?>

MAHKEMEDEN EMSAL NİTELİĞİNDE KARAR

Batman Belediyesi, rögar kapağı çalan şahıs hakkında sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı.

Gündem - 1 yıl önce

Diyarbakır Bölge Adliyesi 11. Ceza Dairesi, ‘kamu yararına tahsis edilen eşya hakkında hırsızlık suçlamasıyla’ yargılanan şahsı hapis cezası ile cezalandırdı.

2023 yılında Çarşı Mahallesi Elma Sokağı girişinde BASKİ Müdürlüğüne ait rögar kapağının çalınması ile ilgili Batman Belediyesi savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

Batman İl Emniyet Müdürlüğü, gerçekleştirdiği teknik takip sonucu suça sürüklenen şahıs M.E.M. hakkında adli süreç başlattı.

Ekipler, yaptığı incelemenin ardından Belediye Su ve Kanalizasyon (BASKİ) Müdürlüğüne ait rögar kapağını çalan şahsın M.E.M. olduğunu tespit etti.

Delillerin mahkemeye sunulmasının ardından Diyarbakır İstinaf Mahkemesi, TCK’nın 142. maddesi ve CMK’nın 231. maddesi gereğince şahıs hakkında ‘kamu yararına tahsis edilmiş eşya hakkında hırsızlık’ suçundan 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetti.

Batman Belediyesi, kamu malının çalınması, satılması veya bunlara aracılık eden kişi veya kişiler hakkında cezai yaptırımların bulunduğu kaydedilerek “Daha önce de benzer bir hırsızlık suçunu mahkeme affetmeyerek ilgili şahıs hakkında 1 yıl 8 ay hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmetmişti. Batman halkının öz malını sırf kendi menfaatleri uğruna çalıp satarak haksız kazanç elde etmeye çalışanlar bir kez daha düşünmelidirler ki, yapılan bu fiilin sonucu cezaevidir” denildi.

Yapılan açıklamada, kamu malına zarar veren veya çalmaya yeltenenler için vatandaşların Alo 185 veya 112 Acil Çağrı Merkezini aramaları halinde gerekli işlemlerin yapılacağını duyuruldu.

Haftanın Öne Çıkanları

PSİKİYATRİ HEKİMİNE BIÇAKLI SALDIRI!

2025-05-06 14:46 - Sağlık

MİLLETVEKİLİ ODUNCU’DAN BİREYSEL SİLAHLANMAYA TEPKİ

2025-04-30 18:35 - Politika

İL BAŞKANI YAŞAR'DAN ÖZEL'E YAPILAN SALDIRIYA SERT TEPKİ

2025-05-04 23:06 - Politika

ÖNDER’İN BATMAN’DAKİ TAZİYESİNE YOĞUN KATILIM

2025-05-06 12:16 - Politika

ODUNCU’DAN TÜPRAŞ İŞÇİLERİNE DESTEK

2025-04-30 11:39 - Politika

TİROİD NODÜLLERİNE AMELİYATSIZ TEDAVİ BAŞLADI

2025-04-30 14:24 - Sağlık

PLASENTA PREVİA TANILI GEBEYE GERCÜŞ’TE HAYAT VEREN MÜDAHALE

2025-05-06 12:14 - Sağlık

ÖĞRENCİLERİN KİTAP OKUMA NOKTASI ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

2025-04-30 18:16 - Eğitim

İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLERİ TOPLANTISI YAPILDI

2025-04-29 17:33 - Eğitim

MEDİCAL POİNT’TEN ASTIM FARKINDALIĞINA KATKI

2025-05-05 19:27 - Sağlık

İlgili Haberler

SASON’DA YILIN İLK ÇİLEK HASADI BAŞLADI

16:14 - Gündem

MEZARLIKLAR KURBAN BAYRAMINA HAZIR

16:13 - Gündem

YERALTINDAKİ DEV KAÇAK, CİHAZLA TESPİT EDİLDİ

16:12 - Gündem

ÇEDES CAMİ ŞENLİĞİNDE FİNAL YAPILDI

16:11 - Gündem

KÖY YOLLARI MEYVE AĞAÇLARIYLA DONATILIYOR

16:11 - Gündem

Günün Manşetleri

SASON’DA YILIN İLK ÇİLEK HASADI BAŞLADI

16:14 - Gündem

MEZARLIKLAR KURBAN BAYRAMINA HAZIR

16:13 - Gündem

YERALTINDAKİ DEV KAÇAK, CİHAZLA TESPİT EDİLDİ

16:12 - Gündem

ÇEDES CAMİ ŞENLİĞİNDE FİNAL YAPILDI

16:11 - Gündem

KÖY YOLLARI MEYVE AĞAÇLARIYLA DONATILIYOR

16:11 - Gündem