?>

İLAÇLAMA VE LARVA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek ve diğer zararlılara karşı kent genelinde ilaçlama ve larva mücadelesi yürütüyor. Parklar, yeşil alanlar, rögarlar, mazgallar, kanal çevreleri ve ortak kullanım alanları düzenli olarak kontrol ediliyor.

Gündem - 1 saat önce

Batman Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, halk sağlığının korunması amacıyla kent genelinde ilaçlama ve vektörle mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

Mevsimsel koşullara bağlı olarak artış gösterebilen sivrisinek, karasinek ve diğer haşerelere karşı belirlenen program doğrultusunda uygulamalar gerçekleştiriliyor.

PARK, SOKAK VE RÖGARLAR KONTROL EDİLİYOR

Çalışmalar kapsamında parklar, yeşil alanlar, çocuk oyun alanları, cadde ve sokaklar, çöp konteynerlerinin bulunduğu bölgeler, kanal ve altyapı çevreleri ile rögar ve mazgallar düzenli olarak kontrol ediliyor.

İhtiyaç duyulan noktalarda ilaçlama yapılırken, kamu kurumları, sağlık kuruluşları ve vatandaşların yoğun kullandığı alanlarda da risk durumuna göre müdahalede bulunuluyor.

LARVAYA KAYNAĞINDA MÜDAHALE

Ekipler, yalnızca erişkin haşerelere karşı ilaçlama yapmakla kalmayarak larva oluşumuna elverişli alanları da tespit ediyor.

Su birikintileri, rögarlar, mazgallar, kanal çevreleri ve altyapı noktalarında yapılan kontrollerle larva oluşumunun erken aşamada önüne geçilmesi hedefleniyor.

GECE VE GÜNDÜZ ÇALIŞMA

Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, oluşturulan program doğrultusunda gece ve gündüz sahada görev yapıyor.

Rutin uygulamaların yanı sıra vatandaşlar ve mahalle muhtarlarından gelen talepler de değerlendirilerek ihtiyaç duyulan bölgelere yönelik çalışma gerçekleştiriliyor.

Batman Belediyesi, ilaçlama ve larva mücadelesinin kent genelinde planlı şekilde devam edeceğini bildirdi.

Haftanın Öne Çıkanları

TYP KURASI ÇEKİLDİ

2026-09-01 18:33 - Gündem

BAKAN TEKİN BATMAN’A GELİYOR

2026-08-31 15:57 - Politika

FECİ KAZA: 2 KUZEN HAYATINI KAYBETTİ

2026-09-01 12:49 - Asayiş

AKÇA İLE RECEPLER ARASINDAKİ SINIR SORUNU ÇÖZÜLDÜ

2026-09-01 18:32 - Gündem

“YANGIN TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILMALI”

2026-08-31 13:13 - Politika

SAADET’TEN ‘GRİ BOŞANMA’ UYARISI

2026-09-02 13:40 - Politika

ODUNCU’DAN 3 BİN 900 TL’LİK SINAV ÜCRETİNE TEPKİ

2026-09-03 14:03 - Politika

İPLİK FABRİKASINA 60 PERSONEL ALINACAK

2026-09-03 13:52 - Gündem

YENİ EĞİTİM YILI ÖNCESİ OKUL GÜVENLİĞİ TOPLANTISI

2026-09-03 13:54 - Gündem

GAP MAHALLESİ’NDE GİZLİ SU KAÇAĞI TESPİT EDİLDİ

2026-08-31 13:34 - Gündem

İlgili Haberler

TEKNOFEST DRONE ŞAMPİYONASI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

23:29 - Gündem

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE MERKEZİ KAYIT BAŞLADI

23:28 - Gündem

5 MAHALLEDE TEMİZLİK MESAİSİ

23:23 - Gündem

PETROLKENT GENÇLİK MERKEZİ’NDE MİNİK ELLER SANATLA BULUŞTU

23:18 - Gündem

STK TEMSİLCİLERİNE ONKOLOJİ EĞİTİMİ

23:15 - Gündem

Günün Manşetleri

TEKNOFEST DRONE ŞAMPİYONASI BAŞARIYLA TAMAMLANDI

23:29 - Gündem

ÖĞRENCİ SERVİSLERİNDE MERKEZİ KAYIT BAŞLADI

23:28 - Gündem

ÜCRETSİZ KANSER TARAMASI ÇAĞRISI

23:26 - Sağlık

İLAÇLAMA VE LARVA MÜCADELESİ SÜRÜYOR

23:25 - Gündem

5 MAHALLEDE TEMİZLİK MESAİSİ

23:23 - Gündem