EKMEN, GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, FOX TV’de İsmail Küçükkaya’nın programına katıldı.

Gündem - 2 yıl önce

Canlı yayında Türkiye ve Batman gündemine yönelik açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Batman’ı işsizlik, tekstildeki sorunlar, OSB yetersizliği, yerel medyanın gücü, Petrolspor’un şampiyonluğu, gençlerin mutsuzluğu ve istihdam fırsatları açısından değerlendirdi.

“TEKSTİLDE ÇOK FIRSAT VAR”

Batman’ın Türkiye’deki en yüksek işsizlik oranlarına sahip illerden biri olduğunu açıklayan Ekmen, “Maalesef Batman en çok işsizlik oranlarına sahip 3 kentimizden biri. Türkiye’nin her noktasında olduğu gibi Batman’da da gençlerimizin yarısından fazlası işsiz. Ayrıca enerjilerini doğru kullanabilecekleri hiçbir imkana da sahip değiller. Üniversite mezunlarının marketlerde kasiyer olması artık sıradan bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Genç istihdamın ağırlığının her geçen gün düştüğü bir ortam ülkemiz için acı verici bir gelişmedir. İşsiz gençlerimiz artık ailesi ile yüz göz olmamak için gece sosyal medyada ve oyunlarda vakit geçiriyor, gündüz de uyumak durumunda kalıyor. Artık bir cafede, pastanede vakit geçirebilmek bir yana çayın 4-5 liraya çıktığı çay ocaklarına bile gidemiyorlar. Son dönemde tekstilde çoğu genç ve kadın olmak üzere; 40 bine yakın istihdam oluşturuldu ancak yeterli destek sağlanması durumunda kolaylıkla 100 bin barajı aşılabilir. İlimizdeki tekstil işletmelerine mutlaka OSB’deki yer tahsisi başta olmak üzere, altyapı ve vergi-teşvik destekleri sağlanmalıdır.” İfadelerini kullandı.

 “İŞKUR LİSTELERİ AK PARTİ’DEN GİDİYOR”

İŞKUR tarafından hazırlanan toplum yararına programlara değinen Ekmen, “İŞKUR zaman zaman toplum yararına program adı altında gelir durumu düşük kişilere iş fırsatı oluşturuyor. Ancak özellikle bölgemizdeki bu programların listeleri Ak Parti il başkanlıkları tarafından hazırlanıyor. Kuralardan önce başvuran kişiler GBT ve benzeri yöntemler ile incelenerek, kendisinde veya ailesinde muhalif olma emaresi olanlar kura listelerine dahi alınmıyor. İşverenlere yönelik programlarda da muhalif partilere yakın isimlere hiçbir suretle destek sağlanmıyor. Bu tür destek ve teşvikler iktidarın bir tehdit aracına dönüşmüş durumda.” dedi.

“SEÇİMİN GÜVENLİĞİNİ ALACAĞIZ”

Son dönemdeki seçim güvenliği tartışmalarına değinen Ekmen, “SADAT ve benzeri oluşumlar ile seçim güvenliğine yönelik bir tehdit algısı var. 6’lı masadaki partiler ve diğer muhalefet partileri ile birlikte seçim güvenliğinin tam olarak alınması için geniş bir çerçevede çalışıyoruz. Her vatandaşımızın oyunu güvenle verebilmesi ve seçim sonrasında yine bu oyların güvenli bir şekilde sayılması için büyük bir çaba ortaya koyacağız. Vatandaşımız müsterih olsun. Verdiklerin oylara gerek ortak bir çerçevede gerekse de ayrı ayrı olmak üzere sahip çıkacağız. Seçmene en büyük çağrılarımızdan biri ise sandığa gitmeleri yönünde olacaktır. Bu karanlık günlerden kurtulmak için tüm vatandaşlarımızın amasız, koşulsuz bir şekilde sandığa gitmesi elzemdir.” İfadelerini kullandı.

“AK PARTİ BÖLGEDE 2’NCİ PARTİ OLAMAZ”

Ak Parti’nin Güneydoğu’daki durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ekmen, “Sık sık bölgemizde her fikre sahip insanlar ve sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyoruz. Bu sebeple bölgede anket şirketlerinden çok daha iyi bir gözlem yapma fırsatımız var. Ak Parti uzun bir dönem bölgede 2’nci partiydi ancak bu seçimde ikinci parti olmaktan çok uzaklaşacaklar. Kürt seçmen Ak Parti’den vazgeçeli çok oldu. Daha önce Ak Parti’ye oy vermiş 3 seçmenden 2’si artık bundan vazgeçtiğini belirtiyor. Bizim bölgemizde Ak Parti’nin hikayesinin bittiğini çok net bir şekilde belirtebiliriz. Bütün Türkiye’de de Ak Parti serbest bir düşüş yaşıyor. Anketlerde bunun net olarak görülmemesinin en büyük nedenlerinden biri otoriter bir rejimin getirdiği baskı ve korku iklimidir.” dedi.

“KHK MAĞDURİYETLERİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Son olarak açıkladıkları KHK Eylem Planı’na değinen Ekmen, “2016’daki darbe girişiminden sonra herhangi bir hukuki dayanak olmadan 150 bin kişinin işine son verildi. Bunlardan bir kısmı yargılamalar sonrasında ceza aldı ancak bunların da yargılamaların çok sağlıklı olduğunu düşünmüyoruz. Bunun için de önerilerimiz var. Ek olarak, hakkında hiç dava açılmayan, takipsizlik kararı alan, beraat etmiş, kovuşturmaya yer yok kararı almış on binlerce insan işine iade edilmedi. Bu kişileri 90 gün içerisinde işine geri alacağız. İsimlerini bütün listelerden sileceğiz. Yasal, mali ve sosyal haklarını iade edeceğiz. Ayrıca korku ve baskı ortamı ile karar almaya çalışan ve yüzde 2, 3 netice alınan OHAL Komisyonu’nu kapatacağız.” İfadelerini kullandı.

“ALDIKLARI GİBİ BIRAKMAK İSTİYORLAR”

Ak Parti iktidara geliş sürecine değinen Ekmen, “Ak Parti seçimi 3Y ile mücadele edeceğiz diyerek kazandı. Bunlar yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklardı. Sanırım aldıkları gibi bırakma gayretine girmiş durumdalar. Yani ülkeyi yasaklarla çevrelenmiş, yolsuzluk batağında ve derin yoksulluk sarmalında teslim aldıkları gibi bırakmak istiyorlar. Bugün gelinen nokta gerçekten üzücü. Şu anda Doğu Perincek ve Devlet Bahçeli parantezine hapsolmuş akıllara ziyan bir hale düştüler. Türkiye hiçbir suretle bunları hak etmiyor.” Dedi.

YEREL MEDYA ve PETROLSPOR’A DEĞİNDİ

Batman’ın yerel medya açısından çok güçlü olduğunu belirten Ekmen, Sık sık FOX TV’de de Batman gündemine ilişkin kesitlerin paylaşılmasından ve Petrorlspor’un şampiyonluğundan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

19 MAYIS BOCCE TURNUVASI DÜZENLENDİ

2022-05-18 12:28 - Spor

DÜNYA ÜÇÜNCÜNDEN, ÖZPERK’E ZİYARET

2022-05-18 12:35 - Gündem

VALİ DEĞİŞTİ!

2022-05-12 17:19 - Gündem

VALİ ŞAHİN, BATMAN’A VEDA ETTİ

2022-05-18 12:39 - Gündem

DEMİR “VALİ ŞAHİN, BATMAN’IN YENİ MİMARIYDI”

2022-05-15 23:16 - Gündem

GELENEKSEL MATEMATİK OLİMPİYATI YAPILDI

2022-05-17 00:26 - Gündem

12 MAHALLE 50 YIL ÖNCESİNİN ALTYAPISINA SAHİP

2022-05-18 01:12 - Gündem

BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILIYOR

2022-05-17 00:33 - Gündem

VEYSEL KARANİ’DE BİLİM FUARI

2022-05-13 16:24 - Gündem

PADİR “HIRSIZLARDAN GINA GELDİ”

2022-05-13 17:21 - Gündem

İlgili Haberler

EŞ BAŞKAN SÖNÜK, İŞ VE İŞLEYİŞLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

14:34 - Gündem

EGAZ’DAN BÜYÜK FIRSAT!

14:33 - Gündem

GÜNEYDOĞU’DA BİR İLK

14:32 - Gündem

TEKSTİL İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

11:28 - Gündem

TRAKTÖRDE 10 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

11:26 - Gündem

Günün Manşetleri

EŞ BAŞKAN SÖNÜK, İŞ VE İŞLEYİŞLERİ YAKINDAN TAKİP EDİYOR

14:34 - Gündem

EGAZ’DAN BÜYÜK FIRSAT!

14:33 - Gündem

GÜNEYDOĞU’DA BİR İLK

14:32 - Gündem

TEKSTİL İSTİŞARE TOPLANTISI DÜZENLENDİ

11:28 - Gündem

TRAKTÖRDE 10 BİN PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ

11:26 - Gündem