?>

“KALDIRIMLARIN İŞGAL EDİLMESİ HAKSIZLIKTIR”

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük, Kahveciler ve Kıraathaneciler esnafıyla Belediye konferans salonunda bir araya gelerek çalışma alanlarıyla ilgili sorun, görüş ve taleplerini dinleyip belediye yönetimi olarak kahveci esnafından beklentilerini dile getirdi.

Gündem - 2 yıl önce

Toplantıya Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük, Eş Başkan Yardımcısı Çiğdem Demir Sevim, belediye meclis üyeleri, belediye birim müdürleri ile kahveciler ve kıraathaneciler esnafı katıldı.

Kahveci esnafın kaldırımları işgal etmeleri konusunda halktan gelen şikâyetleri dile getiren Belediye Eş Başkanı Gülistan Sönük "Kaldırımlar herkesin ortak kullanım alanıdır. Yaya yurttaşlarımız esnafın kaldırımlara masa sandalye atmasından rahatsız olmakta araç hareketliliğinin olduğu caddeleri kullanmak zorunda kalmaktadır. Bu da can ve mal kaybına sebebiyet verebilmektedir. Özellikle yaşlı, engelli ve kadınlar bu işgaller nedeniyle büyük zorluklar çekmektedir. Halkımızın tek bir bireyi bile kaldırımları rahat bir şekilde kullanamadığında bu bütün şehrin eksikliği olarak karşımıza çıkmaktadır. Yaptığımız görüşmelerde halkımızdan bu konuda çok sayıda şikayet almaktayız.

Özellikle engelli ve kadınlardan gelen şikâyetler acil önlem almamız gerektiğini göstermektedir. Biz Belediye yönetimi olarak bu sorunu tutanak tutarak, ceza keserek çözmek yerine diyalog yoluyla çözmek istiyoruz. Kaldırımların işgal edilmesi haksızlıktır. Bu haksızlığı giderme noktasında zor kullanmak son tercihimizdir ancak uyarılarımıza rağmen gerekli hassasiyet gösterilmezse gereğini yapmaktan da çekinmeyeceğiz. Halkımızın hakkının gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

9 KİŞİNİN TUTUKLANMASI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞINDI

2024-07-16 13:24 - Politika

UYUŞTURUCU İLE YAKALANAN ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

2024-07-20 19:17 - Asayiş

GENÇLER KAMPA KATILDI

2024-07-15 16:34 - Spor

RAMANLI’DAN SİSTÜNİRİDE HASTALARININ İLAÇ TEMİNİ İLE İLGİLİ SORU ÖNERGESİ

2024-07-16 13:20 - Gündem

EŞ BAŞKAN SÖNÜK’TEN STRATEJİK PLAN ZİYARETİ

2024-07-20 18:24 - Gündem

PETROLSPOR’DAN 2 İMZA!

2024-07-15 16:41 - Spor

15 İLİN BARO BAŞKANLARI TOPLANDI

2024-07-15 16:38 - Gündem

ŞEHİT MEZARLARINA ZİYARET

2024-07-15 16:43 - Gündem

BATMAN KAMPI SONA ERDİ

2024-07-18 14:15 - Spor

BEŞİRİ’DE TAZİYE YEMEKLERİ KISITLANDI

2024-07-20 19:25 - Gündem

İlgili Haberler

OKUL ÇEVRELERİ İÇİN GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILIYOR

16:59 - Gündem

NASIROĞLU BULVARI’NA 2 BİN 500 METRELİK SU HATTI

16:58 - Gündem

İTFAİYEDEN SIKIŞAN YÜZÜĞE HASSAS MÜDAHALE

16:57 - Gündem

HAŞERE VE VEKTÖRLERE KARŞI YOĞUN MÜCADELE

16:55 - Gündem

ZARİÇ’İN KÜRTÇE ESERİ ‘DESTEGÜL’ İKİNCİ BASKISINI YAPTI

16:55 - Gündem

Günün Manşetleri

OKUL ÇEVRELERİ İÇİN GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTIRILIYOR

16:59 - Gündem

NASIROĞLU BULVARI’NA 2 BİN 500 METRELİK SU HATTI

16:58 - Gündem

İTFAİYEDEN SIKIŞAN YÜZÜĞE HASSAS MÜDAHALE

16:57 - Gündem

HAŞERE VE VEKTÖRLERE KARŞI YOĞUN MÜCADELE

16:55 - Gündem

ZARİÇ’İN KÜRTÇE ESERİ ‘DESTEGÜL’ İKİNCİ BASKISINI YAPTI

16:55 - Gündem