl Milli Eğitim'de çalışan Atilla Soysal'a yönelik yaptığı hakaretle ilgili basın açıklaması yayımladı.

Gündem - 2 yıl önce

Eğitim Sen Batman Şube Başkanı Nureddin Şimşek konu ile ilgili yaptığı açıklamada “Batman İl Milli Eğitim Müdürlüğü özlük biriminde 24 yıldır hizmet üreten üyemiz Atilla Soysal’ın, aynı birimden sorumlu İl Milli Eğitim Yardımcısı Veysel Direk’in görev başında iken 05.08.2022 tarihinde hakaret ve saldırısına maruz kalması u kabul edilemez! Bu anlayışı kınıyor ve red ediyoruz.

Milli Eğitim gibi saygın bir kurumda bu olayın cereyan etmesi, üstelik hakaret eden kişinin ‘öğretmen’ unvanını taşıması ve Batman gibi bir İlde İl Milli Eğitim Müdür yardımcılığı pozisyonunda olması, hem kurumun itibar ve saygınlığına gölge düşürmüş, hem de Öğretmenlik gibi saygın bir mesleğin itibarını ve saygınlığını ayaklar altına almıştır.

Bu saldırı kamu yöneticilerinin Liyakate göre değil de; torpil, siyasal anlayış ve sınıfsal aidiyet üzerinden gerçekleşmesinin ortaya çıkardığı bir sonuçtur. Nitekim bu küfürbaz şahıs kendisini Batman AKP Milletvekili Ziver Özdemir’in yeğeni olarak tanıtmakta, her ortamda ’Ben yüzde yüz torpilliyim demektedir. Kurumdan görüştüğümüz emekçilerin şahısla ilgili olarak; Kendisinin arkasında iktidar milletvekillinin olduğunu söylediği,  kimsenin kendisine bir şey yapamayacağını ,İl milli eğitim müdür gibi davrandığını, söz ve davranışlarıyla kurum çalışanlarına karşı sürekli emir kipi ile talimat verip, mahiyetindeki personele karşı gururlarını kıracak şekilde kaba dil ve yaralayıcı cümleler kurduğunu belirtmişlerdir.

Kendisini kanun yerine koyan, kanuna aykırı emir vererek hukuku hiçe sayan ve kanunsuz emre itiraz eden personele karşı bu basın metninde yazılmasına terbiyemizin el vermediği küfürleri eden bu kişinin hak ettiği cezayı alması kurumun saygınlığı açısından elzemdir. Herkes tarafından Ziver Özdemir’in yeğeni olarak tanınan bu kişiyi bu pozisyona getiren kişi gerçekten Sayın vekil ise ve bu davranışları da tasvip etmiyorsa, bu hukuksuz ve ahlaksız uygulamaları kabul etmediğini belirtmeli ve bu konu ile ilgili kamuoyunu aydınlatmalıdır. Sayın vekil bu bölgenin insanı olup örf ve adetleri iyi bilen bir insandır. kendisine ve çevresine zarar veren, memurluk vakarına yakışmayan davranışlar içerisinde olan bu kişi ile ilgili hepimizi tatmin edecek bir açıklamayı yapacağını umuyoruz.

Sendika olarak, Liyakatsiz amirler tarafından her gün Onurları kırılan, otorite tarafından aşağılanan emekçilerin yanında durmaya ve Hukuklarını korumaya devam edeceğiz. Bu olay ile ilgili olarak da tarafımızca adil ve idari süreç başlatılmıştır.

Sayın Valimizin de;Söz konusu kişinin hala amir pozisyonunda olması, soruşturmanın gidişatını etkileyebilecek durumda olması, her türlü belgeyi ve bilgiyi gizleyebilme, olayın şahitleri üzerinde etki ve baskı oluşturabilme imkânına sahip olmasından kaynaklı soruşturmanın selameti açısından soruşturma neticelenene kadar bu şahsın  görevde uzaklaştırmasını beklemekteyiz. Sendika olarak bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini isteriz. Tüm çalışanların iş barışı sağlanmış ,demokratik bir ortamda hizmet üretmeleri için eğitim Sen olarak mücadelemiz devam edecektir Yaşasın örgütlü hareket eden emekçiler, yaşasın emekçilerin birliği” ifadeleri yer aldı.

Haftanın Öne Çıkanları

RESİM BÖLÜMÜNÜN BÜYÜK BAŞARISI

2022-08-15 18:31 - Halkın Sesi

ÖZDEMİR, ESNAFIN SORUNLARI DİNLEDİ

2022-08-12 16:14 - Gündem

BAŞKAN AKBAŞ, AFYON KAMPINDAYDI

2022-08-09 18:05 - Gündem

TÜGVA’LI KIZLAR SEVEK’TE SERİNLEDİ

2022-08-14 16:31 - Gündem

“EĞİTİM EMEKÇİSİNE YAPILAN HAKARET KABUL EDİLEMEZ”

2022-08-15 23:56 - Gündem

HAZIRLIK MAÇINDA İKİNCİ GALİBİYET

2022-08-09 18:03 - Gündem

20 AİLE CHP’YE GEÇTİ

2022-08-15 18:49 - Gündem

GÜLMEZ, HEDİYESİNİ TAKDİM ETTİ

2022-08-10 19:17 - Gündem

BATMAN’IN EN BÜYÜK A101’İ YENİLENDİ

2022-08-15 18:41 - Gündem

PETROLSPOR KAMPI GALİBİYETLE TAMAMLADI

2022-08-12 16:21 - Gündem

İlgili Haberler

HURDACILARA SON UYARI

12:51 - Gündem

BİR TON ATIK PİL TOPLANDI

12:48 - Gündem

GELECEK’TEN VALİ CANALP’A ZİYARET

12:47 - Gündem

TRAFİK HAFTASINDA VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

12:46 - Gündem

BAŞKAN GÜNDÜZ “HAYVANCILIĞI ANCAK OSB KURTARIR”

12:45 - Gündem

Günün Manşetleri

HURDACILARA SON UYARI

12:51 - Gündem

BİR TON ATIK PİL TOPLANDI

12:48 - Gündem

GELECEK’TEN VALİ CANALP’A ZİYARET

12:47 - Gündem

TRAFİK HAFTASINDA VATANDAŞLAR BİLGİLENDİRİLDİ

12:46 - Gündem

BAŞKAN GÜNDÜZ “HAYVANCILIĞI ANCAK OSB KURTARIR”

12:45 - Gündem